Ben jij klaar voor de metaverse?

We verleggen grenzen met meeslepende ervaringen. Ontdek hoe jij daar een rol in kunt spelen.

 

Maak je de metaverse eigen.

Hyperrealistische digitale werelden. Shoppen met augmented reality. Virtueel reizen in 3D. Meeslepende digitale ervaringen zoals deze bestaan al. De metaverse is de volgende stap.

Een spannend nieuw tijdperk van digitale ervaringen breekt aan — een tijdperk waarin de manier waarop we werken, spelen en contact houden ingrijpend zal veranderen.

Vanaf het prille begin hebben onze tools de manier waarop mensen de wereld ervaren veranderd. Nu gaan we jou de tools bieden om een nieuw soort wereld te creëren: de metaverse.

We hebben een metaverse voor ogen die open en toegankelijk is voor iedereen. Waarin creatieve technologie gebruiksvriendelijk is. En waarin iedereen kan creëren, kan winkelen en contact kan onderhouden.

Om de ultieme meeslepende digitale ervaring te leveren zijn creativiteit, data en de juiste relaties nodig. Het is nu het moment voor jou om het te verwezenlijken.

Ben jij

klaar voor de metaverse?

Vanaf het prille begin hebben onze tools de manier waarop mensen de wereld ervaren veranderd. Nu gaan we jou de tools bieden om een nieuw soort wereld te creëren: de metaverse.

We hebben een metaverse voor ogen die open en toegankelijk is voor iedereen. Waarin creatieve technologie gebruiksvriendelijk is. En waarin iedereen kan creëren, kan winkelen en contact kan onderhouden.

Om de ultieme meeslepende digitale ervaring te leveren zijn creativiteit, data en de juiste relaties nodig. Het is nu het moment voor jou om het te verwezenlijken.

Ben jij klaar voor de metaverse?

Jouw blik op de toekomst.

Meeslepende winkelervaringen die zijn toegesneden op de unieke voorkeuren van elke klant. Nieuwe producten die in 3D worden geprototypeerd en getest voorafgaand aan de productie. Een fotoshoot zonder set, camera en rekwisieten.

Ontdek wat onze partners maken met Adobe-apps zoals Aero en Substance 3D.

Ontdek hoe het allemaal samenkomt.

Om de metaverse werkelijkheid te maken, moeten allerlei technologische lagen samenwerken. Wij zijn een kritiek onderdeel van de stack — het onderdeel met de ervaringsleverings- en creatieve tools om elk uitstapje naar de metaverse rijk en meeslepend te maken.

 

Maak kennis met het binnenwerk van de metaverse in ons rapport.

Ervaringen

Ervaringen

Apparaten

Apparaten

Verkoop

Verkoop

Engines en levering

Engines en levering

Creatief ecosysteem 

Creatief ecosysteem

Ervaringen

Ervaringen

Apparaten

Apparaten

Verkoop

Verkoop

Engines en levering

Engines en levering

Creatief ecosysteem

Creatief ecosysteem

Ontdek hoe het allemaal samenkomt.

Om de metaverse werkelijkheid te maken, moeten allerlei technologische lagen samenwerken. Wij zijn een kritiek onderdeel van de stack — het onderdeel met de ervaringsleverings- en creatieve tools om elk uitstapje naar de metaverse rijk en meeslepend te maken.

adobe-logo

Het is aan jou om de metaverse te maken.

Als je klaar wilt zijn voor de metaverse, beslis je nu hoe je voor de dag zult komen in meeslepende realiteiten. Daarna verkrijg je de vaardigheden en digitale assets om dit sneller te verwezenlijken.

Zet de eerste stap door onze bronnen voor de metaverse te bekijken.

Als je klaar wilt zijn voor de metaverse, beslis je nu hoe je voor de dag zult komen in meeslepende realiteiten. Daarna verkrijg je de vaardigheden en digitale assets om dit sneller te verwezenlijken. Zet de eerste stap door onze bronnen voor de metaverse te bekijken.

rapport

Ontdek hoe de metaverse wordt ontwikkeld met tools van Adobe — en hoe jij kunt zorgen dat je klaar bent voor de metaverse.

video

Bekijk welke inzichten en perspectieven op de metaverse Adobe-leiders uitwisselen.

product

Ontdek welke 3D- en AR-tools van Adobe je kunt gebruiken om meeslepende ervaringen te maken.

Vragen over de metaverse? Wij weten het antwoord.

De metaverse is een rijke, continue, interactieve ervaring met cocreatie en volledig functionerende gedeelde economieën. Als een soort gedeelde meeslepende ervaring is de metaverse een altijd beschikbare digitale omgeving waarin bezoekers de mogelijkheid hebben om te winkelen, bij te praten, professionele training te krijgen, games te spelen, lessen te volgen, vergaderingen bij te wonen, deel te nemen aan culturele ervaringen en nog veel meer.

Een meeslepende ervaring geeft je toegang tot een digitaal gecreëerde, vaak driedimensionale wereld waarin je kunt interacteren met andere bezoekers, virtuele objecten en je omgeving. In sommige gevallen betreden bezoekers een virtuele realiteit die hen volledig in beslag neemt en in andere gevallen is er sprake van augmented reality, waarbij virtuele ervaringen worden gecombineerd met de fysieke wereld. Andere meeslepende ervaringen kunnen worden geleverd via het web en andere platforms.

De metaverse is één soort meeslepende ervaring. Het is uniek omdat het een uitgebreide, gedeelde, interactieve, altijd beschikbare virtuele wereld is met een volledig functionerende real-time economie.

De metaverse en gedeelde meeslepende ervaringen bieden belangrijke zakelijke kansen, vergelijkbaar met de digitale transformatie waardoor commerce zich de afgelopen decennia grotendeels online is gaan afspelen. De metaverse heeft het potentieel om de klantervaring te verbeteren, de merkbekendheid te vergroten, de communicatie te verbeteren en nieuwe economieën te creëren. Momenteel worden tools voor meeslepende contentcreatie al gebruikt om productontwerpen te stroomlijnen en digitale assets te maken.

Naarmate de metaverse en andere gedeelde meeslepende ervaringen zich verder ontwikkelen, zullen er veel kansen zijn om uit te breiden, je aan te passen en de manier waarop je zakendoet te veranderen. Bedrijven kunnen zich nu voorbereiden op de metaverse door interne 3D- en AR-vaardigheden (augmented reality) op te doen. Bedrijven gebruiken al 3D-technologie om sneller producten te ontwerpen en marketingassets te ontwikkelen.

Ontdek bijvoorbeeld hoe Ben & Jerry's virtuele fotografie heeft benut om kosten te besparen op reizen, foodstyling, materialen en locaties.

Merken kunnen beginnen met het formuleren van een duidelijke strategie om de metaverse tegemoet te treden, met inbegrip van de soorten meeslepende ervaringen en content die ze willen maken. Benut je diepe inzicht in de klant en de markt, en zoek manieren om meerwaarde voor je klanten te creëren in deze digitale ruimte die zich snel ontwikkelt.

Merken kunnen ook beginnen met het opbouwen van vaardigheden voor het creëren van 3D- en gedeelde meeslepende content, zodat ze later niet tegen een achterstand aankijken. Je kunt deze vaardigheden nu al gebruiken om de workflows voor productontwerp en marketing veel efficiënter te maken — en daarbij verkrijg je de vereiste technische bekwaamheid om de metaverse optimaal te benutten wanneer het een dagelijkse realiteit wordt.

Bedrijven die nu de basis leggen voor deelname aan de metaverse en gedeelde meeslepende ervaringen kunnen straks optimaal profiteren van de kansen die zich voordoen. Bedrijven gebruiken nu al 3D-technologie om sneller producten te ontwerpen en marketingassets te ontwikkelen. Deze bedrijven zijn in het voordeel omdat ze al beschikken over de vaardigheden om deel te nemen aan de metaverse en meeslepende ervaringen — en ze hebben 3D-assets klaarliggen wanneer het juiste moment aanbreekt.

Adobe heeft bijna veertig jaar lang creatieve mensen en merken geholpen om zich aan te passen en te floreren wanneer zich grote technologische veranderingen voordoen. De ontwikkeling van de metaverse en andere meeslepende ervaringen is de natuurlijke evolutie van ons leiderschap, vanaf onze geschiedenis in DTP en digitale beeldbewerking, tot onze bijdrage aan persoonlijke, contentgebaseerde marketingervaringen en nu 3D-contentcreatie.

We hebben grote investeringen gedaan om nieuw talent en technologie te verwerven op het gebied van 3D-content en meeslepende ervaringen, zoals de overname van Mixamo, Allegorithmic en Medium. We doen er alles aan om onze klanten te helpen bij het ontwikkelen van de vereiste tools, capaciteiten en processen om succes te boeken naarmate ervaringen in toenemende mate meeslepend en gedeeld worden.

Adobe is van mening dat iedereen in staat moet zijn om te creëren voor en mee te doen aan de metaverse. We zetten ons in om tools voor 3D en meeslepende creativiteit te bieden waarmee alle ontwerpers hun visie kunnen etaleren.

De metaverse zal het waardevolst zijn voor bezoekers, ontwerpers en merken als ervaringen zijn gebaseerd op een gemeenschappelijke verzameling open standaarden, zodat iedereen weet wat hij of zij kan verwachten. Ontwerpers en merken moeten in staat zijn om een asset eenmaal (gezamenlijk) te creëren en deze vervolgens overal te distribueren. We ondersteunen en dragen bij aan de ontwikkeling van standaarden voor 3D-bestanden, waaronder Universal Scene Description (USD), een toonaangevende bestandsindeling voor 3D-/meeslepende contentauthoring, en Graphics Language Transmission Format (Gltf), een standaard bestandsindeling voor driedimensionale scènes en modellen.

De kansen op het gebied van gaming zullen toenemen wanneer metaverses onderdeel worden van ons dagelijkse leven. Ontwerpers kunnen Adobe-tools zoals Substance 3D en Aero gebruiken om gedeelde meeslepende ervaringen en digitale 3D-assets te creëren. Naarmate de metaverse groeit, zal Adobe tools voor 3D en meeslepende creativiteit ontwikkelen waarmee alle ontwerpers hun visie kunnen etaleren.

adobe-logo

De wereld veranderen door digitale ervaringen.

Goede ervaringen hebben de kracht om te inspireren, te transformeren en de wereld verder te brengen. En elke goede ervaring begint met creativiteit.