Leer vijf strategieën om winnende klantervaringen te creëren. Lees Adobe Guide to Digital Transformation in Financial Services

Vertrouw op eenvoud voor digitale inschrijving.

Je bent verantwoordelijk voor digitale aanmeldingen. Je klanten beginnen de procedure misschien op het ene apparaat en ronden de aanmelding dan op een ander apparaat af. Je wilt de papieren procedures – die foutgevoelig en niet beveiligd zijn – vervangen door volledig digitale formulieren. Ook wil je meer weten over je klanten – wie ze zijn en wat ze doen – zodat je persoonlijke berichten en aanbiedingen kunt aanleveren waarmee de conversie en loyaliteit toenemen.

Creëer zelf consistente mobiele ervaringen.

Adobe kan je helpen

Als je klanten niet in alle kanalen (zoals mobiel en internet) een naadloze ervaring krijgen, is de kans groot dat je ze verliest of dat ze persoonlijk langskomen, wat meer geld kost. Je moet dus snel content samenstellen die tijdens de gehele aanmeldingsprocedure op alle schermen en apparaten consistent is zonder dat je daarvoor de hulp van IT hoeft in te roepen.

Adobe Experience Manager

Adobe kan je helpen.
Met Adobe Experience Manager kun je eenvoudig dezelfde boeiende klantervaring creëren voor mobiel, tablet en desktop. En je hoeft het maar één keer te doen, zonder code te schrijven. In Experience Manager worden op basis van dezelfde content websites en pagina’s gemaakt die automatisch aan elk apparaat worden aangepast. Klanten kunnen probleemloos een transactie op een smartphone starten, op een desktop voortzetten en vervolgens op een tablet afronden.

Maak je formulieren snel en schitterend.

Adobe kan je helpen

Formulieren spelen bij elke aanmeldingsprocedure een cruciale rol. Je moet formulieren sneller laten invullen, verzenden en goedkeuren. Bovendien wil je het aantal fouten door handmatige data-invoer terugdringen. Je wilt digitale formulieren opstellen die rechtsgeldig elektronisch kunnen worden ondertekend, zodat je klanten de formulieren niet hoeven af te drukken, hoeven te faxen of op de bus hoeven te doen. Ook moet het allemaal veilig zijn.

Adobe Experience Manager & Adobe Document Cloud

Adobe kan je helpen.
Met Experience Manager maak je je formulieren voor alle apparaten digitaal, efficiënt en zelfs geautomatiseerd. Vereenvoudig het invullen van formulieren om de doorlooptijd te verkorten. Stel één formulier op dat automatisch aan de browser wordt aangepast. Reduceer het aantal invoerfouten door formulieren vooraf in te vullen. Maak een einde aan faxen en verzendkosten door ondersteuning te bieden voor elektronische handtekeningen die rechtsgeldig en veilig zijn. En bepaal wie toegang tot je formulieren heeft.


Mik op real-time inzichten.

Adobe kan je helpen

Je wilt nagaan of de aanmeldingsformulieren goed werken voor je klanten of dat ze moeten worden aangepast. Ook wil je weten welke klanten welke stappen in het traject zetten, zodat je uitstappunten kunt vaststellen. Het draait allemaal om het verbeteren van de klantervaringen, het verhogen van de conversie en het versterken van de merkloyaliteit.

Adobe Target & Adobe Analytics

Adobe kan je helpen.Met Adobe Target kun je eenvoudig twee versies van een toepassing testen om na te gaan welke versie het beste werkt. Bied gepersonaliseerde content aan op basis van real-time data om de conversie te verhogen en tegelijkertijd de werklast te verminderen. En krijg met Adobe Analytics real-time inzicht in de punten waarop klanten uitstappen, zodat je hun herinneringen of nieuwe aanbiedingen kunt sturen.

Word – automatisch – persoonlijk.

Adobe kan je helpen

Een andere uitdaging is om je data te stroomlijnen en e-mail te koppelen aan online en offline kanalen. Je wilt e-mailcampagnes automatisch aanbieden naar aanleiding van een actie, bijvoorbeeld wanneer iemand een aanmelding afbreekt. Vervolgens kun je in kaart brengen hoe een prospect een koper wordt.

Adobe Campaign

Adobe kan je helpen.Met Adobe Campaign kun je in al je kanalen persoonlijke ervaringen aanbieden. Segmenteer en target je klanten. Combineer data van online en offline bronnen in één klantprofiel. Beheer zelfs datasegmenten om automatisch in gang gezette e-mailcampagnes aan te bieden. Bewaak ook op één plek de resultaten van al je cross-channel-campagnes.

Alles wat je nodig hebt om digitale aanmeldingen probleemloos te laten verlopen.

Waarom Adobe?

Consumenten van nu willen een gestroomlijnde digitale aanmeldingsprocedure die ze op elk gewenst apparaat kunnen starten en afronden. Om een optimale aanmeldingservaring te kunnen aanbieden, heb je de juiste combinatie van data, inzichten en content nodig.

Waarom Adobe.

Adobe Experience Cloud geeft je alle tools die je nodig hebt om relevante, gepersonaliseerde aanmeldingservaringen aan te bieden. Creëer eenvoudig in te vullen formulieren voor desktops, tablets en mobiele apparaten op één plek – zonder programmacode te schrijven. Voeg eenvoudig rechtsgeldige elektronische handtekeningen aan formulierworkflows toe dankzij integratie met Adobe Document Cloud.

Gebruik digitale formulieren om aanmelding te stimuleren.

Lees vijf belangrijke tips voor het gebruik van digitale formulieren voor het moderniseren en personaliseren van digitale aanmeldingen in onze handleiding Money Matters: The Digital Enrollment Imperative in Financial Services