In de financiële dienstverlening draait alles om verbonden ervaringen.

Traditionele bedrijven in de financiële dienstverlening staan voor een moeilijke uitdaging. Ze moeten dezelfde ervaringen bieden die hun klanten gewend zijn in andere situaties. Met andere woorden: ze moeten technologie niet alleen inzetten om het klanten gemakkelijker te maken, maar ook om hun meer mogelijkheden, informatie en ondersteuning te bieden. Bedrijven moeten inzien dat de moderne consument meer wil dan alleen producten. Ze willen een relatie. Ondertussen worden klanten op hun wenken bediend door concurrerende fintechbedrijven die snelle en gebruiksvriendelijke mobiele services bieden. De druk is hoog. Niets doen is geen optie. Financiële ondernemingen moeten technologie inzetten om hun activiteiten te transformeren, klanten aan te trekken en relaties te versterken.

In de financiële dienstverlening draait alles om verbonden ervaringen.

Bouw duurzame relaties met je klanten op.

We helpen bedrijven in de financiële dienstverlening een vertrouwensrelatie met hun klanten op te bouwen door data en technologie in te zetten om consistente en relevante ervaringen te bieden via alle kanalen. We helpen je op vier manieren.

Breng alle gegevens samen.

Breng je belangrijkste databronnen samen om nieuwe inzichten op te doen, waardevolle segmenten in kaart te brengen en toegang te krijgen tot geïntegreerde cross-channel-profielen van je klanten.


Bied superpersoonlijke ervaringen.

Gebruik een krachtige personalisatie-engine om best practices te testen en elke klant automatisch uiterst relevante ervaringen te bieden.

Werk efficiënter met content.

Creëer, bewaar, beheer en deel content vanuit een gecentraliseerde opslagplaats om te voldoen aan de vraag naar gepersonaliseerde ervaringen.

Coördineer klanttrajecten.

Breng het gedrag van je waardevolste segmenten in kaart en zorg dat elke klant de beste aanbieding krijgt.

We helpen je met het oplossen van de problemen waarmee financiële dienstverleners te maken krijgen.

Financiële dienstverleners moeten hun huidige aanbod en bedrijfsmodellen herzien. Wij helpen je om te innoveren en te transformeren, zodat je beter kunt inspelen op de nieuwe generatie klanten.

Weet precies wat elke klant nodig heeft.

Je beschikt over enorm veel klantdata. Je grootste uitdaging is om al die data te integreren, zodat je beschikt over een nauwkeurig beeld op basis waarvan je actie kunt ondernemen. We helpen je om de juiste inzichten te verwerven en een beter beeld van je klanten te krijgen via alle kanalen.

 

Bied vloeiende ervaringen via traditionele en digitale kanalen.

Werk vanaf één platform om de klantbetrokkenheid in real-time te optimaliseren voor het web, mobiele apparaten, callcenters en filiaallocaties.
 
 

Bied klanten een consistent cross-channel-traject.

Bied je klanten een verbonden ervaring en geef ze de meest relevante aanbiedingen als ze je website verlaten, je app openen of persoonlijk langskomen.
 
 
 

Bedien jouw segment van de financiële dienstensector.

Er is geen universele oplossing voor digitale marketing op het gebied van financiële dienstverlening. Of je nu een retailbank, een verzekeringsmaatschappij of een vermogensbeheerder bent, wij kunnen je helpen om de unieke uitdagingen voor je bedrijf aan te pakken.

Zorg dat bankieren een verbonden ervaring is – van filiaal tot telefoon.

Vorm diepere relaties door elke interactie met klanten te coördineren – op het web en mobiele apparaten, en via e-mail en callcenters – zodat de klantervaringen altijd consistent en relevant zijn.

Meer kwaliteitsoffertes. Vaker.

Verzekeringsmaatschappijen kunnen gebruikmaken van data voor het identificeren van betere leads en het verbeteren van de digitale ervaring voor bestaande klanten.

Investeren is een persoonlijke aangelegenheid. Zorg dat elke klant dat ook zo ervaart.

In de wereld van vermogensbeheer en beleggen heeft iedere vermogende belegger, financieel adviseur en instelling unieke behoeften. Verbeter de investeringservaring voor elk segment met behulp van persoonlijke en relevante content in elk kanaal.

Bekijk meer informatie over de successen van onze klanten op het gebied van financiële dienstverlening.


Loyalis stemt communicatie af op klanten voor productievere relaties met Adobe Marketing Cloud.
RBS maakt gebruik van Marketing Cloud-oplossingen van Adobe voor het op een nieuwe manier aanbieden van content aan de juiste klanten.

Barclays Africa Group creëert nieuwe digitale ervaringen met
Adobe Marketing Cloud en ziet de adoptie vertienvoudigen.

Haal meer uit je marketing.

Werf sneller nieuwe klanten.
Vereenvoudig de digitale aanmelding bij financiële services.
Toon op elk moment de beste aanbieding.