Data definiëren de persoon. Zodat jij zijn verhaal kunt schrijven.

Marketing wordt gestimuleerd door data. Of zou dat moeten worden. We werken nu in een wereld waarin data de vragen beantwoorden die je had willen weten te stellen. En met geavanceerde analyse, informeren data niet alleen — data voorspellen ook. Zodat je onmiddellijk voorspellingen kunt omzetten in acties.

Datagestuurde marketing

Marketing verdient een 360-gradenoverzicht.

Je klanten verwachten dat je weet wie ze zijn en waarin ze geïnteresseerd zijn, ongeacht hun manier van interactie met je. Terwijl marketinginzichten hun oorsprong hadden in webanalyse, kun je nu een 360-gradenoverzicht van je klanten krijgen op basis van inzichten die zowel online als offline zijn verzameld. Klantgestuurde data helpen je individuele trajecten in zijn geheel te begrijpen, zodat je erop kunt reageren door ervaringen te leveren die perfect aansluiten op individuele behoeften en voorkeuren.

Data zonder intelligentie is verleden tijd.

Het is niet voldoende meer om te reageren — klanten verwachten dat je anticipeert. Terwijl klanten steeds minder voorspelbaar worden, moeten marketeers oplossingen gebruiken die kunnen leren, die zich kunnen aanpassen en die kunnen reageren op basis van zich ontwikkelend gedrag. Er is een nieuwe customer intelligence opgekomen die analyse combineert met kunstmatige intelligentie. Deze customer intelligence ziet de klantinteractie met je merk, observeert het gedrag en de patronen van de klanten, en anticipeert vervolgens op hun behoeften, zodat je je interacties erop kunt afstemmen — zelfs automatisch.

Stimuleer optimalisaties via inzichten.

Stimuleer optimalisaties via inzichten.
Met de stijgende verwachtingen van consumenten, stijgen ook de verwachtingen van de stakeholders. Het centraliseren van data, zodat inzichten eenvoudig toegankelijk zijn in je hele organisatie, is van essentieel belang voor het ontdekken van het beste pad, de beste ervaringen en de meest concurrerende bedrijfsstrategieën. Teamleden zouden in staat moeten zijn om diepe inzichten te evalueren en doorgronden zonder de noodzaak van data scientists. Je moet op een eenvoudige manier prestaties en conversiepercentages kunnen interpreteren, zodat je voortdurend kunt optimaliseren op basis van kritieke prestatie-indicatoren gedurende het klanttraject.

 

Het nastreven van datagedreven volwassenheid 

Lees de nieuwe Quarterly Digital Intelligence Briefing: Data-Driven Marketing door Econsultancy en Adobe en ervaar waarom digitale adoptie belangrijk is en hoe u dit met zelfreflectie kunt bereiken.

 

 

 

 

Nu is vooruitzien 20/20.

Met Adobe, kun je de grenzen van data verleggen. Benut mogelijkheden die veel verder gaan dan marketinganalyse en combineer diepe inzichten met kunstmatige intelligentie die de niet-gestelde vragen beantwoordt. Datagestuurde marketing omvat nu meer dan geïnformeerde ervaringen, het is volledig geïntegreerd en voorspellend. Bied je klanten ervaringen die gebruikmaken van inzichten vanuit al hun interacties, zodat het lijkt alsof je hun gedachten kunt lezen.

Verlevendig je klantrelaties.

Lees het rapport Knowledge is Power voor informatie over hoe je klantdata kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de behoeften van je shoppers, zodat je fantastische ervaringen kunt bieden die resultaten opleveren.

Laat data je ervaringen sturen.

In elke sector kun je data benutten om de klantbetrokkenheid te stimuleren. Ontdek hoe verschillende sectoren profiteren van datagestuurde marketing.
Vergroot je doelgroep met customer intelligence.
Vergroot je doelgroep met customer intelligence.
Maak elke klantervaring persoonlijk.
Maak elke klantervaring persoonlijk.
Attribueer elk kanaal en elke ervaring.
Attribueer elk kanaal en elke ervaring.