Ontdek het verhaal dat je data wil vertellen.

Onder elk datapunt bevindt zich een deel van een groter verhaal. Je moet echter de juiste vragen stellen om dat verhaal te ontdekken. Met Adobe Experience Platform Query Service kun je al je opgeslagen datasets – met bijvoorbeeld gedrags-, CRM- of verkooppuntdata – opvragen en daar query’s op loslaten om specifieke vragen over de data te beantwoorden. Vervolgens kun je doeltreffende inzichten gaan genereren.

Voordelen

Krijg inzicht in je data.
Klantdata kun je eenvoudig verkennen en met elkaar verbinden om elk aspect van de impact van je klanten op je merk te zien.

Ontdek de inzichten.
Krijg meer en diepgaande inzichten – en krijg ze sneller – door voor al je producten query’s op gedragsdata uit te voeren.

Snellere toegang, betere iteraties.
Besteed minder tijd aan het voorbereiden van data en meer tijd aan iteraties via rechtstreekse analyses in Adobe Experience Platform.

Transformeer big data.
Gebruik externe tools die SQL ondersteunen om rechtstreeks verbinding te maken met data en die data op te halen.

Krachtige querymogelijkheden

Geef je data de ruimte.

Bergen data leveren bergen datasets op. Als je echter geen eenvoudige query- en interactiemogelijkheden voor die data hebt, is het lastig om iets met die datasets te doen. Adobe Experience Platform Query Service biedt binnen Experience Platform een standaardmanier om die datasets te bevragen met SQL. Je kunt die querymogelijkheden ook gebruiken om die datasets in gecureerde datasets om te zetten, zodat jij je data in actie kunt omzetten.

Houd volledige controle over alle query’s. Gebruik interactieve taken om ze handmatig uit te voeren of gebruik batchtaken om ze automatisch uit te voeren.

Maak je eigen subgroepen voor records aan op basis van tijd en genereer sessienummers en sessiepaginanummers om het overzichtelijk te houden.

Gebruik tools die ondersteuning bieden voor complexe joins, geneste query’s, vensterfuncties en query’s met tijdpartities.

Evalueer de belangrijkste klantgebeurtenissen door data op te splitsen in gelijksoortige groepen.

Begrijp hoe bezoekers van kanaal wisselen.

Krijg meer flexibiliteit bij de beantwoording van vragen.

Krijg gedetailleerde samenvattingen, joins en overzichten voor je invoer.

Uniforme technologie

Gebruik query’s uit Experience Platform Query Service in andere Experience Platform-functies, zoals Data Science Workspace.

Voeg al je cross-channel data bij elkaar met de mogelijkheden van Experience Platform Identity Service.

Publiceer je query’s naar Experience Platform Unified Profile.

Profiteer van machine learning en kunstmatige intelligentie via diverse geïntegreerde Adobe Sensei-extensies.

Groepeer of classificeer detaildata uit een bronrapport door je data te koppelen aan Adobe Analytics Classifications, zodat je metadata kunt productiseren .

Koppel je systeem aan Adobe Analytics om gebruik te maken van geavanceerde berekende metrics, zodat je statistische bewerkingen kunt maken en die als nieuwe metrics kunt gebruiken.

Eén platform. Eén ervaring.

Omdat Adobe Experience Platform Query Service door Adobe is ontwikkeld, kun je omnichannel query’s uitvoeren op de data in alle Adobe Experience Cloud-producten. Zo kun je data in Adobe Campaign, Analytics, Audience Manager, Target en Advertising Cloud samenvoegen en analyseren. Hierdoor kun je gemakkelijker voor de datagestuurde personalisatie zorgen die klanten verwachten.

Omnichannel ondersteuning

Al je klanten in al je kanalen.

Klanten verwachten tegenwoordig dat je hen altijd en overal weet te vinden. En je moet hen op al hun apparaten kennen. Met Experience Platform Query Service krijg je een duidelijk beeld van alle data die via al je kanalen binnenkomt. Daardoor begrijp je je klanten beter, kun je hen beter targeten en kun je hun betere ervaringen bieden.

Voer in de tool van je voorkeur omnichannel analyses en rapportages uit op petabytes aan klantdata in Adobe Experience Cloud.

Analyseer al je omnichannel data in alle Adobe- en niet-Adobe-klantdata die in een datameer beschikbaar zijn.

Open een gebruiksvriendelijke standaardinterface voor een snelle integratie met oplossingen van derden. Gebruik die om datasets uit verschillende BI-tools te bevragen en zo omnichannel mogelijkheden te ontsluiten en meer uit je Adobe-investering te halen.

Pas data toe op een schema wanneer die uit de opslag wordt gehaald, zodat je die data op verschillende manieren kunt analyseren zonder dat je de data hoeft te transformeren.

Gebruik standaard-SQL-taal en profiteer van complexe datatypen zoals struct, arrays en maps.

Krachtige gebruikersinterface

Gebruik een krachtige, serverloze query-engine die petabytes aan data aankan om al je omnichannel data te beheren.

Werk binnen een vrije-vormquery waarbij je query’s kunt schrijven en een voorproefje van de query-uitvoering kunt zien om de analyses te versnellen.

Een krachtige werkruimte voor krachtige resultaten.

Omgaan met data is al lastig genoeg. Een interface waarin je eenvoudig maar uitgebreid kunt werken, kan je helpen om het hele proces te stroomlijnen. Dankzij het uitgebreide dashboard en de vrije-vorm-gebruikerservaring in Experience Platform Query Service kun je eenvoudig en snel doen wat je wilt doen en de gewenste resultaten behalen.

Informatiebronnen voor Experience Platform Query Service

Adobe I/O

Bezoek Adobe I/O Data Services als je meer wilt weten over wat je met Experience Platform Query Service kunt doen.

Experience Data Model

Lees onze blog voor meer informatie over onze open-sourcebenadering van onze Experience Data Models.

Innovatie

Lees ons blogbericht voor informatie over de nieuwe functies die we aan Adobe Experience Platform hebben toegevoegd.

Laten we kijken wat Adobe Experience Platform voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat Adobe Experience Platform voor jouw bedrijf kan betekenen.