Lees het rapport Adobe Digital Index Q314 Video Benchmarkvoor de belangrijkste videotrends en -kansen. Rapport downloaden ›

Leer je doelgroep beter kennen met data intelligence.

In de media- en amusementssector is het publiek je levensader. Het is een uitdaging om nieuwe doelgroepen te vinden, je publiek te vergroten en de merkloyaliteit te versterken. Om succes te boeken, heb je een holistisch beeld van je doelgroep via alle kanalen nodig, zodat je alles weet over je huidige doelgroep en nieuwe segmenten in kaart kunt brengen.

Concentreer je op je doelgroep.

Om te beginnen moet je weten wat de samenstelling van je doelgroep is. Volledig inzicht in de gebruikersinteractie met je merk krijg je alleen met een geïntegreerde oplossing waarmee al je databronnen op één plek worden samengebracht. Alleen dan kun je gerichte campagnes voeren op basis van gemeenschappelijke kenmerken. Vervolgens kun je nieuwe gebruikers ontdekken die kenmerken hebben die vergelijkbaar zijn met die van je beste klanten.

Adobe Audience Manager

Adobe kan je helpen.Adobe Audience Manager verzamelt al je gebruikersdata uit al je oplossingen om uniforme doelgroepprofielen aan te leggen, zodat je overal dezelfde mensen kunt aanspreken – via e-mail, social media en alle kanalen met digitale content. Je kunt data uit zowel online als offline bronnen combineren in één geïntegreerd profiel en zo gepersonaliseerde berichten verzenden naar elk apparaat. Gebruik je waardevolste doelgroepsegmenten om grotere en meer betrokken doelgroepen met vergelijkbare interesses en gedragingen samen te stellen.


Trek de juiste doelgroep aan. En zorg dat ze betrokken blijven.

Je moet weten hoe je doelgroep reageert op je content en reclame, zodat je relevante ervaringen kunt creëren en snel het roer kunt omgooien als er iets niet werkt. Je moet modellen bouwen die zijn gebaseerd op eerder gedrag om toekomstig succes te kunnen voorspellen. Daarvoor heb je een geïntegreerde oplossing nodig die al je inzichten bij elkaar zet, zodat je de gebruikerservaring aanzienlijk kunt verbeteren. Zo kun je de betrokkenheid versterken en de abonnementsconversie verbeteren.

Adobe Analytics
Adobe kan je helpen. Krijg real-time inzichten met Adobe Analytics. Verbeter je digitale marketing met 360-gradenoverzichten van klanten, krachtige predictive modeling en algoritmische cross-channel-attributie. Zie welke beslissingen je klanten nemen – van het moment dat ze prospects zijn tot het moment waarop ze trouwe klanten zijn geworden.


Krijg een gedetailleerd beeld van iedere gebruiker.

Het is belangrijk om een integraal beeld van afzonderlijke gebruikers te hebben, maar je kunt persoonsgegevens en anonieme data niet combineren. Je hebt een oplossing nodig om mensen in kaart te brengen die je via al je kanalen en platforms kunt benaderen.

Adobe Experience Cloud

Adobe kan je helpen.Met Adobe Experience Cloud Core Services krijg je van iedere klant een beeld dat steeds vollediger wordt met geverifieerde en anonieme data. Omdat je in alle Adobe-oplossingen toegang hebt tot een gemeenschappelijk profiel, kun je persoonlijkere ervaringen creëren.


Alles wat je nodig hebt om nieuwe doelgroepen te vinden.

Adobe Experience Cloud geeft je alle tools die je nodig hebt om een beter inzicht in je doelgroepen te krijgen. Gebruik data van je waardevolste profielen om nieuwe doelgroepsegmenten met vergelijkbare gedragingen te vinden. Krijg altijd een integraal beeld van je doelgroepen, waar ze ook in aanraking komen met je content. Met Experience Cloud bied je iedereen de juiste ervaring, elke keer weer, op elk apparaat.

Waarom Adobe.
Bedrijven in de media- en amusementssector moeten een duurzame, directe relatie met hun doelgroepen aangaan om hun content te monetiseren via abonnementen en reclame. Met Adobe Experience Cloud kunnen media gepersonaliseerde, relevante en real-time ervaringen bieden via alle oude en nieuwe kanalen.
Baan je weg naar digitale volwassenheid.
Lees Impact of Digital Transformation in the Media and Entertainment Sectorom te zien hoe brancheleiders de vruchten plukken van een digitale aanpak.

Laat data je ervaringen sturen.

In elke sector kun je data benutten om de klantbetrokkenheid te stimuleren. Ontdek hoe verschillende sectoren profiteren van datagestuurde marketing.