Wij zorgen ervoor dat jij kunt schitteren.

Vind de antwoorden op je “Hoe”- vragen met behulp van de nieuwste inzichten in de grootste uitdagingen die je tegenkomt als je een ervaringenbedrijf wilt worden.

Praktijkvoorbeelden voor wereldwijde marketeers.

Content- en experiencemanagement

Er zijn steeds meer kanalen, vooral door het explosief toegenomen gebruik van mobiele apparaten. Dat betekent ook dat je meer content moet maken, opslaan en beheren. Speel in op de vraag naar meer ervaringen en benut de kansen.

Omni-channel campagnemanagement

     

Klanten gaan van het ene kanaal naar het andere: eerst een e-mail, daarna een website en dan weer een mobiele app. Daardoor is het lastig om hun een consistente ervaring te bieden. Wij helpen je om de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon aan te bieden, via e-mail of andere kanalen.

Personalisatie en testen

Je wilt klanten niet slechts één goede ervaring bieden. Je wilt dat ze terug blijven komen. Leer hoe je klanttrajecten test, target en personaliseert op relevante manieren die langetermijnwaarde realiseren.

Reclame

Nieuwe technologie, groeiende kanalen en verschuivende klantdata maken ad buying steeds gecompliceerder. Kijk hoe wij het proces vereenvoudigen en transparanter maken, zodat jij je advertenties doeltreffender kunt maken.