Općenita pitanja

Je li se promijenio naziv računalnog programa Lightroom?

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC novi je naziv programa Lightroom koji ste ranije upotrebljavali. Ova verzija optimizirana je za radne procese na računalu, uključujući spremanje fotografija u datotekama i mapama na računalu. Sučelje, funkcije za uvoz i organiziranje fotografija te značajke za uređivanje uglavnom su iste kao i prije. Nastavljamo ulagati u Lightroom Classic CC.

Po čemu se Lightroom CC razlikuje od programa Lightroom Classic CC?

Lightroom CC novi je servis u oblaku za fotografije koji možete upotrebljavati na računalu, mobilnim uređajima i webu. Lightroom Classic CC računalni je program za digitalne fotografije.

Opcije za kupnju

Lightroom CC možete kupiti zasebno ili u sklopu pretplate Creative Cloud za fotografiju.

Lightroom Classic dostupan je u sklopu pretplate Creative Cloud za fotografiju.

Što će se dogoditi s mojim fotografijama ako prekoračim dodijeljeni prostor u oblaku?

Ako vam ponestane prostora, nove fotografije spremit će se samo na uređajima na kojima postoje. Više se neće sigurnosno kopirati u oblak ni sinkronizirati s drugim uređajima te se fotografije neće automatski označavati radi jednostavnog pretraživanja putem ključnih riječi u servisu Lightroom. Fotografije čije ste sigurnosne kopije već dodali u oblak i dalje će biti dostupne na svim uređajima kojima se služite.

Ako vam je potreban dodatni prostor, pretplatu od 20 GB možete nadograditi na 1 TB ili pak nadograditi ukupan prostor na 2 TB, 5 TB ili 10 TB. Želite li nadograditi svoju pretplatu, prijavite se na svoj Adobe ID račun (Pretplate i proizvodi > Upravljanje pretplatom > Promijeni pretplatu). Detaljne upute potražite u članku Promjena pretplate za Creative Cloud