Bij marketinganalytics draait het niet om kanalen. Het draait om trajecten.  

Bij channel- en marketinganalytics draait alles om je klanten. Waar hebben ze interactie met je merk? Welke kanalen hebben hun voorkeur? Welke ervaringen werken het best op welke plaats? Met andere woorden: het stelt je in staat optimale digitale ervaringen te bieden.

De data die samen spelen blijven ook samen.

Laten we beginnen met een open deur. Digitale marketing is de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. En die veranderingen worden het best geïllustreerd door de nog steeds groeiende lijst met kanalen die klanten gebruiken voor interactie met je merk. Vroeger had je alleen het web, CRM en misschien een callcenter of een fysieke winkel. Nu heb je van alles: van mobiele telefoons en het Internet of Things tot tv, spraakgestuurde assistenten en verbonden auto’s. En die lijst wordt elke dag langer.

Je kunt deze kanalen afzonderlijk meten door losse oplossingen te combineren. Maar deze gefragmenteerde benadering biedt geen holistisch beeld van het klanttraject. Het doel van channel- en marketinganalytics is de data van al die kanalen samenbrengen om in real-time waardevolle inzichten in je klanten te krijgen.

Maar het is niet voldoende om alleen data van verschillende kanalen vast te leggen, zelfs niet als je die data effectief kunt integreren. Je moet die steeds groeiende datastroom snel en efficiënt kunnen bekijken en analyseren. En je moet ervoor zorgen dat de mensen in je bedrijf die de data nodig hebben dat ook kunnen.

Met andere woorden: het gaat niet om de kanalen die je kunt meten. Het gaat om de trajecten die je kunt creëren.

Adobe kan je helpen.

Adobe kan je helpen.

Met Adobe Analytics blijven je inzichten niet beperkt tot specifieke kanalen. Je verzamelt en verwerkt data uit bijna elke bron – zowel online als offline – zodat je een compleet beeld van je klanten hebt en hun gedrag gedurende het hele traject kunt analyseren. Met behulp van klantenattributie, afwijkingsdetectie en cohortanalyse kun je je marketinguitgaven beter sturen, zodat je de ROI kunt verbeteren. En machine learning en geautomatiseerde tools bieden je inzichten die je eenvoudig kunt visualiseren, analyseren en delen en waarop je razendsnel kunt reageren.

Demo aanvragen

“Adobe Analytics is het fundament van onze digitale-marketingstrategie. We komen meer te weten over onze klanten, zodat we meer personalisatie kunnen aanbrengen om de interactie met de community te bevorderen. De afgelopen twee jaar is de interactie via onze digitale kanalen, waaronder social media, met 500% gestegen.”

Otto Rosenberger, CMO, Hostelworld Group

Dankzij meer inzicht in het klantgedrag en de juiste tools om te reageren op dat inzicht heeft Hostelworld de hostelervaring getransformeerd. Hun klanten krijgen nu precies wat ze verwachten: een persoonlijke, real-time boekingservaring.

Functies van marketing- en channelanalytics

Multichannel-dataverzameling

Met ons open meetprotocol kan data uit vrijwel elke bron worden vastgelegd (bijvoorbeeld spraak, video, audio, verbonden auto’s, IoT, CRM, intranet, enzovoort). Je kunt ook gebruikmaken van onze library met dataverzamelingen voor Javascript en SDK’s voor mobiele apps.

Offline data-integratie

Integreer data van een CRM-systeem of een andere bron van online of offline bedrijfsdata (zoals loyaliteitsprogrammaniveaus) als extra analysedimensie.

Ad-hoc-analyse

Met onze Analysis Workspace-functie beschik je over een krachtig, flexibel canvas om aangepaste analyseprojecten te maken. Je kunt zoveel datatabellen, visualisaties en componenten (kanalen, dimensies, metrics, segmenten en tijdsgranulariteiten) naar een project slepen als je wilt.

Marketinganalytics versterken je merkverhaal.

Andere voordelen ontdekken

Webanalytics

Laten we kijken wat Adobe Analytics voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat Adobe Analytics voor jouw bedrijf kan betekenen.