Adobe Advertising Cloud – De basis

Het hart van Adobe Advertising Cloud: baanbrekende advertentietechnologie.

Adobe Experience Forums
Vandaag de dag is het essentieel om meer nieuwe klanten te werven, de kwaliteit van die accounts te verbeteren en de ROI aan te tonen in een tijdperk waarin transparantie de scepter zwaait. Adobe Advertising Cloud maakt dit allemaal mogelijk. Door alle media, schermen, data en creativiteit op grote schaal te integreren en te automatiseren, kun je met Adobe Advertising Cloud echt buitengewone, contextgevoelige reclame-ervaringen aanleveren die van prospects klanten maken. Ontdek wat Adobe Advertising Cloud voor jou kan betekenen

Adverteren bij Adobe

Adobe Advertising Cloud bestaat uit een viertal producten: DSP, TV, Search en Creative. Afzonderlijk zijn ze opmerkelijk. Samen zijn ze krachtig. Geïntegreerd met andere Adobe-oplossingen zijn ze revolutionair.
DSP & tv.
Beheer al je mediastrategieën voor digital en tv, om voor elke doelgroep betere advertenties aan te leveren. Advertising Cloud DSP is het eerste en enige onafhankelijke demand-side-platform (DSP) dat cross-screen en cross-channel integraties biedt voor planning, inkoop, meting en optimalisatie. Het is het enige omnichannel DSP dat alle soorten campagnes voor tv (lineair, adresseerbaar en verbonden), video, display, native, audio, social media en search ondersteunt.
Search.
Maak voor je search gebruik van de beste datawetenschap. Gebruik kunstmatige intelligentie en data-integraties om ervoor te zorgen dat je search-marketing op een strategie is gebaseerd en niet op giswerk. Advertising Cloud Search en de kunstmatige intelligentie van Adobe Sensei geven je uitgebreide beheermogelijkheden voor search, dankzij de automatisering van search-, winkel- en retargetingcampagnes. Het is de enige searchoplossing die je rapporten over modeltransparantie en -nauwkeurigheid geeft, waardoor je inzicht krijgt in de daadwerkelijke prestaties – en niet alleen maar voorspellingen van het aantal klikken, de kosten en de inkomsten.
Creatief.
Stroomlijn de creatie van zinvolle advertentie-ervaringen die je doelgroep aanspreken. Advertising Cloud Creative heeft een unieke, intuïtieve zelfservice-interface voor zowel ontwerpers als marketingprofessionals. De rechtstreekse integratie met onze creatieve apps verbetert de samenwerking tussen je advertentieproductie- en mediateams, waardoor je automatisch duizenden advertenties op schaal kunt creëren. Je kunt gepersonaliseerde advertentie-ervaringen voor je doelgroep targeten, sequentiëren, herhalen en optimaliseren.

Boek een demo om de revolutionaire mogelijkheden van Adobe Advertising Cloud met eigen ogen te zien.

Hoe we ons onderscheiden

 • Onafhankelijk en transparant. Het media-aankoopplatform dat je kunt vertrouwen.

  We hebben geen specifieke belangen die strijdig zouden kunnen zijn met die van jou. We hebben geen eigen media en verdienen geen geld aan uitgevers; we delen je data niet en we houden je data ook niet vast. Wij vinden dat adverteerders het verdienen om precies te weten waar hun geld naartoe gaat, en wij zijn brancheleider op het gebied van merkveiligheid en mediakwaliteit. We verstoppen ons niet achter een vage toevoerketen. Marketeers verdienen volledige verantwoording en zouden deze ook moeten verwachten. En dat is precies wat we realiseren.
 • Geïntegreerd. Het enige DSP dat echt omnichannel is.

  We zijn het enige echt omnichannel DSP, dat campagnes voor tv, video, display, native, audio, social media en search binnen een en dezelfde workflow ondersteunt. Daarom kun je al je kanalen inzetten voor holistische planning, aankoop, management en optimalisatie – waaronder premium en particuliere deals – om betere resultaten en een groter doelgroepbereik te realiseren.
 • Verbonden. Niemand weet zo veel van data als wij.

  We verbinden ongelijksoortige databronnen voor analyse- en segmentatiedoeleinden om je een echt goed inzicht in je doelgroepen te geven. Daarna helpen we je om op basis van die inzichten actie te ondernemen en geïntegreerde, gecoördineerde campagnes via al je media- en marketingkanalen uit te rollen.
 • Gepersonaliseerd. Een combinatie van kunst en wetenschap. Op grote schaal.

  Maak real-time, gepersonaliseerde advertentie-ervaringen mogelijk door content en data te integreren. Dankzij onze unieke integratie met Adobe Creative Cloud-assets wordt samenwerking tussen design- en marketingteams werkelijkheid. Activeer reclamemateriaal voor verschillende media-aankopen en meet de prestaties van begin tot eind. Combineer klant- en prestatiedata met Adobe Experience Manager Assets om je reclamemateriaal te optimaliseren en binnen verschillende marketingcampagnes consistent te houden.
 • AI + Sensei. Maximaliseer de conversie met predictieve modellering.

  Maak gebruik van kunstmatige intelligentie om de conversie te maximaliseren door aanbevelingen voor de optimale combinatie te implementeren die op je doelen en budget zijn gebaseerd. De predictieve modellering die door Adobe Sensei wordt aangestuurd, vertelt je wat er waarschijnlijk gaat gebeuren op basis van de scenario’s die je instelt. Door het toekomstige kijkgedrag van je doelgroep te voorspellen, wordt het juiste pad geselecteerd en worden zelfs lastige beslissingen genomen waarbij doelgroep, apparaat, geografie en tijd tegen elkaar worden afgewogen. Het resultaat is een hogere conversie met exact hetzelfde budget. Je kunt zelfs je budget verlagen terwijl je het huidige conversiepercentage behoudt.

De magie in de marketingtechnologiestack

De magie van onze geïntegreerde marketingtechnologiestack zit hem in de naadloze integratie, waardoor je naar hartenlust data kunt verzamelen, analyseren en activeren.
Adobe Audience Manager
Geef je klanten de ervaring die ze verlangen. Door Adobe Audience Manager te integreren met Advertising Cloud, zorg je ervoor dat je doelgroepprofielen vollediger worden. Audience Manager kan data uit vrijwel elke bron verzamelen en combineren. Het heeft geen enkele moeite met de uitdagingen die zich vaak bij datasegmentatie en -activering voordoen.
Dankzij deze integratie ben je minder tijd kwijt aan het aanleveren van content en het vinden van de juiste doelgroepen. Audience Manager biedt real-time synchronisatie, wat een matchpercentage van 90 procent oplevert. Daardoor gaat er nog geen 10 procent aan klanttargetingkansen verloren, vergeleken met 50-60 procent bijandere DSP’s.
Adobe Analytics
Adobe Analytics helpt je om data uit vrijwel elk kanaal – waaronder web, mobile, video, IoT, app en social – op te nemen in je predictieve modellering, waardoor je altijd de juiste keuzes maakt. Bovendien kun je dankzij de krachtige integratie met Adobe Sensei profiteren van alles wat big data te bieden heeft – en met een ongekende snelheid.
Waardevolle gebruikers die met Adobe Analytics worden gesignaleerd, worden gesegmenteerd en via een server-to-server-integratie aangeleverd aan Advertising Cloud, terwijl belangrijke mid-funnel cijfers en gegevens over gebruikersgedrag rechtstreeks tussen oplossingen worden uitgewisseld voor leerdoeleinden.
Creative Cloud
Dankzij de integraties met Adobe Advertising Cloud en Creative Cloud kunnen ontwerpers aangepaste sjablonen maken, zodat alles jouw merkidentiteit uitdraagt. Marketeers kunnen de merkassets rechtstreeks bewerken en volledige controle houden over hun campagnestrategie – van aanbiedingen en koppen tot en met actieknoppen en afbeeldingen. Deze dynamische samenwerking biedt bedrijven de creatieve schaal die ze nodig hebben om de concurrentie in de huidige markt één stap voor te blijven.
“Met Adobe Advertising Cloud kunnen we eenvoudig de prestaties van elk kanaal evalueren en verbeteren. Aan de hand van die prestatiegegevens kunnen we onze kanaalmix afstemmen en onze investering in elk kanaal zo aanpassen dat we optimaal rendement uit onze advertentie-uitgaven halen.”
Christopher Jowsey, Senior manager web-e-commerce voor Australië en Nieuw-Zeeland bij Lenovo
Resultaten
 • Omzet toegenomen met 175% en totale conversies met 53%
 • In één jaar kosten per klik verlaagd met 36%
 • ROI van 20:1 gerealiseerd op SEM-biedingen
 

Boek een demo om de revolutionaire mogelijkheden van Adobe Advertising Cloud met eigen ogen te zien.