Adobe Experience Manager blijft zich ontwikkelen met AEM 6.4

Deze nieuwste release van Adobe Experience Manager biedt je meer mogelijkheden om geweldige content te verzamelen en te creëren dankzij innovaties op het gebied van machine learning waarmee je relevantere en meer gepersonaliseerde ervaringen kunt bieden.

We vernieuwen continu. Ook voor jou.
Deze release bevat innovaties met betrekking tot:

Schaal en beveiliging van de cloud

Bewezen bedrijfskritieke cloudprestaties, schaalmogelijkheden en beveiliging voor de meest veeleisende merken.

Vloeiende ervaringen

Een unieke combinatie van data-inzichten en content om omni-channelervaringen op owned, earned en paid kanalen te beheren.

Content intelligence

Adobe Sensei kan je helpen waardevolle inzichten op te doen en stelt je in staat het vinden, creëren en weergeven van content te automatiseren.

Marketing- en IT-snelheid

Laat marketing-, IT- en creatief personeel in een parallelle workflow werken, zonder knelpunten en andere obstakels die een succesvol resultaat in de weg staan.
Deze nieuwste release bevat ook voorzieningen voor de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en andere EU-regelgeving die in mei 2018 ingaat. Hiermee worden de toegang tot en de controle over de data van personen geregeld. Adobe Experience Manager 6.4 bevat documentatie over hoe organisaties kunnen voldoen aan AVG-verzoeken.

Bekijk de nieuwe en verbeterde functies.


Cloud Manager voor Experience Manager

Nieuwe zelfservice-interface voor IT waardoor Adobe Experience Manager in de cloud optimaal kan worden benut.
De nieuwste release bevat Cloud Manager voor Experience Manager, een interface voor IT die gebruikmaakt van een geavanceerde CI/CD-pijplijn (Continuous Integration/Continuous Delivery), waardoor go-lives en updates sneller en met minder risco’s kunnen worden uitgevoerd. Zo kunnen voorzieningen van Experience Manager-websites sneller worden aangepast. Je kunt bijvoorbeeld snel de navigatie wijzigen of nieuwe functionaliteit aan een pagina toevoegen. Daardoor worden aanpassingen vaker en sneller geïmplementeerd. Dat kost nu nog maar enkele uren of dagen, terwijl het vroeger weken of maanden kostte.

Cloud Manager biedt organisaties de uitgebreide ondersteuning van Experience Manager Managed Services. Hierdoor worden bedrijven in staat gesteld sneller de nieuwste innovaties in Experience Manager te gebruiken en deze innovaties uit te breiden om zo een voorsprong op de concurrentie te nemen.

Experience Manager Sites

Adobe Experience Manager Sites is de toonaangevende intelligente oplossing voor web- en omni-channel-contentmanagement voor marketeers en IT. Met deze oplossing creëer, beheer en lever je ervaringen voor het hele klanttraject. Met de uitgebreide authoringvoorzieningen voor websites en schermen op fysieke locaties en de door API’s aangestuurde services kun je content leveren aan andere eindpunten in apps.
Nieuwe gebruiksklare kerncomponenten
Ga sneller live met kant-en-klare componenten waarmee je met veel minder kosten en moeite websites kunt lanceren. Dankzij een steeds groter wordende componentenbibliotheek in combinatie met paginanavigatie, teasers en geavanceerde zoekmogelijkheden kun je responsieve pagina-ervaringen creëren zonder zelf veel code te schrijven of aanpassingen aan te brengen. Stijlsysteem voor webcomponenten.
Stijlsysteem voor webcomponenten
Creëer consistente stijlen en ontwerpen voor alle componenten of pagina’s. Dat betekent maximale ontwerpflexibiliteit en minimale ontwikkelingsinspanningen. Dankzij het stijlsysteem kun je visuele variaties van webcomponenten creëren – helemaal zonder back-endontwikkeling. Vervolgens kan een auteur die ervaringen ontwerpt kiezen uit die variaties.
Contentservices
Contentservices zijn essentieel voor vloeiende ervaringen. Ze zorgen voor soepele toegang tot raw assets en content in JSON voor elke eindpunt. Creëer een contentfragment-model voor elk eindpunt en maak met Experience Manager beheerde content beschikbaar voor gebruik binnen elke omgeving of toepassing.
Smart Layout
Creëer en schaal automatisch gepersonaliseerde variaties van pagina-ervaringen op basis van de voorkeuren voor je doelgroep. Smart Layout gebruikt de kunstmatige intelligentie van Adobe Sensei om de contentlay-out te optimaliseren en de meest aansprekende content op een pagina weer te geven op basis van analytics voor je belangrijkste bedrijfsprestatiecijfers.
SPA-editor (Single-Page Application)
Bekijk en bewerk toepassingen van één pagina die op je favoriete framework zijn gebouwd. Zo kunnen marketing- en ontwikkelauteurs naadloos samenwerken en content bewerken, ongeacht het authoringframework dat wordt gebruikt voor het maken van SPA’s.
Vloeiende personalisatie met Adobe Target
Met de nieuwste integratie gebruik je Experience Manager om content te creëren en gebruik je Target om die content te optimaliseren en op elk contactpunt weer te geven. Zo kun je eenvoudig content invoegen op een contactpunt dat niet wordt beheerd met Experience Manager en die content afstemmen op je doelgroep.
Uitgebreide vertaalvoorzieningen
Nieuwe automatiseringsfuncties versnellen het proces voor geaccepteerde vertaalwijzigingen en slaan ze op zodat auteurs ze in de toekomst opnieuw kunnen gebruiken. Daarnaast heb je meer mogelijkheden om meerdere doeltalen in een vertaalproject te configureren en beschik je over tools voor het organiseren en beheren van je internationale vertaalactiviteiten.
Verbeterde integratie met Adobe Campaign
Je kunt nu rechtstreeks in Experience Manager campagnes en e-mails creëren zonder dat je naar Campaign hoeft te gaan. Dankzij de nieuwste integratie kun je projectsjablonen maken om campagnes of losse e-mails te creëren en content te valideren binnen Experience Manager.
Verbeteringen in community-management
Ondersteun bloeiende community’s met verbeterde toezichtvoorzieningen voor automatische spamdetectie en herbruikbare filters voor bulksgewijs toezicht. Ondersteun snel nieuwe markten door bulksgewijs meertalige community’s te creëren. Verstrek gestructureerde informatiebronnen aan de juiste doelgroep door toewijzingscatalogi aan specifieke communitygroepen te koppelen.

Experience Manager Assets

Adobe Experience Manager Assets is een intelligente oplossing voor digital asset management waarmee marketeers en IT rich media en ervaringen voor het hele klanttraject kunnen organiseren, aanpassen en distribueren.
Vanuit Adobe Creative Cloud direct toegang tot digitale assets van AEM
Gebruik eenmalige aanmelding met de aanmeldgegevens voor je Creative Cloud voor ondernemingen-account om rechtstreeks vanuit Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC en Adobe InDesign CC toegang te krijgen tot het DAM en creatieve assets. Met het paneel kun je eenvoudig bestanden uitchecken om dubbel werk te voorkomen, assets automatisch bijwerken en wijzigingen in het DAM doorvoeren – zonder je Creative Cloud-workflow te onderbreken. Creatieve medewerkers hoeven deze apps niet meer te verlaten om Creative Cloud-voorzieningen optimaal te benutten in Adobe Experience Manager, zoals cloudgebaseerde samenwerking en de mogelijkheid om updates voor werk in uitvoering afzonderlijk op te slaan. Met de werkruimte is het eenvoudiger dan ooit om indrukwekkende digitale ervaringen te creëren.
Slimme tags – verbeterd voor bedrijfsspecifieke automatische tagging
De volgende generatie slimme tags wordt aangestuurd met Adobe Sensei en gebruikt een zelflerend algoritme om afbeeldingen te herkennen en tags in te vullen op basis van de unieke taxonomie van je bedrijf. Bij generieke automatische tagging worden alleen elementaire trefwoorden gebruikt. Slimme tags gaan een stap verder en gebruiken je aangepaste taxonomie om unieke tags voor te stellen en te identificeren. Naarmate je bibliotheek en taxonomie groter worden, wordt Adobe Sensei intelligenter, waardoor kenmerken van bedrijfsspecifieke afbeeldingen sneller worden herkend en nieuwe assets automatisch worden getagd zodra ze aan DAM worden toegevoegd.
Zoeken – intelligente meertalige zoekfunctie
Experience Manager Assets maakt gebruik van Adobe Sensei om zoektermen in real-time te vertalen. Wanneer gebruikers een trefwoord in een bepaalde taal invoeren, vertaalt het Sensei-algoritme dat trefwoord direct in een andere taal. In de gedefinieerde taalbibliotheken wordt gezocht naar overeenkomende assets, die vervolgens worden weergegeven. Met de intelligente zoekservices ben je minder afhankelijk van metadatavertaalservices, zodat je content beter vindbaar is in vrijwel elke taal.
Metadatabeheer – robuustere metadataverwerking, regels, invoer en controlemogelijkheden
Experience Manager Assets biedt nu nóg robuustere ondersteuning voor metadata. DAM-beheerders kunnen trapsgewijze metadatavelden definiëren, die alleen worden weergegeven als de afhankelijke bovenliggende velden worden ingevuld. Daardoor wordt de catalogisering sneller en nauwkeuriger uitgevoerd. Daarnaast kunnen gebruikers snel metadata uit elk extern systeem of bestand invoegen, of ingevulde metadata exporteren, zodat ze in andere toepassingen kunnen worden gebruikt. Gebruikers profiteren van verbeterde controlemogelijkheden. Ze kunnen eenvoudiger complexe metadatawaarden toewijzen en vereiste velden instellen.
Verbeterde gebruikerservaring – verfijnde gebruikersinterface voor hogere productiviteit
Met Experience Manager Assets kunnen gebruikers eenvoudiger en met minder klikken een breed scala aan bestandstypen zoeken, doorbladeren, bekijken en bewerken. Gebruikers kunnen hun bladerervaring optimaliseren door snel te schakelen tussen nieuwe weergaven, zoals de boomstructuur-, kaart- of kolomweergave, zodat ze de juiste weergave voor de juiste taak vinden. Dankzij krachtigere zoekmogelijkheden, waaronder verbeterde operators en gedetailleerde filters, kun je de speld in de hooiberg sneller vinden.
Merkportaal – meer functies om eenvoudig goedgekeurde assets te zoeken, te vinden en te delen
Uitgebreide en verspreide teams hebben nu toegang tot een vernieuwde gebruikersinterface en handige nieuwe functies waarmee ze eenvoudiger goedgekeurde assets kunnen zoeken, vinden en delen. Beheerders van merkportalen hebben meer configuratiemogelijkheden, met verbeterde merkopties om het uiterlijk te optimaliseren, robuuste controlemogelijkheden om gebruikers efficiënt te beheren en uitgebreide metadatafuncties om de vindbaarheid te maximaliseren. Beheerders beschikken over uitgebreide, exporteerbare gebruiksrapporten en krijgen zo diepere inzichten in hoe ze assets gebruiken en distribueren.
Slim uitsnijden en slimme beeldverwerking – geautomatiseerde processen voor het uitsnijden en verwerken van afbeeldingen
Dankzij Adobe Sensei werken de voorzieningen voor dynamische media in Experience Manager Assets nu veel slimmer. Daardoor kunnen marketeers bulksgewijs taken automatiseren via kunstmatige intelligentie en ervaringen sneller dan ooit op de markt brengen.
Met slimme beeldverwerking worden de beschikbare bandbreedte en het type apparaat automatisch gedetecteerd. Vervolgens wordt bij levering de bestandsgrootte drastisch verminderd met maximaal 70%, zonder dat de beeldkwaliteit minder wordt. Dat resulteert in vloeiende ervaringen die snel worden geladen, waardoor de conversie wordt verbeterd.
Met Slim uitsnijden worden workflows gecomprimeerd en wordt het centrale punt in een afbeelding automatisch gedetecteerd en uitgesneden, zodat het belangrijkste onderdeel wordt vastgelegd, ongeacht het schermformaat. Dat bespaart je vele uren saai werk. Slim uitsnijden biedt ook de mogelijkheid om op basis van productafbeeldingen hoogwaardige kleurstalen te vinden en te genereren.
Ervaringsfragmenten en hotspots – eenvoudige, voor kanalen geoptimaliseerde interactiviteit
We hebben ondersteuning voor dynamische media toegevoegd om ervaringsfragmenten te versnellen, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om interactieve content en video samen te stellen en te hergebruiken voor een groot aantal kanalen.
Met AEM 6.4 kunnen gebruikers ervaringsfragmenten met dynamische media samenstellen om fragmenten direct bij levering opnieuw samen te stellen in lay-outs die geschikt zijn voor elk schermformaat. Dankzij deze aanvullende voorziening kunnen marketeers meer interactieve of aansprekende ervaringen toevoegen, zoals klikbare hotspots, video’s of pop-ups met productinformatie.
Opkomende media – beheer van 3D, VR, panoramische media en viewers
Gebruikers kunnen nu innovatieve ervaringen van de volgende generatie vinden, beheren en vloeiend weergeven met behulp van 3D-assets in combinatie met panorama- en VR-viewers. Vereenvoudig en versnel workflows door kostbare fotografie te vervangen door fotorealistische 3D-assets, waardoor je beschikt over de flexibiliteit om elke asset te hergebruiken, vanuit elke hoek, met elke belichting en in elke omgeving.

Met Adobe Dimensions CC creëer je hoogwaardige 3D-assets die naadloos in het DAM worden ingevoegd. Je beschikt ook over tools waarmee je aanpasbare interacties op alle kanalen kunt leveren. Laat klanten digitaal rondkijken in scènes, objecten, landschappen of locaties en verras bezoekers met meeslepende VR-ervaringen via standaardviewers die zijn geoptimaliseerd voor apparaten.

Experience Manager Forms

Multichannel interactieve communicatie
Genereer zowel gedrukte als webgebaseerde communicatie vanuit één authoringinterface. Interactieve communicatie wordt ontworpen met behulp van een intuïtieve, bedrijfsvriendelijke documenteditor met slepen en neerzetten, en is responsief voor elk schermformaat of type apparaat. Met interactieve communicatie kun je gedeelde contentassets integreren, bedrijfsregels verwerken, archiefdocumenten maken en de compliance waarborgen, of je nu communiceert via het web, drukwerk of PDF’s.
Interactieve communicatie vooraf invullen op basis van bedrijfsapplicaties
Interactieve communicatie kan worden verbonden met verschillende databronnen en back-endsystemen, zodat data-elementen vooraf worden ingevuld voor zowel gedrukte als webgebaseerde communicatie. Of je nu documentsjablonen bewerkt of afzonderlijke fragmenten, je kunt herbruikbare data-elementen opnemen via slepen en neerzetten, waardoor je gepersonaliseerde communicatie kunt creëren — op schaal. Dankzij gebruiksklare integraties met Microsoft Dynamics, RDBMS, REST & SOAP-services en OData kun je snel en eenvoudig kerndatasystemen integreren.
Workflow-modernisatie
Versnel het creëren en bijwerken van formuliergebaseerde workflows met behulp van een nieuwe touch-gebruikersinterface voor het bewerken van workflows, data-integratiestappen via slepen en neerzetten, en OOTB-stappen voor e-mailworkflows via slepen en neerzetten.
Snellere laadtijden voor adaptieve formulieren
Lazy loading fragmenten worden nu volledig ondersteund en kunnen met herhaalbare panelen worden gebruikt om de respons- en laadtijden voor complexe adaptieve formulieren tot een minimum te beperken. Fragmenten kunnen zo worden geconfigureerd dat ze alleen worden geladen wanneer ze nodig zijn, en worden ontladen wanneer de bewerking is voltooid.
Verbeterde Experience Manager Forms-app
Dankzij de gestroomlijnde implementatie voor de Experience Manager Forms-app kunnen medewerkers op locatie offline data vastleggen, waarbij deze data automatisch wordt gesynchroniseerd met de back-endsystemen. De app ondersteunt nu ook lazy loading adaptieve formulieren, wat vooral belangrijk is bij trage of zwakke internetverbindingen.
Gestroomlijnde upgrade van LiveCycle naar Adobe Experience Manager Forms
Upgrade rechtstreeks van LiveCycle ES4 naar Experience Manager Forms, in één stap. Het resultaat is een sneller pad voor het gebruik van ervaringengerichte voorzieningen zoals basisanalytics, experience targeting, een gemoderniseerde Touch UI, adaptieve formulieren, en interactieve communicatie die wordt geleverd door Adobe Experience Manager en die niet bestond in LiveCycle.
Geautomatiseerde conversie van formulieren
Gebruik Adobe Sensei om oudere formulieren geautomatiseerd te converteren naar mobiele, responsieve formulieren voor elk apparaat. Dankzij geautomatiseerde conversie van formulieren, kun je op een intelligente manier bestaande formulieren integreren, waarbij velden en content worden herkend, en stilering, veelvoorkomende navigatie, logica en validaties automatisch worden toegepast. Formulieren worden met elkaar vergeleken, en veelvoorkomende formulierelementen worden geëxtraheerd en geconverteerd naar herbruikbare formulierfragmenten. Dankzij de herbruikbare fragmenten kunnen formulierbeheerders het aantal formulieren verminderen dat nodig is voor het creëren, vereenvoudigen en onderhouden van up-to-date formulierverzamelingen.

Experience Manager Livefyre

Integratie met Experience Manager Assets
Livefyre is geïntegreerd met Experience Manager Assets, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen zoeken naar de beste social content op het web, rechtstreeks in de Assets-interface. Je kunt nu zowel user-generated content als brand-created content op één locatie opslaan. Livefyre’s workflow voor rechtenverzoeken is ingebouwd in Assets, waardoor je eenvoudig expliciete rechten kunt verkrijgen, zodat de juridische zorgen over het werken met UGC worden weggenomen.
Integreer UGC in meer kanalen met ervaringsfragmenten
Bespaar tijd en resources door aansprekende content op basis van UGC te creëren in ervaringsfragmenten, die eenvoudig kunnen worden hergebruikt op alle kanalen – web, mobiele apparaten, banners, enzovoort. Je kunt ze ook naar Adobe Target exporteren om gepersonaliseerde ervaringen te bieden en krachtige A/B-testen uit te voeren. Als de content wordt gewijzigd, kan de content op alle kanalen automatisch worden bijgewerkt.
Verhoog de conversie en de omzet met UGC Commerce
Koppel relevante user-generated foto’s, video’s en recensies aan producten op je e-commerceplatform en plaats ze rechtstreeks op pagina’s met productgegevens om de laatste fase van het aankooptraject te beïnvloeden. Dit werkt met Experience Manager Commerce, Google Shopping en andere populaire e-commerce-engines.
Gebruik UGC in je fysieke omgeving met schermen
Benut de kracht van UGC in elke fysieke ruimte waar schermen aanwezig zijn. Deel afbeeldingen, video’s en recensies om de conversie te verhogen, mensen enthousiast te maken bij evenementen, de merkbekendheid te vergroten of andere bedrijfsdoelen te halen. Dankzij het responsieve ontwerp in Livefyre kun je UGC-ervaringen eenvoudig opmaken en op elk schermformaat weergeven, van mobiel apparaat tot een ‘jumbotron’.