Scannen. Ontdekken. Verbeteren. Herhalen.

De beste ervaringen beginnen met real-time customer intelligence.

Je beschikt over bergen aan klantdata. De kans bestaat dat die in verschillende systemen is opgeslagen, wat het lastig maakt om echt inzicht in je klanten te krijgen. Met Real-Time Customer Profile, dat onderdeel is van Adobe Experience Platform en complete, samengevoegde en centraal toegankelijke profielen biedt, kun je de gepersonaliseerde ervaringen aanbieden die ze verwachten.

Voordelen

Begrijp je klanten.
Ken het gedrag en de kenmerken van je klanten door alle data – gedrags-, transactie-, financiële en operationele data – samen te voegen tot complete profielen.

Verbeter je personalisatie.
Krijg toegang tot profielen uit Adobe Experience Cloud en andere marketingoplossingen, en gebruik die om de juiste ervaringen op het juiste moment aan de juiste mensen te leveren.

Krijg alle data. En alle details.
Leg enorme hoeveelheden gedragsdata vast, maar behoud de vrijheid om die data op detailniveau toe te wijzen aan een onbeperkt aantal eigen en externe databronnen.

Actualiteit.
Haal in real time data binnen, zodat je profiel altijd actueel is en je inzichten altijd relevant zijn.

Voordelen

 

De huidige versie van Real-Time Customer Profile is een bètaversie.

Adobe is opnieuw uitgeroepen tot leider in de Magic Quadrant for Digital Experience Platforms voor 2019.

Gartner zet Adobe bovenaan in de categorie “visievolledigheid” voor digitale-ervaringenplatforms en laat daarmee andere leveranciers in de sector achter zich. Zie waarom wij verstand hebben van veranderende marketinguitdagingen en als geen ander oplossingen innoveren. Lees het Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms voor 2019.

Data Ingestion

Maak de data inzichtelijk.

Data is onmisbaar voor het samenstellen van een real-time klantprofiel. Verzamel data uit diverse bedrijfsbronnen, zoals CRM-data, eigen data, data van derden, e-commerce-data, offline data, loyaliteits- en gedragsdata en web-, e-mail- en sociale-interactiedata. Schoon de data vervolgens op en maak deze klaar voor gebruik in de datamodellen van je bedrijf.

Maak de data inzichtelijk.

Benader gemeenschappelijke data aan de rand voor bijna real-time toegang, alsook lichte berekeningen op en beperkt gebruik van de data die aan de rand beschikbaar zijn.

Nadat je toegang hebt gekregen tot edge-data, consolideer je al die data in je data-opslagplaats.

Bied ondersteuning voor bijna real-time data-opname en -updates om inkomende data en inzichten actueel te houden.

Gebruik API’s en SDK’s voor CRUD en ad-hoc-querymogelijkheden.

Gebruik ETL-technologieën (extraheren, transformeren en laden) om data-opname te activeren.

Toegang en activatie

Match afzonderlijke identiteiten uit al je data met behulp van deterministische en probabilistische algoritmen om een centraal profielbeeld van je klanten op te bouwen.

Laad je assets met identiteitsherkenning in een centrale profielenopslagplaats die is ontwikkeld voor verschillende gebruiksscenario’s.

Gebruik real-time segmentatie om actie te ondernemen op een stroom gebeurtenissen die gedragsdata bevatten. Vertragingen worden voorkomen en je kunt segmenten regiospecifiek distribueren.

Zet data en segmenten om in actie, hetzij via personalisatie of via advertentieplatformen. Krijg een consistent beeld van deze klantprofielen, ongeacht waar je klanten zijn.

Zet segmenten uit Adobe Analytics om in campagnesegmenten die je in campagnecreatieplatformen kunt gebruiken.

Gebruik data uit Adobe Analytics en Adobe Campaign om mobiele ervaringen te personaliseren.

Lever op het allerlaatste moment tussen actie en beslissing ervaringen aan je klant aan.

Real-Time Customer Profile kun je koppelen aan oplossingen van derden die je nu misschien al gebruikt.

Bouwen. Opslaan. Segmenteren. Actie ondernemen.

Een centraal klantprofiel is alleen zinvol als je actie onderneemt op de uitgebreide data die daarin ligt besloten. Met Real-Time Customer Profile kun je identiteiten matchen, profielen opslaan, doelgroepen segmenteren en nog veel meer, zodat je data kunt omzetten in actiegerichte inzichten. En zo aan datagestuurde personalisatie kunt gaan werken.

Bouwen. Opslaan. Segmenteren. Actie ondernemen.

Informatiebronnen voor Real-Time Customer Profile

Datagestuurde marketing

Datagestuurde marketing

Leer hoe je je data voor je kunt laten werken om je echt inzicht in je klanten te geven.

Customer intelligence

Customer intelligence

Lees ons Insights-artikel over hoe je op het gebied van datagestuurde marketing voorop kunt lopen met echte customer intelligence.

Laten we kijken wat Adobe Experience Platform voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat Adobe Experience Platform voor jouw bedrijf kan betekenen.