Houd grip in de chaos.


Beheer honderden pagina’s en mensen.

Adobe Social geeft je krachtige en flexibele mogelijkheden om rollen en machtigingen toe te wijzen. Daardoor kun jij precies instellen hoe de interactie tussen je social-media-, marketing- en community-teams en je fans en volgers verloopt. Bepaal wie content mag publiceren en nog veel meer. Ondertussen kunnen (marketing)managers een meer holistisch beeld krijgen van de cijfers en het effect van de activiteiten in de sociale media.


Voorzieningen voor beheer en bestuur.

Verantwoordelijkheid voor sociale profielen

Voor alle regio’s, productgroepen en dergelijke bij elkaar zal je organisatie tientallen zo niet honderden sociale accounts hebben. Je kunt een of meer pagina’s toewijzen aan een bepaalde persoon of een bepaald team om ervoor te zorgen dat alle profielen naar behoren worden beheerd.

Rollen en machtigingen

Je kunt belanghebbenden onderbrengen in categorieën en het beheer van sociale media toewijzen op basis van functie, locatie, productgroep of afdeling. Verder kun je ervoor zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben, om naleving in de hele organisatie te waarborgen.

Goedkeuring op meerdere niveaus

Je regelt de benodigde supervisie door vast te stellen welke pagina’s of inhoud goedkeuring behoeven. Door workflows op meerdere niveaus samen te stellen, kun je er zeker van zijn dat er niets zonder de benodigde toestemming wordt gepubliceerd.

Mobiele toegankelijkheid

Sociaal is mobiel. Via de met mobiele apparaten compatibele interface kun je vanaf elke locatie berichten plaatsen en bewaken.

Gegevens archiveren en exporteren

Je kunt alle inhoud van sociale media bijhouden en beheren volgens diverse nalevingsvereisten.

Samenwerking

Stel samenwerkingsworkflows voor content vast om ervoor te zorgen dat er aan de merkrichtlijnen en branchevoorschriften wordt voldaan. Voeg opmerkingen toe aan social-mediarapporten en -inzichten en deel deze rapporten en inzichten met andere gebruikers van Adobe Marketing Cloud.

“Dankzij Adobe Social kunnen gespecialiseerde teamleden onafhankelijk werken, zich op hun deskundigheidsgebied toeleggen en vervolgens hun bijdrage leveren zonder dat de technologie in de weg zit.”
– Thomas Helfrich, hoofd social media bij Bayer
WEBINAR OP AANVRAAG

Maak gebruik van social data om marketingsucces te stimuleren.

Laat data je ervaringen sturen.

In elke sector kun je data benutten om de klantbetrokkenheid te stimuleren.
Ontdek hoe verschillende sectoren profiteren van datagestuurde marketing.
Beheer content binnen alle kanalen.
Maak een 360-gradenoverzicht van je klanten.
Orkestreer campagnes op verschillende kanalen.