Ervaringengestuurde verkoop

Ervaringengestuurde verkoop
Digitale en mobiele ontwikkelingen zijn een belangrijk onderdeel van de digitale winkelervaring geworden en online retailers moeten in staat zijn deze unieke behoeften te ondersteunen. Klanten gebruiken websites, mobiele apps, video, social media en andere digitale kanalen om producten te vinden – ook als je een fysieke winkel hebt. Consumenten gebruiken mobiele toepassingen om online te zoeken, producten te delen op Facebook, codes te scannen en te reageren op in-store-ervaringen, zoals grote schermen en schappen met producten die gebruikmaken van geavanceerde sensoren in combinatie met touchfunctionaliteit, camera’s, microfoons en iBeacon.
Met de ervaringengestuurde verkoop van Experience Manager kun je alle interacties met klanten beïnvloeden – zowel voor segmenten als voor individuele klanten. Je biedt niet alleen merkgebonden en gepersonaliseerde winkelervaringen, maar ook dynamische pagina’s voor alle winkelprocessen. Tot slot kunnen marketeers zelf wijzigingen publiceren, de effectiviteit van e-commerce meten en content efficiënt leveren op elk apparaat.

Contentlevering stroomlijnen.

Met Experience Manager kun je e-commercepagina’s maken en aanbieden door elementen gewoon te slepen en neer te zetten. Je kunt direct gestructureerde en ongestructureerde productgegevens raadplegen, live winkelpagina’s bekijken en gegevens van elk winkelplatform gebruiken. Je kunt pagina’s op elk gewenst moment wijzigen, zodat je iedere klant een persoonlijke en relevante ervaring kunt bieden.

Schotel dynamische assets voor.

Verrijk webpagina’s en mobiele-app-ervaringen met dynamische marketingassets, zoals productafbeeldingen met zoom- en panmogelijkheden, 360-gradenrotatie en video’s die op elk apparaat werken.

Bied rijke productweergaven.

Presenteer je product als een tijdschrift in plaats van als een afbeelding met een zoomknop.

Simuleer een in-store-ervaring.

Breng je klanten dichter bij een echte in-store-ervaring en verhoog de conversie met veelzijdige merchandising-benaderingen.
Met Experience Manager kun je de hele klantervaring ‘shoppable’ maken, inclusief alle tekst, afbeeldingen en video’s. Experience Manager voorziet in al je behoeften. Zo kun je content koppelen aan specifieke producten in lookbooks of collecties en dynamische productinformatie en prijzen toevoegen. Je kunt zelfs instellen dat klanten producten rechtstreeks vanaf een redactionele pagina in het winkelwagentje kunnen plaatsen.

Bekijk je content vóór de implementatie.

Voordat je content in verschillende campagnekanalen gaat publiceren, kun je de content bekijken, aanpassen en optimaliseren. Via simulaties kunnen marketeers de content ervaren zoals de klanten dat doen.

Eén locatie

Orkestreer campagnes en publiceer content via internet-, e-mail-, mobiele en sociale kanalen vanuit één authoring-omgeving.

Mobiel op maat

Bied mobiele webervaringen en native mobiele apps voor smartphones en tablets.

Geautomatiseerde personalisatie

Je kunt content aanpassen en optimaliseren voor alle schermen, en gebruikmaken van native apparaatvoorzieningen, zoals geolocatie en geautomatiseerde apparaatdetectie.

Datagestuurde simulatie

Gebruik klantpersona’s, data en context om de klantervaring te bekijken en te simuleren voor zowel segmenten als individuele klanten.

Beheer assets met gemak.

Bewaar en beheer assets vanuit een krachtig Digital Asset Management-systeem. Hierdoor kunnen gebruikers – of ze nu in dezelfde kamer of aan de andere kant van de wereld zitten – samenwerken en rich media en andere assets delen en hergebruiken met behulp van flexibele zoek- en opvraagfuncties.

 • Beheer één wereldwijde opslagplaats voor assets waarmee gebruikers op elk gewenst moment assets on demand kunnen weergeven, zoeken, publiceren en bewerken.
 • Krijg eenvoudig toegang tot afbeeldingen, video’s, rich media en andere assets met behulp van flexibele zoek- en opvraagfuncties voor diverse bestandsindelingen.
 • Integreer een PIM-systeem om productassets automatisch te koppelen aan productgegevens, die in zoekopdrachten voor assets worden opgenomen.
 • Vereenvoudig het productieproces voor digitale assets met Adobe Creative Cloud-integratie.
 • Volg de content- en creative-productie van het eerste concept tot en met de laatste controle en goedkeuring.
 • Organiseer en stroomlijn de productie van marketingassets van ontwerp tot publicatie met aanpasbare projectsjablonen en intuïtieve workflowtools.

Beheer alle aspecten van product- en cataloguspagina’s.

Verzamel productinformatie uit de productcatalogus van de e-commerce-engine of het externe PIM-systeem om categorie- en productpagina’s te genereren. Deze systemen bevatten informatie voor winkelactiviteiten en het bijwerken van SKU-gegevens, zoals de grootte of de prijs van producten. Je kunt deze informatie ook gebruiken om andere Adobe Marketing Cloud-oplossingen te voorzien van de vereiste productgegevens voor analytics, aanbevelingen, zoekopdrachten, reclame en campagnes. Wanneer de productgegevens veranderen – bijvoorbeeld als de kleur of prijs wordt gewijzigd – kun je de wijziging klaarzetten voor later of meteen activeren.
Bekijk een preview van productpagina’s in de relevante sjabloon en werk de content bij. Koppel digitaal beeldmateriaal en rich media, zoals video, aan elke pagina met productgegevens en bepaal de positie op basis van vooraf gedefinieerde sjablonen.

Verbeter cross-selling met geautomatiseerde productsuggesties.

Gebruik aanbevelingen van Adobe Target om kritieke prestatie-indicatoren, conversie, omzet per bezoek, marges en productontdekking te verbeteren. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je aanbevelingen beheren, kopij aanpassen, algoritme-instellingen wijzigen en A/B-testen uitvoeren – en dat allemaal zonder hulp van IT.
Dankzij de vooraf gedefinieerde integratie met Adobe Analytics heb je inzicht in de unieke kenmerken, gedragingen en voorkeuren van bezoekers, zodat je gepersonaliseerde ervaringen kunt creëren. Je kunt de best presterende variant in real-time aan de juiste segmenten aanbieden en een vrijwel onbeperkte reeks algoritmen gebruiken om bedrijfsdoelstellingen te realiseren, zoals het verhogen van de gemiddelde orderwaarde of het wegwerken van de voorraad in een bepaalde productcategorie.
Marketeers kunnen eenvoudig producten promoten en selectief gebruikmaken van promotieaanbiedingen, waarbij ze verschillende typen en waarden kunnen testen om het rendement te maximaliseren.
Gebruik promoties voor alle bezoekers of target specifieke klanten op basis van loyaliteit, eerder bezoekgedrag, aankoopgeschiedenis of andere gegevenspunten die in Marketing Cloud of een verbonden systeem zijn opgeslagen.
Ondersteun bestaande promotieregels en pas verdere targeting toe op basis van de klantcontext en segmentatie.


Beïnvloed zoekopdrachten en productontdekking.

Zorg dat je klanten het product vinden dat ze zoeken. Beïnvloed de productontdekking en vestig de aandacht op specifieke producten en promotieaanbiedingen.

 

 • Stel producten en aanbiedingen voor op basis van gebruikte zoektermen en andere kenmerken van bezoekersprofielen.
 • Bepaal welke resultaten worden weergegeven en hoe ze worden weergegeven.
 • Gebruik brede zoekopties voor de site, met functies zoals automatisch aanvullen, een ‘Bedoel je misschien?’-functie, dynamische afbeeldingsopties, beslissingsondersteunende elementen (zoals productkleur of klantenbeoordeling), enzovoort.
 • Simuleer de zoekervaring vóór de lancering om te zorgen dat alles beantwoordt aan de behoeften van het bedrijf en de verwachtingen van de klant
 • Krijg inzicht in de resultaten die zoektermen opleveren en in het meest rendabele gedrag met Adobe Analytics.

Creëer gepersonaliseerde ervaringen op basis van klantprofielen.

Marketeers kunnen ervaringen verder optimaliseren met behulp van de ingebouwde voorzieningen van Adobe Target.

Tests

Test merchandising- en marketingideeën op basis van afzonderlijke kritieke prestatie-indicatoren. Target content en ervaringen op basis van klantprofiel, aankoopgeschiedenis en click-streamgedrag.

Segment

Analyseer en gebruik profielen en activiteiten van winkelbezoekers door alle gegevens te segmenteren en ervaringen aan te passen om de betrokkenheid te verbeteren.

Persoonlijk maken

Gebruik parameters zoals geslacht, leeftijd en voorkeuren om voor iedere klant relevante ervaringen te creëren. Maximaliseer de personalisering met behulp van simulaties van click-streams in context.

Bouw bloeiende social communities op.

Social-mediakanalen bieden de kans om je merk te versterken en de targeting te verbeteren om een relevantere ervaring te bieden. Opmerkingen, beoordelingen en recensies, blogs, forums en enquêtes kunnen de belangstelling voor een product vergroten.

Social elementen

Breng gesprekken op gang door community- en social functies toe te voegen aan desktop- en mobiele ervaringen.

Integratie met social networks

Laat klanten inloggen op je site met hun Facebook- of Twitter-account, zodat ze gemakkelijk content kunnen delen.

Klantprofielen

Maak de winkelervaring persoonlijker op basis van de social data van een klant, zoals voorkeuren, interesses en demografische gegevens.

Integreer Experience Manager met andere Adobe-oplossingen.

Experience Manager biedt standaard integratie met andere oplossingen in Adobe Marketing Cloud, waardoor online retailers de conversie kunnen verbeteren en het rendement van de campagne-uitgaven kunnen verhogen. Enkele belangrijke voorzieningen van Marketing Cloud:
Modellering van de mediamix om de uitgaven voor zoekmachine-marketing, display en social advertising te optimaliseren.
Beheer van e-mailcampagnes en landingspagina’s die zijn geoptimaliseerd voor mobiele toepassingen.
Sterkere sociale connecties met de mogelijkheid gesprekken te monitoren, te reageren op gesprekken en resultaten te meten.
Analytics die de marketingprestaties meten gedurende het hele aankooptraject van de klant.

Een e-commerceoplossing op mondiale schaal.

Adobe Experience Manager is gemaakt voor online bedrijven die wereldwijd opereren. Target gebruikers met ervaringen op maat en beheer op een efficiënte manier meertalige en multinationale sites. Zo kun je elk land en elke regio een unieke ervaring bieden en toch wereldwijde standaarden aanhouden.

Creëer moeiteloos nieuwe productcatalogi.

Creëer en implementeer snel nieuwe productcatalogi met verschillende indelingen en talen voor alle kanalen.

Lokaliseer snel productcontent.

Hergebruik ingebouwde vertaalworkflows om productgegevens te vertalen terwijl ze worden gesynchroniseerd met je PIM-systeem.

Meer dan ooit hebben retailers krachtige marketingtools nodig.

Lees hoe Prominent leads genereert en de conversie verbetert met Adobe Experience Manager.
“Twee maanden nadat we live waren gegaan met Adobe Experience Manager was onze conversie al met 15% toegenomen. Dit zegt ons dat we onze boodschap nu beter overbrengen aan de klant.”
– Dennis Wessels, coördinator online marketing bij Prominent