Je klanten verwachten gepersonaliseerde ervaringen. Jij kunt die nu leveren.  

Of je nu één website of honderd websites hebt, je kunt je klanten in alle regio’s en culturen nu bereiken met content die niet alleen hun taal spreekt, maar ook hun hart beroert.

Het is een stuk eenvoudiger geworden om te ontdekken wat je beste ervaringen zijn.

Je klanten zijn mensen. Behandel ze dan ook als mensen.

Als klanten je merk waarderen, verwachten ze iets terug. Een aanbieding voor haar favoriete zonnebril. Een promotie voor zijn felbegeerde wijn. Gewoon een berichtje over iets wat ze belangrijk vinden. Dat is de kern van personalisatie. Als je het goed doet, komt dat de relatie, de conversie en de loyaliteit ten goede. Als je het niet goed aanpakt, zal je bedrijf niet groeien.

En hoewel het eenvoudig is om een of twee klanten in de watten te leggen, zal een marketeer al huiveren bij de gedachte om dit soort sterk gepersonaliseerde interacties op te schalen voor volledige doelgroepen en regio’s. Vooral als het meeste werk handmatig wordt uitgevoerd en de klantdata zich in silo’s bevindt.

Daadwerkelijke personalisatie verlangt een delicaat evenwicht tussen data-inzichten, gerichte content en prestaties. Begin met inzichten die je vertellen wat de wensen, gedragingen en koopgewoonten van de klant zijn. Lever dan gepersonaliseerde content op basis van regels die jij bepaalt. Begrijp tot slot hoe je content presteert, zodat je de ervaringen kunt aanpassen en ervoor kunt zorgen dat je prestaties van morgen nog beter zijn dan die van vandaag.

Het Experience Manager Playbook lezen

Adobe kan je helpen.

Adobe kan je helpen.

Als je weet wat je klanten willen, is het een stuk gemakkelijker om hun dat te geven. Adobe Experience Manager Sites geeft je contentinzichten die je vertellen welke ervaringen je klanten leuk vinden en welke niet. Met rapporten over conversie en omzet kun je ook nagaan hoe contentwijzigingen van invloed zijn op je netto-resultaat. 

Doordat je kunt afstemmen op precies de juiste persoon op het juiste moment via doelgroepsegmentatie en personalisatie dankzij kunstmatige intelligentie en machine learning, kun je iedere klant sterk gepersonaliseerde digitale ervaringen aanbieden – en dat allemaal vanuit één platform.

Manulife

“Met digitale marketing hebben we een beter inzicht in de behoeften van onze klanten en kunnen we hen met een beter gepersonaliseerde aanpak doeltreffender benaderen.”

Moyuru Kudo, Hoofd van Japan Digital Customer Experience bij Nissan Motor Co., Ltd.

Kenmerken van gepersonaliseerde ervaringen

Op regels gebaseerde targeting

Target specifieke groepen websitebezoekers met regels op basis van real-time data, zoals geografische data of gedragskenmerken van bezoekers. Lever vervolgens relevante content aan bezoekerssegmenten met behulp van kant-en-klare tools, waarbij je weinig of geen code hoeft te schrijven.

Contentinzichten

Gebruik de functies voor webanalytics en SEO-aanbevelingen om prestatiegegevens te krijgen over elke pagina die je schrijft en neem betere contentbeslissingen aan de hand van rapporten met informatie als het totale aantal paginaweergaven en het aantal unieke bezoekers.

Targetinginzichten

Zie het effect van je activiteiten in rapporten over het conversiepercentage, de gemiddelde bestelwaarde, de omzet per bezoeker en de interesse van elke doelgroep.

Andere voordelen

Gepersonaliseerde ervaringen

Cross-channel content

Door AI gedreven schaalbaarheid

Webcontentmanagement

Laten we kijken wat Adobe Experience Manager Sites voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we kijken wat Adobe Experience Manager Sites voor jouw bedrijf kan betekenen.