Tips voor thuiswerken

Je bedrijf heeft je gevraagd om de komende tijd thuis te werken. Bij Adobe weten we wat dit betekent. Op dit moment passen we ons aan de nieuwe situatie aan waarin velen van ons op afstand werken. We leren hoe we contact houden, samenwerken en betekenisvolle voortgang boeken, ongeacht waar we zijn. Hier zijn enkele best practices die wij nuttig vonden.

Je dagelijkse routines bepalen

Je dagelijkse routines bepalen

Je aankleden

 

Het kan verleidelijk zijn om je pyjama aan te houden. Maar door je favoriete kleding voor thuiswerken aan te doen, geef je je brein het signaal dat je klaar bent voor een nieuwe werkdag. Of je nu een nieuwe webpagina wilt maken of wijzigingen wilt aanbrengen aan een PDF-document, deze eenvoudige stap maakt het makkelijker om over te schakelen naar de werkmodus en de hele dag productief te blijven.

Een schema maken

 

Maak een werkplan waaraan je je kunt houden. Geef dit daarna duidelijk door aan je partner, kinderen en anderen met wie je samenleeft. Als je tijdens je werkweek ook moet lesgeven aan je kinderen, ben je niet de enige. Zorg dat je deze opneemt in je dagelijkse schema en stel een afwezigheidsmelding in voor de desbetreffende tijden, zodat je collega's weten dat je niet beschikbaar bent.

Pauzes nemen

 

Vreemd genoeg lijkt het vaak moeilijker om afstand te nemen van het computerscherm wanneer je thuis werkt. Maar het is essentieel als je fris wilt blijven. Neem pauzes van 15 minuten op in je werkschema, plan een half uur in je agenda in voor lunch en zorg dat je gehydrateerd blijft door regelmatig pauzes te nemen om water te drinken.

Bewegen wanneer het kan

 

Forenzen, snel van een fotoshoot naar een live review gaan, naar het restaurant om de hoek lopen voor lunch — daarmee loop je heel wat af tijdens je werkdag. Als je thuis werkt, moet je erop letten dat je beweegt. Overweeg de dag te beginnen met een work-out. Voeg een herinnering om je benen te strekken toe aan je agenda. Ruim tijd in voor een dagelijkse wandeling. En probeer elke dag een of twee virtuele vergaderingen te houden terwijl je rechtop staat. Dit is goed voor je lichaam.

Je thuiskantoor inrichten

Je thuiskantoor inrichten

Een plaats kiezen om te werken

 

Net als bij aankleden, is het belangrijk om doelgericht naar een specifiek 'kantoor' in je woning te gaan. Hiermee laat je je brein weten dat het tijd is om te focussen op het bewerken van de video, het voorbereiden van de presentatie of het analyseren van de resultaten van je laatste campagne. Het is fijn om een eigen ruimte te hebben — bij voorkeur met een deur die je kunt sluiten — met name als er thuis kinderen of huisdieren rondlopen. Als dat niet mogelijk is, moet je een plek zoeken die je kunt claimen om thuis te werken.

Je voorzieningen verbeteren

 

Ga niet werken op de bank of in bed. Gebruik een goede stoel, een stevige tafel en een monitor van een geschikt formaat, omdat dit beter is voor je armen, nek en schouders. Kies een goede headset om op een comfortabele manier audioconferenties te houden en ongewenste geluiden te blokkeren – en zorg dat je de headset altijd op dezelfde plaats bewaart wanneer deze buiten gebruik is, zodat je hem de volgende keer makkelijk kunt vinden. Controleer tot slot of je internetverbinding de aanvullende belasting van thuiswerken aankan. Check je internetsnelheid zodat je zeker weet dat alles goed zal gaan.

De productiviteit in stand houden

 

Het fantastische aanbod van samenwerkingstools dat tegenwoordig beschikbaar is, maakt het zeer eenvoudig om thuis productief te blijven en contact te houden. Je team kan documenten of ontwerpen creëren en reviewen, en projecten gaande houden met Adobe Acrobat en XD. Je kunt virtuele teamvergaderingen houden met BlueJeans of Zoom en grotere zakelijke bijeenkomsten met Adobe Connect. Verstuur instant messages aan collega's en teams via Slack. Ontdek meer over de manier waarop Adobe-tools je kunnen helpen om verbonden te blijven.

Creatief blijven vanuit huis

 

Het kan uitdagend zijn om voortreffelijk creatief werk te produceren als jij en je team op afstand werken. We hebben de beste tips en tricks verzameld, zodat je optimaal kunt blijven werken. Of je nu een betaald Creative Cloud-lidmaatschap hebt of niet, je hebt toegang tot een verzameling desktop- en mobiele apps om van alles te maken, delen en reviewen.

Je kinderen bezighouden

Je kinderen bezighouden

Een dagritme bepalen

 

Thuis werken en lesgeven — tegelijk en op dezelfde plaats — is op zijn minst uitdagend. Net zoals je een duidelijk schema voor je werkdag moet bepalen, presteren je kinderen het beste in huis als hun lessen plaatsvinden in een regelmatig ritme. Bij het creëren van een omgeving die voldoet aan de specifieke behoeften van je gezin, moet je zorgen dat er tijd is om te leren, te spelen, te creëren en te ontdekken — en natuurlijk ook tijd voor maaltijden en snacks. Ontdek meer over tools van Adobe die daarbij kunnen helpen. 

Activiteiten en projecten ontdekken

 

In deze nieuwe WFH-wereld ben je misschien op zoek naar mogelijkheden voor leren op afstand die je met je kinderen wilt delen. We hopen dat deze bronnen je zullen helpen om fantastische online leerervaringen voor je kinderen te ontdekken.

Meer bronnen voor jou

Creëren en samenwerken vanaf elke locatie.
Op afstand doceren en leren
Je bedrijf gaande houden

Neem contact met ons op.

Adobe Help Center

Ondersteuning en probleemoplossing.

Ondersteuning voor ondernemingen

Speciale hulp voor grote organisaties.

We horen graag van je.

We doen ons uiterste best om je de tools te geven die je nodig hebt om in deze moeilijke tijd je creativiteit en je workflow te verbeteren. Vul de enquête in en deel je ervaringen.