Een contentmanagementsysteem combineert creativiteit, samenwerking en productiviteit.

Organisaties moeten klanten op exact het juiste moment aanspreken. Het uitzoeken van de doeltreffendste afbeeldingen, video’s, kopij en andere digitale content mag geen dagen duren. Met een goed contentmanagementsysteem kun je precies de juiste contentmix creëren, organiseren, opvragen en aanleveren om een persoonlijke, lonende ervaring te bieden.
Je content is zichtbaar via het web, op mobiele apparaten, in gedrukte vorm en offline. Vroeger creëerden en publiceerden marketeers content voor afzonderlijke kanalen. Ze hadden weinig controle over de productie en zelfs voor een minieme wijziging moesten ze een beroep op ontwikkelaars doen.

Toen deden webcontentmanagement en contentmanagementsystemen (CMS) hun intrede. Een CMS omvat een breed scala aan functies, onder andere voor webpublicaties, het samenstellen en bewerken van content, versiebeheer, indexering en het zoeken en opvragen van materiaal. Contentmanagementsystemen zijn destijds ontwikkeld zodat marketeers zelf, zonder de hulp van een IT-team, hun eigen content konden publiceren. Wat nog belangrijker is, is dat de prestaties van je content nu kunnen worden gemeten en verbeterd door het marketingteam zelf
.

 

 

Verkort de time-to-market.
De strijd om de aandacht van de consument is zwaarder dan ooit. Content moet in milliseconden worden aangeleverd, niet in dagen. Met een contentmanagementsysteem, zoals Adobe Experience Manager, kun je content binnen één platform creëren, aanpassen en verspreiden. Je kunt nieuwe pagina’s maken door bestaande content op te vragen en naar de gewenste plek te slepen. Ook kun je eenvoudig vanuit elke locatie ter wereld content bijwerken en de nieuwe content meteen verspreiden.
Lever in een mum van tijd gepersonaliseerde ervaringen voor verschillende websites, mobiele sites, regio’s en kanalen en schermen van allerlei formaten. Je maakt pagina’s met de WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get); je hoeft niet te coderen in HTML, CSS of andere talen. Dit bespaart je bij het creëren van content kostbare tijd.
In veel organisaties zijn diverse mensen betrokken bij het publiceren van content. Vaak leveren productmanagers, verkoopteams en juridische afdelingen een bijdrage aan je content. Met een CMS kun je sneller samenwerken, terugkoppeling krijgen en iteraties produceren, waardoor je je content sneller kunt publiceren. Je kunt content samenstellen, delen en aanleveren – allemaal vanuit hetzelfde systeem. Zo heb je minder overbodig werk, een betere coördinatie tussen je teams en een kortere time-to-market. Met aanpasbare projectgebieden en intuïtieve workflowtools kun je de productie en goedkeuring van marketingassets van ontwerp tot publicatie stroomlijnen en onder controle houden.
Beheer elk type content.
Tegenwoordig heb je te maken met zeer interactieve en dynamische ervaringen waarvoor uiteenlopende soorten content nodig zijn om ze echt te laten aanspreken. Experience Manager maakt je slagvaardiger en productiever met krachtige, maar toch eenvoudig te gebruiken tag- en zoekmogelijkheden. Met Experience Manager kun je diverse typen contentelementen zoeken, delen en hergebruiken:
  • Vloeiende content – Gebruik contentfragmenten om eenvoudig met behulp van machine learning en algoritmen stukken content bij elkaar te zoeken en te hergebruiken.
  • Sjablonen – Maak en beheer op een vrije en modulaire manier geïntegreerde contentsjablonen zonder ook maar één regel code te schrijven.
  • Tekstcontent – Hergebruik eenvoudig koppen, subkoppen en alinea’s voor publicatie in verschillende kanalen.
  • Rijke en dynamische media – Beheer één set assets met rich media, maar presenteer een onbeperkt aantal dynamische varianten.

 

Lever wereldwijd content op elk contactpunt in het klanttraject.
Voor veel merken wordt content naar meerdere kanalen gepusht. Web, e-mail, social, mobile en evenementschermen spelen allemaal een rol in een cross-channel marketingstrategie. Met Adobe Experience Manager kun je in al die kanalen consistente merkervaringen leveren. Je kunt een mondiaal bereik hebben en uiteenlopende doelgroepen met unieke behoeften aanspreken, terwijl je content toch op persoonlijk niveau relevant en interessant is.
Met Experience Manager kun je eenvoudig door middel van slepen-en-neerzetten content publiceren voor verschillende schermen, zodat je snel content kunt opvragen, rangschikken en aanleveren. Wereldwijde marketingteams kunnen vergelijkbare content delen met hun markten, terwijl die is aangepast aan hun lokale doelgroepen. Voorbeelden van functies van Experience Manager waarmee internationale marketeers hetzelfde merkverhaal kunnen delen, zijn:
  • Hoofdsjablonen – Gebruik kant-en-klare sjablonen of maak je eigen sjablonen en hergebruik assets en content om voor al je digitale objecten de consistentie te waarborgen en pas ze indien nodig aan voor specifieke regio’s.
  • Regionale bewerking – Laat regionale teams content bewerken en aanpassen aan lokale interesses zonder dat dit ten koste gaat van de internationale consistentie.
  • Geïntegreerde websitelokalisatie – Vertaal content in meerdere talen met ingebouwde processen en tools om je merkverhaal wereldwijd te delen zonder te coderen.

 

 

Maak gebruik van mobiele en evenementschermen.
Mobiel is voor veel organisaties een cruciaal contactpunt geworden. Met Adobe Experience Manager Mobile is het eenvoudig om ervaringen op mobiele apps aan te bieden die daadwerkelijk effect hebben. Mogelijkheden voor responsief webontwerp maken deel uit van de basis van AEM, wat inhoudt dat je met standaardinstellingen geweldige mobiele ervaringen kunt creëren. Bovendien kun je content automatisch voor alle mobiele apparaten laten aanpassen door apparaatkenmerken, zoals schermgrootte en besturingssysteem, te detecteren. Met Adobe Experience Manager kun je – net als alle andere content – ook mobiele apps beheren vanuit hetzelfde geïntegreerde platform, waardoor de productiviteit maximaal toeneemt en content zo veel mogelijk wordt hergebruikt.

Je kunt ook vanuit hetzelfde systeem ervaringen voor fysieke schermen op evenementen creëren.

Je kunt ook vanuit hetzelfde systeem ervaringen voor fysieke schermen op evenementen creëren. Met Adobe Experience Manager Screens kun je content, apparaten en locaties voor al je ervaringen op evenementen beheren, en die personaliseren om daadwerkelijk relevante, interactieve ervaringen voor je klanten aan te bieden.
Maximaliseer de contentprestaties en personalisatie.
Datagedreven inzichten en analytics spelen een cruciale rol bij het beheer van webcontent. Je hebt data nodig om te weten wat, waar en hoe je content wordt geconsumeerd. Data voedt bovendien je KPI’s en trackingactiviteiten, waardoor je de prestaties kunt meten en verbeteren. Adobe Experience Cloud biedt krachtige mogelijkheden dankzij de integratie van Adobe Analytics en Adobe Target met Adobe Experience Manager, waarmee je data kunt verzamelen en gebruiken om betere, meer gecontextualiseerde mogelijkheden te creëren.
Integraties van Adobe Experience Manager met oplossingen binnen de Adobe Experience Cloud zorgen voor een volledig pakket digitale-marketingoplossingen voor moderne organisaties die hun klanten persoonlijke en lonende ervaringen willen bieden. Tijdens het ontwerp van een marketingcampagne kun je bijvoorbeeld met Adobe Analytics content afstemmen op de acties van de klant op je website. Vervolgens kun je met Adobe Target versies van campagne- of website-elementen testen om te zien welke versies de klant tot actie aanzetten. Bovendien kun je met Adobe Audience Manager je klanten nauwkeurig segmenteren en benaderen.
Je hoeft niet verschillende systemen aan elkaar te koppelen. Met Adobe Experience Manager kan content voor e-mail, display, social en andere kanalen worden verbeterd, gepersonaliseerd en gepusht vanuit elke locatie ter wereld. Het geïntegreerde platform van Adobe Experience Manager is eenvoudig te gebruiken, veilig en schaalbaar voor organisaties van elke omvang.

Adobe kan helpen.

Contentmanagement helpt je om je merkverhaal te bepalen en de meest aansprekende, lonende ervaringen te leveren. Het beheren van je content is nog nooit zo gemakkelijk of efficiënt geweest met Adobe Experience Manager. Van het creëren van content tot en met het aanbieden en optimaliseren ervan – jij hebt de controle over het creëren van de mooiste ervaringen.