Tv-reclame maakt kennis met het nieuwe millennium.  

De eerste tv-advertentie werd 75 jaar geleden uitgezonden in Amerika. Tegenwoordig bedragen de jaarlijkse wereldwijde uitgaven voor televisieadvertenties ongeveer 180 miljard dollar. Zelfs na al deze jaren menen velen dat tv nog steeds de effectiefste manier is om merk- en productbewustzijn op te bouwen. Terwijl de kracht van tv-reclame nog steeds groot is, dien je nieuwe technologieën te adopteren om tv-reclame effectief te laten blijven voor het bereiken van de huidige doelgroepen.

Tv-illustratie

Momenteel is er sprake van een gouden eeuw voor televisie, in plaats van gouden jaren.

Tijdens de laatste paar jaar is het aantal gescripte televisieshows verdubbeld. Maar zelfs met een explosie van nieuwe shows, geloven sommige ambassadeurs van digitale reclame dat tv-reclame spoedig verouderd zal zijn. Terwijl niets minder waar is, dienen adverteerders nieuwe technologie te adopteren om televisiereclame relevant te laten blijven — nieuwe software om effectievere advertentieervaringen te bieden. Het gaat niet om het toevoegen van meer programmering. Het gaat om het toevoegen van programmatic.

In navolging van digital, is de volgende stap voor tv-reclame de geautomatiseerde planning en aankoop van media. Dit komt omdat tv-reclame niet alleen draait om lineaire, live uitgezonden televisie. De transformatie van tv heeft geleid tot drie primaire vormen, elk met unieke kenmerken: lineair, adresseerbaar en verbonden tv (met internetverbinding). Om effectief te adverteren in het huidige ecosysteem van televisie, heb je de juiste oplossing nodig die er holistisch uitziet binnen je volledige tv-aankoop.

Dit nieuwe tijdperk van geavanceerde tv brengt diepere data- en profileringsniveaus met zich mee dan traditionele demografie. Nieuwe data is afkomstig van tv-fabrikanten, setboxes van de volgende generatie, digitale bronnen, en nog veel meer. Al deze bronnen helpen je een groter bereik en een verbeterd frequentiemanagement te realiseren, zodat je relevantere tv-reclame-ervaringen kunt bieden aan nieuwe en onderbelichte doelgroepen. En dankzij integratie met analytics en datamanagementplatforms, kun je gebruik maken van meer data voor planning, doelgroepprofilering en targeting.

Al deze elementen zijn nuttig voor je metingen. Net zoals dit het geval was voor digital, biedt het toevoegen van programmatische technologie aan media-aankopen voor traditionele tv je betere metingstools. Je kunt uitgebreid inzicht verkrijgen in de impact van je tv-advertenties op digitale betrokkenheid, offline gedragingen en merkgerichtheid.

Tablet

Adobe kan je helpen.

Adobe Advertising Cloud TV stimuleert tv-reclame door middel van software. Door gebruik te maken van data en automatisering, helpen we je slimmere beslissingen te nemen over de aankoop van tv-reclame, je doelgroepen met een grotere nauwkeurigheid te targeten en de impact van je tv-reclame te vergroten, dankzij toegang tot de kenmerken van meer dan 30.000 doelgroepdata. Dankzij toegang tot de meeste broadcast- en lineaire-kabelinventory van elk willekeurig platform, opent Advertising Cloud de deur naar de volledige tv-ervaring — lineaire, adresseerbare en verbonden tv. Hierdoor kun je meer dan 100 miljoen huishoudens bereiken via nationale en lokale media, VOD, etc.

Tv-reclame maakt deel uit van Adobe Advertising Cloud, het eerste end-to-end, onafhankelijke platform in de industrie voor het managen van reclame voor traditionele tv- en digitale formaten. Advertising Cloud is de enige oplossing in zijn soort die het volledige scala aan data- en creatieve mogelijkheden van Adobe benut. Met een grotere controle over de uitgaven voor je wereldwijde reclame, heb je de beste uitgangspositie voor het bereiken van je bedrijfsdoelstellingen.

Demo aanvragen

“Adobe Advertising Cloud was onderdeel van een uitgebreide advertentiestrategie die onder andere gericht was op het rechtstreeks bereiken van kanalen en streamingproviders.”

Amanda Bloom, Managing Director en Director of Advertising, BASK Digital

Functies voor tv-reclame

Tv-naar-digital planning

Bekijk je volledige reclameplan van tv naar digital zodat je overlap, economische efficiënties en mogelijkheden voor het bereiken van doelgroepen kunt identificeren. Gebruik patronen met betrekking tot digitale data en kijkers om de kloof te dichten tussen videoreclame voor digitale en traditionele tv voor een effectievere targeting van huishoudens.

Alle vormen van tv

Bereik je consumenten, ongeacht waar en hoe ze televisiecontent consumeren. Verkrijg toegang tot de meeste broadcast- en lineaire-kabelinventory van elk willekeurig platform, en verkrijg daarnaast de mogelijkheid om particuliere marktplaatsen te activeren.

Datagestuurde targeting

Ga verder dan de traditionele demografie op basis van leeftijd en geslacht die wordt gebruikt in tv-reclame en neem daarnaast ook kijkerspatronen, data uit de eerste hand, merkaffiniteit, klantgedrag en psychografische informatie op. Je kunt ook kijkgewoonten voorspellen op basis van aangepast doelgroepgedrag en aangepaste kenmerken.

Andere voordelen ontdekken

Searchmarketingmanagement

Vraaggestuurd platform

Laten we kijken wat Adobe Advertising Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat Adobe Advertising Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen.