Creatief blijven wanneer je thuis bent

Het kan uitdagend zijn om voortreffelijk creatief werk te produceren als jij en je team op afstand werken. We hebben de beste tips en tricks verzameld, zodat je optimaal kunt blijven werken.

Tips om aan de slag te gaan

Tips om aan de slag te gaan

 

Nog onbekend met Adobe Creative Cloud? Dit kun je gratis doen:

Neem een gratis Creative Cloud-lidmaatschap en krijg proefversies van 7 dagen voor onze volledige verzameling van ruim 20 creatieve desktop- en mobiele apps — waaronder Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Gratis proefversies downloaden

 

Met een gratis lidmaatschap krijg je ook toegang tot lettertypen en leermateriaal, alsmede Starter-lidmaatschappen voor de volgende apps:

 

Bekijk alle voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

 

Dit kun je doen met een betaald Creative Cloud-lidmaatschap: 

Met je Creative Cloud-licentie kun je apps installeren op maximaal twee apparaten. Als je dus niet bij de computer bent waarmee je doorgaans werkt, meld je je eenvoudig aan bij de Creative Cloud-desktopapp en installeer je je applicaties op een ander systeem. Meer informatie

 

Maak je geen zorgen als je lettertypen niet zijn geïnstalleerd op je thuiscomputer. In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot meer dan 17.000 lettertypen. Meer informatie

 

Gebruik Adobe Capture op je mobiele apparaat om foto's te veranderen in gebruiksklare kleurthema's, patronen, vectorgebaseerde vormen, 3D-materialen, tekst en aangepaste penselen die je kunt gebruiken in andere Creative Cloud-apps.

 

Creëer en ontdek unieke kleurthema's voor al je creatieve projecten met Adobe Color

 

Maak graphics, webpagina’s en videoverhalen met Adobe Spark.

 

Doorzoek Adobe Stock om afbeeldingen, graphics, video's en andere assets te vinden als je geen fotoshoot kunt plannen of eigen werk kunt maken.

 

Ontdek nieuwe technieken voor fotografie en fotobewerkingen met Adobe Photoshop Lightroom-tutorials en scherp je vaardigheden op het gebied van digitale kunst en ontwerpen aan met Photoshop-tutorials.

 

Even een kleine pauze nodig? 

Probeer de Color Wheel Game — een leuk competitief spelletje voor kleurovereenkomsten om je geheugen en je kleurherkenning te testen.

Tutorials en andere bronnen

Tips voor teamsamenwerking

 

Houd gesprekken gaande met videocommunicatie-apps zoals FaceTime, Skype, BlueJeans, Zoom en WhatsApp of tools zonder video, zoals sms, Slack en e-mail.

 

Nodig teamleden en klanten uit om projecten met je te maken. Of deel sjablonen die zijn voorzien van je logo met anderen in je bedrijf. Het is eenvoudig met Adobe Spark.

 

Adobe Fresco is een tool voor tekenen en schilderen die krachtig is maar ook gebruiksvriendelijk, zodat iedereen ermee kan werken. Als je op je iPad of Surface wilt werken, kun je Adobe Fresco gebruiken als whiteboard om notities vast te leggen en met collega's te delen.

 

UI/UX-ontwerpteams kunnen met co-editing (bèta) in Adobe XD in real time gezamenlijk ontwerpen maken en itereren in hetzelfde document. Met clouddocumenten kun je een designsysteem maken en je hele team gesynchroniseerd houden, en designers kunnen de Whiteboard-plug-in gebruiken om samen te te brainstormen. Ontdek meer over op afstand werken als team met XD.

 

Deel eenvoudig documenten, assets en lopend werk vanuit Creative Cloud met collega's en klanten via integraties met Slack, Microsoft Teams, Gmail, Jira, Asana en Workfront. Meer informatie

 

Deel Creative Cloud Libraries om te zorgen dat iedereen toegang tot dezelfde ontwerpassets heeft. Dankzij bibliotheken kun je kleuren, pictogrammen, logo's en nog veel meer opnieuw gebruiken in al je Creative Cloud-apps, zodat je tijd kunt besparen en je merkconsistentie kunt handhaven. Bibliotheken zijn ook geïntegreerd met PowerPoint, dus teams kunnen makkelijk op afstand presentaties ontwerpen. Ontdek hier hoe

 

Bekijk onze Work from Home Guide (Gids voor thuiswerken) als je video- en audio-apps van Creative Cloud gebruikt. Daarin vind je tips om samen te werken met je team en projecten op schema te houden.

Tips voor het reviewen en goedkeuren van creatief werk

Tips voor het reviewen en goedkeuren van creatief werk

 

Gebruik videoconferentietools zoals BlueJeans of Zoom om je concepten te presenteren aan collega's en klanten, en in real time feedback te ontvangen.

 

Exporteer je ontwerpbestanden als PDF's en deel ze om ze te laten reviewen. Je kunt zelfs opmerkingen van een PDF-review importeren in Adobe InDesign om de feedback eenvoudig te beheren. Meer informatie

 

Als je Adobe XD gebruikt, kun je koppelingen toevoegen aan je ontwerpen en prototypen en deze delen om ze te tonen aan anderen en feedback te krijgen. Reviewers kunnen je ontwerpen zien en controleren in hun browser om vervolgens opmerkingen toe te voegen. Je kunt ook een Adobe Photoshop- of Illustrator-bestand importeren in XD en dezelfde functies voor delen gebruiken. Meer informatie

 

 

Tips voor het publiceren van creatief werk

 

Maak eenmaal graphics, webpagina's en video's en deel ze vervolgens op social media, het web en andere plaatsen met Adobe Spark. Exporteer bestanden rechtstreeks naar Facebook, Instagram, Snapchat, e-mail of tekst, of sla ze eenvoudig op naar je filmrol.

 Adobe Creative Residency Community Fund

Heb je financiële steun nodig als beginnende creative?

 

Als je een maker van visuele werken van ten minste 18 jaar oud bent, kun je je aanmelden voor het Adobe Creative Residency Community Fund om een betaalde Adobe-projectopdracht of een toelage voor je eigen project te ontvangen.

 

Meer informatie

Meer bronnen voor jou

Op afstand doceren en leren
Je bedrijf gaande houden
Je bedrijf gaande houden

Neem contact met ons op.

Adobe Help Center

Ondersteuning en probleemoplossing.

Ondersteuning voor ondernemingen

Speciale hulp voor grote organisaties.

We horen graag van je.

We doen ons uiterste best om je de tools te geven die je nodig hebt om in deze moeilijke tijd je creativiteit en je workflow te verbeteren. Vul de enquête in en deel je ervaringen.