Opšta pitanja

Da li se promenilo ime verzije programa Lightroom za stone računare?

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC je preimenovana verzija aplikacije Lightroom koju ste ranije koristili i koja je optimizovana za rad na stonim računarima, uključujući lokalno skladištenje fotografija u datotekama i fasciklama na računaru. Interfejs, uvoz fotografija i funkcija organizacije, kao i skup funkcija za uređivanje, prilično su isti kao ranije. Nastavljamo da ulažemo u Lightroom Classic CC.

Po čemu se razlikuju Lightroom CC i Lightroom Classic CC?

Lightroom CC je nova usluga za fotografije zasnovana na oblaku koja funkcioniše na stonim računarima, mobilnim uređajima i vebu. Lightroom Classic CC je proizvod za digitalnu fotografiju namenjen za upotrebu na stonim računarima.

Opcije kupovine

Možete da kupite Lightroom CC samostalno ili u sklopu Adobe Creative Cloud plana za rad sa fotografijama.

Lightroom Classic je dostupan u sklopu Creative Cloud plana za rad sa fotografijama.

Šta se dešava sa mojim fotografijama ako premašim skladišni prostor u oblaku koji mi je dodeljen?

Ako vam ponestane skladišnog prostora, nove fotografije će se čuvati samo na uređajima sa kojih potiču. Njihova rezervna kopija se više neće praviti u oblaku niti će se sinhronizovati na vašim uređajima, i neće se automatski označavati radi jednostavne pretrage po ključnim rečima u programu Lightroom. I dalje ćete moći da pristupate fotografijama čiju ste rezervnu kopiju već napravili u oblaku na svim uređajima.

Ako vam je potrebno još skladišnog prostora, možete da nadogradite plan od 20 GB na 1 TB ili da povećate ukupno skladište na 2 TB, 5 TB ili 10 TB. Da biste nadogradili postojeći plan, prijavite se na Adobe ID nalog (Planovi i proizvodi > Upravljajte planom > Promenite plan). Detaljna uputstva potražite u članku Promena Creative Cloud plana.