FLT-bestanden.
Programmeurs en ontwerpers gebruiken het FLT-bestand om een specifieke reden: om informatie over 3D-scènes in vluchtsimulaties op te slaan. Lees verder voor meer informatie over de geschiedenis van het FLT-bestand, de mogelijke voor- en nadelen van deze indeling en hoe je een FLT-afbeelding kunt openen.
Wat is een FLT-bestand?
Elke FLT-definitie moet beginnen met de volledige naam van de bestandsindeling; 'FLT' staat voor OpenFlight en heeft de extensie 'FLT'.
In FLT-bestanden worden geometrische 3D-modellen voor real-time simulaties gemaakt. Sinds het einde van de jaren 1980 is de indeling gebruikt voor onder andere vlucht- en militaire simulators, alsook voor het weergeven van stedelijke taferelen.
Dit bestandstype is wereldwijd de meestgebruikte 3D-indeling in de visuele-simulatiesector. Dat is tenminste wat het team dat het heeft ontwikkeld zegt. FLT-bestanden zijn bedoeld om de nauwkeurigheid uit de praktijk te bieden voor mensen die met behulp van simulators nieuwe vaardigheden leren.
Geschiedenis van het FLT-bestand.
De FLT-indeling stamt uit het jaar 1988. Hoewel het bestandstype in het begin van de jaren 1990 in eerste instantie een hit bleek onder ontwikkelaars van commerciële vluchtsimulaties, is het in die sector ook nu nog net zo populair.
De FLT-afbeeldingsindeling had oorspronkelijk de naam Flight, maar heet nu OpenFlight. De naamswijziging was bedoeld om de niet auteursrechtelijk beschermde functies te benadrukken.
OpenFlight-bestanden zijn in de loop der tijd verder ontwikkeld en het bedrijf dat het bestandstype heeft ontwikkeld, beheert het nu met zijn eigen software. De belangrijkste toepassing van de indeling is echter niet veranderd: het ondersteunen van 3D-illustraties in geavanceerde visuele simulatiesystemen.
Waar worden FLT-bestanden voor gebruikt?
De FLT-indeling helpt nog steeds ontwerpers en programmeurs bij het creëren van realistische virtuele omgevingen. De voornaamste toepassingen zijn:
Vluchtsimulaties ondersteunen.
Omdat ze nauwkeurige geografische gegevens kunnen bevatten, hebben FLT-bestanden van meet af aan een belangrijke rol gespeeld bij commerciële vluchtsimulaties. Vliegtuigpersoneel wordt aan de grond opgeleid in de basisprincipes van vluchtmanagement met behulp van vluchtsimulators.
Militaire en stedelijke scènes maken.
Stedelijke scènes en zelfs gevechtsterreinen worden met deze bestandsindeling tot leven gebracht voor simulators in verschillende sectoren. Zo kunnen militaire opleiders deze bestanden bijvoorbeeld gebruiken om potentiële conflictsituaties in kaart te brengen.
Voor- en nadelen van FLT-bestanden.
Het is de moeite waard om te kijken naar de potentiële voordelen en nadelen van FLT voordat je dit bestandstype gebruikt.
Voordelen van FLT-bestanden.
- De FLT-bestandsindeling is bedoeld ter ondersteuning van geavanceerde real-time functies en biedt programmeurs van visuele simulaties nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
- Een FLT-bestand is normaal gesproken eenvoudig te delen en te openen, omdat het de meestgebruikte 3D-indeling voor visuele simulaties is.
- Ontwerpers kunnen objecten die ze in de FLT-indeling maken, opslaan voor gebruik in andere projecten.
Nadelen van FLT-bestanden.
- Je moet mogelijk toegang hebben tot de software van de ontwikkelaar om gebruik te kunnen maken van alle voorzieningen die de indeling biedt, aangezien deze software de breedst mogelijke FLT-compatibiliteit biedt.
- Gebruikers hebben waarschijnlijk enige tijd nodig om zich de grondbeginselen van de FLT-bestandsindeling eigen te maken voordat ze met geavanceerde projecten aan de slag kunnen.
- FLT-bestanden zijn speciaal bedoeld voor geometrische 3D-modellen. Als je op zoek bent naar een indeling om digitale foto's op te slaan, is een rasterbestand misschien handiger.
Een FLT-bestand openen.
Er zijn diverse 3D-ontwerpprogramma's die FLT-bestanden kunnen openen op een Windows-computer of een Mac. Je moet eerst een compatibel programma downloaden om een bestand te openen.
Ga daarvoor naar de map waar je bestand is opgeslagen en klik met de rechtermuisknop op de naam ervan. Klik op Standaardprogramma selecteren en klik daarna op Bladeren. Selecteer vervolgens het compatibele programma waarin je het bestand wilt openen.
Veelgestelde vragen over FLT.
Welke real-time voorzieningen biedt een FLT-bestand?
Welke extensie heeft het FLT-bestandstype?
Is een FLT een raster- of een vectorbestand?
Hoeveel versies van OpenFlight bestaan er?
Ontdek meer over deze voorloper voor 3D-afdrukken, in vele opzichten vergelijkbaar met IGES.