Allmänna frågor

Har namnet på datorversionen av Lightroom ändrats?

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC är den omdöpta versionen av det Lightroom-program du har använt tidigare och den har optimerats för datorfokuserade arbetsflöden, inklusive lokal lagring av dina foton i filer och mappar på den egna datorn. Gränssnitt, fotoimport och bildkatalogisering och redigeringsfunktioner är snarlika sedan tidigare. Vi fortsätter att investera i Lightroom Classic CC.

Vilka är skillnaderna mellan Lightroom CC och Lightroom Classic CC?

Lightroom CC är den nya molnbaserade fototjänsten som fungerar på både dator, mobil och webb. Lightroom Classic CC är det digitala fotoprogrammet för datorfokuserade arbetsflöden.

Inköpsalternativ

Du kan köpa Lightroom CC fristående eller som en del av medlemsplanen Adobe Creative Cloud Photography och båda planerna kostar från 120,00 SEK/månad. inkl moms.

Lightroom Classic är tillgänglig som en del av planen Creative Cloud Photography från 120,00 SEK/månad. inkl moms.

Vad händer med mina foton om jag överskrider det tillåtna lagringsutrymmet i molnet?

Om du får brist på lagringsutrymme kommer de nya fotona att sparas endast på de enheter de kommer från. De kommer då inte att säkerhetskopieras i molnet eller synkroniseras mellan dina enheter och de kommer inte att automatiskt taggas för enkel nyckelordssökning inifrån Lightroom. De foton du redan har säkerhetskopierat i molnet kommer fortfarande att finnas tillgängliga på alla enheter.

Om du behöver mer lagringsutrymme kan du uppgradera från en 20 GB-plan till 1 TB eller öka det totala lagringsutrymmet till 2 TB, 5 TB eller 10 TB från 120,00 SEK/månad inkl moms per terabyte. Ring 0200 810 329 om du vill köpa mer lagringsutrymme. Om du vill uppgradera en befintlig plan loggar du in på ditt Adobe ID-konto (Planer och produkter > Hantera plan > Byt plan). Detaljerade anvisningar finns i Ändra din Creative Cloud-plan.