Maak van customer experience management je nieuwe obsessie.

De allerbelangrijkste factor die je merk definieert is hoe je de klantervaring beheert. Maar het valt niet mee om een perfecte ervaring op meerdere kanalen te bieden. Om de verwachtingen van klanten te overtreffen, heb je een oplossing voor customer experience management (CXM) nodig waarmee je altijd en overal uitzonderlijke ervaringen kunt bieden.

Iedereen heeft het over CXM.

CXM is meer dan een leuke extra marketingtool. Het is een must have.

Iedereen heeft het over CXM.

CXM is meer dan een leuke extra marketingtool. Het is een must have.

Perfectioneer de klantervaring.

Bij CXM gaat het om meer dan alleen interacties met je klanten. Het gaat ook om het creëren van aansprekende content die zorgt voor positieve klantervaringen bij elke klantinteractie op elk kanaal. En het mooie is dat het niet uitmaakt in welke branche je zit of hoe groot je bedrijf is. Iedereen kan het doen. Iedereen moet het doen. En als je het goed doet, kun je je echt onderscheiden van de concurrentie.

Goed CXM is gebaseerd op vijf cruciale pijlers die je helpen om het hele klanttraject van begin tot eind uit te stippelen en te ondersteunen. Lees meer over deze pijlers en ontdek hoe elke pijler je een stapje dichter bij echte digitale transformatie en indrukwekkende klantervaringen brengt.

Open, real-time geïntegreerd profiel

Open, real-time geïntegreerd profiel

Voeg al je klantdata samen tot een geïntegreerd profiel, zodat je je klanten in real-time kunt bekijken en alle ervaringen perfect kunt afstemmen.

Contentsnelheid

Contentsnelheid

Creëer op grote schaal gepersonaliseerde content en ervaringen door grote hoeveelheden content efficiënt te benutten.

Cross-channel-orkestratie

Cross-channel-orkestratie

Ontwerp, verbind, lever en beheer ervaringen via diverse kanalen en apparaten om met één stem te spreken tijdens het hele klanttraject.

Intelligence

Intelligence

Benut de kracht van kunstmatige intelligentie en machine learning om de impact van data en content te versterken.

Ecosysteem

Ecosysteem

Kies voor een open en flexibel platform dat kan worden geïntegreerd met interne systemen en dat is verbonden met een rijk ecosysteem van partners. Geen enkele organisatie heeft immers alles in huis.

Bedrijven die klantervaringen centraal stellen hebben de wind in de zeilen.

Met een effectieve strategie voor customer experience management maak je niet alleen je klanten blij. Volgens een onderzoek naar het ROI van Forrester kun je een hoog rendement realiseren als je op ervaringen focust.

1,4x omzetgroei

Omzetgroei

1,7x klantretentie

Klantretentie

Langetermijnwaarde van klanten

Langetermijnwaarde van klanten

Graphic
Forrester logo

Vergroot je nettoresultaat. En de impact van je merk.

De door Forrester ondervraagde klanten realiseerden met Adobe Experience Cloud een totaalrendement van 242%. Lees het rapport “Driving Bottom-Line Growth, Productivity Gains, And Costs Savings With Adobe Experience Cloud”.

Laten we kijken wat customer experience management voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat customer experience management voor jouw bedrijf kan betekenen.