Cross-channelmarketing integreert je merkstem.

Hoe kun je, met zoveel manieren om te communiceren met je klanten, al je marketingkanalen beheren? Hoe bied je een consistente, uniforme stem voor je merk? Met een strategie voor cross-channelmarketing kun je je doelgroepen herkennen, hun behoeften begrijpen en snel en effectief gepersonaliseerde ervaringen leveren met een uniforme uitstraling.
Je klanten bevinden zich in een traject. Ze bevinden zich in een traject waarbinnen ze ontdekken hoe goed je merk voldoet aan hun behoeften. Dit traject wordt niet doorlopen via een enkel kanaal. Internet, e-mail, verkooppunt, social media en display dragen alle bij aan het verhaal dat je klanten ervaren, ongeacht of ze gebruik maken van een desktopcomputer of mobiel apparaat, of zich in je winkel bevinden. Met behulp van cross-channelmarketing kun je al die ervaringen beheren en op een persoonlijke manier spreken met een uniforme stem.

 

 

Haal de silo's van multi-channelmarketing neer.
Het verbeteren van het klanttraject via meerdere kanalen is effectiever dan single-channelmarketing. De traditionele multi-channelbenadering is echter doorgaans gebouwd in silo's, elk met zijn eigen beheer-, optimalisatie-, analyse- en rapportagestructuur.
Bedrijfsbeheerders die gebruik maken van een multi-channelbenadering kijken vaak naar metrics die hun individuele doelstellingen dienen:
 • Beheerders van display-advertenties richten zich op bereik- en doorklikpercentages
 • Search-beheerders zijn gericht op impressies
 • E-mailmarketeers kijken naar percentages voor het openen van e-mail en naar afleveringspercentages
 • Mobile marketeers kijken naar app-downloads
 • Social-mediabeheerders volgen het aantal 'likes' of volgers
Maar je klanten willen dat hun ervaringen naadloos zijn. Het vereist een cross-channelstrategie om ervaringen aan te bieden waar en wanneer je doelgroepen deze verwachten, en op de manier waarop ze deze verwachten. Dankzij deze benadering kun je één-op-één gepersonaliseerde berichten aanbieden aan gerichte doelgroepen door gebruik te maken van een enkele toolset — een geïntegreerde marketingcloud.
Als een klant bijvoorbeeld gebruik maakt van een mobiele site om een product te evalueren, maar niet naar de betaalpagina gaat, kan een cross-channelmarketeer het klanttraject vervolgen door het product dat de klant bekeek opnieuw te marketen met behulp van display-advertenties op een ander kanaal of platform, zoals het internet of social media. Door de silo's neer te halen die search scheiden van social media, e-mail van mobile, etc., kun je op een effectievere manier kanalen combineren en beheren, wat leidt tot een consistentere ervaring.

Om effectief te zijn, moeten marketeers elk kanaal evalueren voordat ze hun optimale marketingcombinatie inzetten.

Evalueer de cross-channel prestaties.
 
Om effectief te zijn, moeten marketeers elk kanaal evalueren, voordat ze hun optimale marketingcombinatie inzetten. Prestatieanalytics bieden je de inzichten die slimmere marketingbeslissingen stimuleren.
 
Dankzij Adobe Campaign en Adobe Analytics kun je bijvoorbeeld gerichter te werk gaan en je berichten verfijnen. Dit resulteert in lagere kosten voor kanalen die geen resultaten opleveren. Met attributiemodellen kun je strategieën definiëren die beslissingen over uitgaven verbeteren binnen verschillende kanalen en programma's.
 
Attributiemodellering wordt gebruikt voor het toewijzen van krediet aan elk van deze marketingcontactpunten. Het traject van een gebruiker kan bijvoorbeeld het volgende omvatten:
 
 • Een e-mail ontvangen
 • Een display-advertentie bekijken
 • Op een gesponsord social-mediabericht klikken
 • Je mobiele app bezoeken
 • 'In store' kopen
 
In plaats van de prestaties van elk kanaal afzonderlijk te analyseren, kun je met cross-channelanalyse de impact van elk kanaal op koopgedragingen bekijken. Je kunt, met andere woorden, niet alleen identificeren hoeveel e-mails er zijn geopend, maar ziet ook welke geopende e-mails hebben geleid tot een bezoek aan je productpagina, en vervolgens tot een aankoop.
 
Hierdoor kun je content en levering afstemmen op de behoeften van de klant. Dit kan leiden tot lagere kosten per acquisitie en een hogere ROI voor je marketingcampagnes.
 
 
Verbind data om een enkel klantoverzicht te creëren.
 
Data is essentieel voor een succesvolle cross-channelstrategie. Cross-channelmarketing biedt een totaaloverzicht van je klanten, doordat data uit je online en offline kanalen met elkaar worden verbonden. Dankzij een geïntegreerde reeks oplossingen, zoals die in de Adobe Experience Cloud, kun je anonieme en geverifieerde data integreren in een enkel overzicht.
 
Marketeers kunnen bijvoorbeeld data combineren uit mass-media-activiteiten, direct marketing en social-mediagesprekken, om individuele gebruikers en doelgroepsegmenten te ontdekken die kunnen worden getarget voor specifieke berichten. Met Audience Manager kun je anonieme klantdata beheren uit kanalen zoals advertentiedisplay, search en video. Adobe Campaign daarentegen, verzamelt data waarbij je klant wordt geïdentificeerd, of geverifieerd.
 
Deze afzonderlijke oplossingen zijn zeer krachtig, en onthullen duidelijke eigenschappen en gedragingen van klanten, maar bieden in combinatie met elkaar tevens een enkelvoudig, duidelijk totaaloverzicht. Nog nuttiger is het feit dat data in real-time wordt vastgelegd en geordend, zodat het klantoverzicht dat je ziet up-to-date is.
 
Bied één-op-één personalisatie voor volledige doelgroepen.
 
De digitale generatie verwacht dat je weet wie ze zijn en hoe je een verhaal kunt creëren dat persoonlijk is voor hun. Cross-channelmarketing biedt je de visie waarmee je klanten op een persoonlijke manier kunt targeten. De Adobe Experience Cloud ordent je data om die visie te bieden, en de geïntegreerde tools om één-op-één gepersonaliseerde campagnes te leveren.
 
Door bijvoorbeeld campagnebeheer in Adobe Campaign te verbinden met de programmatische inkoop van advertenties in Advertising Cloud, kun je relevante display-advertenties bieden die voldoen aan de behoeften van klanten die zichtbaar zijn geworden door hun acties en persoonlijke eigenschappen. Adobe Target en Adobe Campaign werken samen om gepersonaliseerde campagnes te creëren voor je waardevolste doelgroepen op basis van dynamische, real-time data zoals klantlocatie, context, voorkeuren of het gebruik van een kanaal. En Adobe Experience Manager werkt met Adobe Campaign om je de meest relevante context te bieden, op het juiste moment.
 
Door een goed, persoonlijk begrip van je klanten, kun je een relevante ervaring bieden zonder dat je klant opdringerigheid ervaart. Met behulp van real-time interesse-metrics en tools voor campagneoptimalisatie, kun je reageren op datainzichten en op het juiste moment gepersonaliseerde ervaringen bieden via elk willekeurig kanaal. Ongeacht of het e-mail, mobiele apparaten, verkooppunten, internet of direct mail betreft, kun je individuele ervaringen met elkaar verbinden en een uniforme, consistente stem aanbieden.
 
Onderneem actie waar deze nodig is.
 
Nu je je klanten kent, kun je gepersonaliseerde, relevante berichten bieden. Als volgende stap kun je bepalen waar je verhaal niet het optimale resultaat oplevert. Dankzij cross-channelmarketing met behulp van de Adobe Experience Cloud kun je in real-time aanpassingen maken waar deze nodig zijn.
 
Marketing binnen kanalen en platforms omvat vele componenten, maar dankzij de combinatie van kanaalbeheer, analytics, targeting, mediaoptimalisatie en doelgroepsegmentatie binnen een enkele toolset, kun je snel en probleemloos taken voltooien zoals:
 
 • Aandachtsgebieden identificeren
 • Doelgroepen segmenteren
 • Berichten testen
 • Betekenisvolle berichten leveren binnen alle kanalen
 
Je kunt conversiepercentages bijhouden binnen klanttrajecten en reageren wanneer je content minder boeiend is dan verwacht. Je kunt binnen milliseconden content uitwisselen of effectieve afbeeldingen toevoegen en informatie kopiëren van je e-mailcampagne naar je website. Terwijl je analytics-engine je inzichten biedt, kun je bijna tegelijkertijd de targeting en het aanbieden van berichten verbeteren.
 
Cross-channelmarketing stimuleert de marketingvolwassenheid.
 
Om een effectievere marketing te realiseren via meerdere kanalen, moeten je doelgroepen een consistent, rendabel traject ervaren. Cross-channelmarketing integreert je stem door middel van analytics, mediaoptimalisatie, campagnebeheer en andere tools, alle gecombineerd binnen een enkel platform. Je verbindt je data binnen de tools die je gebruikt, om betere ervaringen te creëren en leveren. Met behulp van de Adobe Experience Cloud, kun je de opbrengsten van al je kanalen maximaliseren, terwijl je een boeiende, relevante ervaring creëert.

Adobe kan helpen.

Wanneer je je merkverhaal deelt op offline en online kanalen, is het van belang om dit te doen met een uniforme stem. Je hebt een datagestuurde, geïntegreerde reeks oplossingen nodig om alles te beheren. De Adobe Experience Cloud biedt de mogelijkheid om doelgroepen te begrijpen, onmiddellijk te reageren op hun behoeften, en een authentieke en betekenisvolle ervaring te bieden.