De sleutel tot een toekomstbestendige digitale basis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Met oude methoden krijg je geen nieuwe deuren open.”
Deze uitspraak, van een onbekende auteur, zou het motto van de high-techsector kunnen zijn. De geschiedenis van de high-techsector staat bol van de creativiteit en innovatie, en moderne technische giganten zoals Intel, Apple, Cisco en Hewlett-Packard weten dat nieuwe deuren alleen opengaan als bedrijven meeveranderen met de technologie. Met andere woorden: ze moeten toekomstbestendig zijn.

De high-techbedrijven van nu staan constant onder druk om te innoveren om zo een steeds complexer wordende doelgroep aan te spreken. Dit houdt in dat de technische voorzieningen die nodig zijn om in deze voortdurend veranderende behoeften te voorzien, zelf voortdurend aan verandering onderhevig zijn. De technische bedrijven die succes hebben, zijn dan ook de bedrijven die in hetzelfde tempo meeveranderen.
En het is nu belangrijker dan ooit om toekomstbestendig te zijn. De digitale revolutie is nog in volle gang en het wereldwijde dataklimaat breidt zich nog steeds explosief uit.

2021

2021
Het jaarlijkse mobiele verkeer zal meer dan een halve zettabyte zijn
De gemiddelde smartphone zal 6,8 GB aan verkeer per maand genereren
Bron: Cisco
Er zullen meer dan 6 miljard 4G- en 5G-apparaten verbonden zijn
De datastroom is zo omvangrijk dat het zelfs voor de beste of grootste menselijke teams onmogelijk is om deze aan te kunnen. In elk geval kunnen ze dit niet in hun eentje. In werkelijkheid zijn ook niet alle data gelijk; je moet dus inzichten kunnen krijgen op basis van de behoeften van nu en je data uitbreiden of vervangen als de omstandigheden veranderen of als er nieuwe waardevolle data beschikbaar komen. Dit maakt het cruciaal om een krachtige, toekomstbestendige digitale basis te hebben. Mét een digitale basis zullen je data en content altijd samenwerken om de allernieuwste technologie te leveren. Zonder digitale basis is het vrijwel onmogelijk om te concurreren.
Om een digitale basis aan te leggen die meeverandert met het veranderende technische klimaat – en, nog belangrijker, de veranderende behoeften van je doelgroep – moet je iets bouwen dat veilig, uitbreidbaar en schaalbaar is.
space
Een veilig platform is de sleutel tot de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beveiliging is de sleutel waarmee je de deur openzet voor een mooiere, snellere en veiligere toekomst. We leven in een wereld die rond het internet, software en digitale ervaringen draait. Daardoor worden de gevaren van onze wereld ook steeds digitaler. Aanvallen op data en gegevens zijn inmiddels een algemeen probleem. Uit een rapport van Heritage Foundation blijkt zelfs dat er in 2015 drie keer zo veel geslaagde cyberaanvallen per week waren als in 2010.

Bovendien meldt Skyhigh dat de gemiddelde onderneming te maken heeft met 23,2 cloudgerelateerde bedreigingen en 10,9 cloudgerelateerde interne bedreigingen. Hackers en cyberterroristen worden slimmer en bedrijven moeten hen een stapje voor blijven.

Vertrouwen is hierdoor geen gegeven. Het winnen van het vertrouwen van je publiek is echter de sleutel tot toekomstige groei en duurzaamheid. Het publiek zal je ook alleen vertrouwen als je veilige cloud computing kunt garanderen. Dat is de reden waarom beveiliging de hoeksteen van een succesvolle technologie-stack is. Een veilige digitale basis zorgt ervoor dat je tot ver in de toekomst gevrijwaard bent van cyberaanvallen en dat je het vertrouwen van de klant wint.

Hoewel het klimaat rond digitale beveiliging nu onstabiel kan lijken, heb je de toekomst zelf in de hand. En de toekomst biedt veelbelovende verbeteringen. Zo gaat de cloud de beveiligingsuitdaging aan. Volgens Gartner “zal 60% van de ondernemingen die passende zichtbaarheids- en controlemiddelen voor de cloud implementeren, in 2018 één derde minder beveiligingsproblemen hebben.”

Is de cloud de sleutel tot beveiliging?

94 procent
94% van de merken zegt dat de cloud de beveiliging heeft verbeterd.
85 procent
85% van de cloudgebruikers heeft vertrouwen in de beveiligingsomgeving van hun leverancier.
Bron: RapidScale
56 procent
56% van de cloudgebruikers heeft er vertrouwen in dat hun leverancier hun gevoelige gegevens beschermt.
Kijk naar Amazon. Zij staan wereldwijd bekend om hun geavanceerde beveiliging. Volgens Business Bee maakt de favoriete technologie- en retailgigant gebruik van ultramoderne versleuteling om gegevens onleesbaar te maken en vinden er regelmatig systeemcontroles plaats om de beveiliging waterdicht te houden. Amazon gaat daarin echter nog een stapje verder. Volgens Business Insider neemt Amazon het zo serieus dat ze een cyberbeveiligingsbedrijf hebben aangekocht. Met deze overname kan Amazon zijn beveiliging aanscherpen en zo de angst rond cloudbeveiliging verminderen. Het zou ook de beveiliging van zijn AI-assistent Alexa kunnen versterken om toekomstige aanvallen voor te blijven. Kortom, Amazon weet dat de bedreigingen voor cloudbeveiliging alleen maar erger zullen worden en plant daarom vooruit.
 
Je hoeft geen volledig cyberbeveiligingsbedrijf aan te kopen om veilig te zijn, maar je moet wel alle mogelijke stappen nemen om je data uit verkeerde handen te houden. Bij Adobe nemen we beveiliging heel serieus. We hebben zelf gezien welke bedreigingen er zijn en we hebben de benodigde stappen gezet om onze gegevens veilig te houden. We hebben over de hele linie beveiligingsteams opgezet, en ook geavanceerde training ingevoerd, om de beveiliging in onze software te verbeteren. Dat is een gegarandeerde manier om klanten te werven én om hun loyaliteit ook in de toekomst te behouden.
 
space
Een uitbreidbaar platform zet de deur open naar de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als beveiliging de sleutel is waarmee je de deur ontgrendelt, dan geeft uitbreidbaarheid je de kracht om die deur te openen – en een glimp op te vangen van de veelbelovende toekomst. De belangrijkste namen van vandaag hebben nog steeds succes omdat ze uitbreidbaarheid onder de knie hebben, wat misschien wel de belangrijkste factor is voor een toekomstbestendig systeem. Als je een uitbreidbare digitale basis hebt, kun je daar voortdurend nieuwe elementen aan toevoegen en de basis laten meeveranderen met de technische ontwikkelingen. Het geeft je de mogelijkheid om van technologie te profiteren en snel naar nieuwe markten uit te breiden of nieuwe competenties te ontwikkelen. Ook kan het je helpen om je volledige basis te automatiseren, zodat je naadloze oplossingen kunt bieden.

De ontwikkelaars van nu weten hoe belangrijk dit is. Volgens de nieuwste Forrester Wave hebben vooraanstaande leveranciers van digitale platforms één deel met elkaar gemeen: flexibiliteit. Ze zijn zo succesvol omdat hun uitbreidbare platforms de krachtige, aanpasbare oplossingen bieden waar bedrijven naar op zoek zijn.

Bovendien ervaren bedrijven de voordelen van cloud computing. Uit een enquête van Tata Communications blijkt dat bij 67 procent van de ondervraagde bedrijven die cloud computing gebruiken, de levertijd aan cliënten en partners is verkort. Vijfenzestig procent gaf aan dat er sneller toegang is tot technologie, terwijl 54 procent melding maakte van een kortere levertijd van nieuwe diensten aan nieuwe markten. Zij zien de kracht van uitbreidbaarheid.

Een van de bedrijven die grote vooruitgang met uitbreidbaarheid boekt, is CSC, een mondiale leider op het gebied van IT. CSC heeft zijn digitale platform aangepast om zijn doelgroep in bredere zin en persoonlijker aan te spreken. De voornaamste reden hiervoor was de opkomst van social media en de kracht daarvan in de marketingwereld. In verband daarmee heeft het marketingteam van CSC elementen aan de technologie-stack toegevoegd om de data te analyseren en de doelgroep meer aan te spreken. Door de betere personalisatie van de content krijgt CSC nu twee keer zo veel marketingleads.

“Integratie tussen oplossingen maakt gegevensuitwisseling mogelijk, waardoor onze marketeers meer effect kunnen bereiken.”

Christopher Marin
Christopher Marin
Senior Principal, Digital Marketing Platform & Analytics bij CSC
Bron: Adobe
space
Met een schaalbare basis ben je klaar voor de toekomst.
Nu de deur ontgrendeld en geopend is, hoef je alleen nog maar over de drempel te stappen en de toekomst te omarmen. Schaalbaarheid geeft je dat zetje, omdat je daardoor enorme hoeveelheden gegevens aankunt met een deskundigheid die van real-time personalisatie een koud kunstje maakt.

Zonder die mogelijkheid is je digitale basis niet toekomstbestendig.

Omdat digitaal steeds gangbaarder wordt, zal het aantal klanten alleen maar toenemen. Het voldoen aan hun vraag is cruciaal voor een succesvolle toekomst. Met een schaalbare basis kan je doelgroep blijven groeien, omdat je technologie-stack altijd elke trend aankan. Als je niet kunt meeschalen met de groei van de doelgroep, zullen je marketingcampagnes tekortschieten. Je mag schaalbaarheid niet uit het oog verliezen. Zonder schaalbaarheid zal je technologie-stack nooit zo sterk zijn als die zou kunnen zijn.

Zoals we eerder al zeiden, gaf Cisco aan dat in 2021 6 miljard 4G- en 5G-apparaten verbonden zullen zijn. Nu de wereld meer verbonden wordt en naarmate doelgroepen groter worden, wordt schaalbaarheid een essentiële factor voor de toekomst van techniek. Deze trend zal ook een opgaande lijn blijven volgen naarmate digitaal met volle kracht vooruitgaat.
 
Veel grote namen schalen nu al hun ervaringen. Dell is een van de bedrijven die weet hoe belangrijk het is om te schalen naar de doelgroepomvang – en met name om op persoonlijk niveau contact met klanten te leggen. De technologiegigant verbeterde eerst de mobiele klantervaringen en richtte zich vervolgens op diverse andere apparaten. Dell kan nu eenvoudig via verschillende kanalen contact met klanten leggen. Daardoor is de conversie en tevredenheid toegenomen.

“Ons team is nu veel beter in staat om klantinteracties te meten en te volgen dan een paar jaar geleden.”

Christopher Marin
Craig Friedman
Director of Analytics, Insights, and Optimization bij Dell
Bron: Adobe
Ook het Nederlandse technologiebedrijf Philips heeft de vele voordelen van schaalbaarheid ervaren. Philips is een omvangrijk bedrijf met diverse divisies die zich met elektronica, gezondheidszorg en verlichting bezighouden. Dankzij een sterke, schaalbare technologie-stack kan het in een paar minuten op grote schaal gelokaliseerde content aanleveren. Dit maakt het aantrekkelijker voor zowel toekomstige als huidige consumenten, en verbetert ook het imago van het merk.
Het niet opbouwen van een schaalbare technologie-stack zal uiteindelijk leiden tot een verouderd systeem dat ver achter zal blijven bij de concurrentie. Zonder schaalbaarheid kun je niet echt toekomstbestendig zijn: je zou de deur naar de toekomst ontgrendelen, maar nooit die stap over de drempel zetten.
space
Maak je digitale basis klaar voor de toekomst.
Wat technologie betreft, gaan er met oude methoden absoluut geen nieuwe deuren open. Het is dus tijd om een digitale basis aan te leggen die een lange tijd meegaat. Het is tijd om een toekomstbestendige technologie-stack op te bouwen die veilig, uitbreidbaar en schaalbaar is.
Als gevolg daarvan zul je zien dat je doelgroep groter wordt, dat je oplossingen zich uitbreiden en dat je omzet stijgt. De toekomst van technologie belooft namelijk talloze innovaties die wachten om door jou te worden ontdekt. Neem de touwtjes in handen en ontsluit het pad naar een succesvolle toekomst door een digitale basis aan te leggen die nog jaren – of zelfs generaties – lang relevant zal zijn.