Obecné dotazy

Změnil se název počítačové verze aplikace Lightroom?

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC je přejmenovaná verze aplikace Lightroom, kterou jste používali v minulosti. Je optimalizována pro počítačové pracovní postupy, včetně místního ukládání fotografií do souborů a složek v počítači. Rozhraní, funkce importu a uspořádání fotografií a funkce úprav jsou stejné jako dříve. Aplikaci Lightroom Classic CC budeme i nadále podporovat.

V čem se liší Lightroom CC a Lightroom Classic CC?

Lightroom CC je nová cloudová fotografická služba, kterou je možné používat na počítači, mobilních zařízeních i na webu. Lightroom Classic CC je aplikace pro úpravy fotografií určená pro počítače.

Možnosti nákupu

Lightroom CC si můžete zakoupit samostatně, nebo jako součást plánu Adobe Creative Cloud pro digitální fotografii. Oba plány lze pořídit již od 12,09 €/měsíc vč. DPH.

Lightroom Classic je k dispozici jako součást plánu Creative Cloud pro digitální fotografii, a to již od 12,09 €/měsíc vč. DPH.

Co se stane s mými fotografiemi, pokud překročím svůj limit cloudového úložiště?

Jestliže vyčerpáte úložný prostor, nové fotografie budou uloženy pouze v zařízení, ve kterém je upravujete. Nebudou již zálohovány do cloudu nebo synchronizovány s vašimi zařízeními a nebudou automaticky označovány pro snadné vyhledávání klíčových slov v aplikaci Lightroom. Fotografie, které jste již zálohovali do cloudu, budou stále dostupné ve všech vašich zařízeních.

Pokud potřebujete větší úložiště, můžete upgradovat 20GB plán na 1 TB nebo zvýšit celkový úložný prostor na 2 TB, 5 TB nebo 10 TB, a to již od 12,09 €/měsíc vč. DPH za terabajt V případě zájmu o zakoupení dalšího úložného prostoru volejte číslo 800 701472. Chcete-li upgradovat svůj stávající plán, přihlaste se ke svému účtu Adobe ID (Plány a produkty > Spravovat plán > Přepnout plán). Podrobné pokyny naleznete v tématu Změna plánu služby Creative Cloud.