Een betaalde oplossing voor digitale analytics verdient zichzelf terug.

Lees hoe je optimaal profiteert van je analytics-platform en hoe je de actiegerichte inzichten krijgt die je nodig hebt om de optimale klantervaring te bieden.

Telefoons

Het belang van analytics voor digitale marketing is onmiskenbaar. De meeste bedrijven maken echter niet optimaal gebruik van analytics-technologie. In plaats daarvan vertrouwen veel organisaties op gesloten dataplatforms (ook wel ‘walled gardens’ genoemd), waar je klantdata en -inzichten kunnen worden gedeeld met iedereen die op dat platform zit, waaronder je concurrenten.

Als je streeft naar geïntegreerde digitale-analytics-oplossingen waarmee je op het juiste moment gepersonaliseerde ervaringen kunt aanbieden, moet je in je bedrijf een analytics-cultuur creëren door een aantal organisatorische, culturele en strategische veranderingen door te voeren. Allereerst moet er worden geïnvesteerd in processen, in mensen en niet in de laatste plaats in de juiste tools. Organisaties die vooroplopen in customer analytics zijn eerder geneigd betaalde analytics-technologie te gebruiken, al dan niet in combinatie met gratis software – wat bewijst dat het loont om voor goede technologie te betalen.

Het rapport Five Reasons Free Isn’t Always the Best Option, gebaseerd op onderzoek van London Research, laat zien hoe bedrijven die betaalde analytics-tools gebruiken, beter zijn toegerust voor customer intelligence dan bedrijven die alleen gratis software gebruiken.

Een fantastische klantervaring is gebaseerd op een solide set actiegerichte inzichten, iets wat veel gratis analytics-platforms niet bieden. 

Voor geavanceerde inzichten heb je de juiste data nodig. En automatisering.

Het bieden van een voortreffelijke klantervaring gaat veel verder dan alleen het verzamelen van data en het genereren van rapporten. Een fantastische klantervaring is gebaseerd op een solide set actiegerichte inzichten, iets wat veel gratis analytics-platforms niet bieden. Hoewel gratis analytics-software een goed uitgangspunt voor digitale marketeers kan zijn, voorkomt de beperkte functionaliteit ervan dat in de behoeften van organisaties wordt voorzien.

Betaalde oplossingen bieden daarentegen diverse functies die ervoor zorgen dat bedrijven klantinzichten krijgen waar ze iets mee kunnen. Volgens ons Customer Analytics-rapport, dat in samenwerking met London Research is opgesteld, ligt de kans dat bedrijven aangeven dat ze actiegerichte inzichten krijgen, 48 procent hoger bij bedrijven die betaalde analytics-oplossingen gebruiken dan bij bedrijven die alleen gratis software gebruiken. En met betaalde analytics-oplossingen krijgen organisaties tastbare voordelen op het gebied van data-integratie, beheer en automatisering.

De toonaangevende betaalde analytics-oplossingen maken zelfs gepersonaliseerde klantervaringen mogelijk voor bedrijven. Zoals in Adobe Analytics vs. Google Analytics 360: An Enterprise Solution Comparison te lezen is, kunnen de beste analytics-oplossingen marketingacties automatiseren als ze zijn geïntegreerd met andere marketing- en advertentietechnologieplatforms. Met geïntegreerde, betaalde analytics-software kunnen bedrijven eenvoudig zinvolle klantervaringen aanbieden via geautomatiseerde berichten en communicatie op e-mail-, marketingautomatiserings-, personalisatie-, e-commerce- en contentmanagementsystemen. Bedrijven die alleen gratis analytics-software gebruiken, hebben die mogelijkheid gewoon niet.

Betaalde analytics werpt zijn vruchten af wanneer bedrijven data en inzichten rond de behoeften en het gedrag van hun klanten in real time kunnen inzetten en naar aanleiding daarvan actie kunnen ondernemen. 

Bouw een sterke basis voor klantervaringen om je succes te maximaliseren.

De meeste toonaangevende bedrijven zijn het erover eens dat hun klantervaringen sterk op digitale analytics leunen. Dus hoe geavanceerder een bedrijf de klantervaring aanpakt, des te groter hun waardering voor doeltreffende customer intelligence en analytics. 

De hedendaagse markt levert bedrijven tal van uitdagingen op. Consumenten verwachten keer op keer de allerbeste ervaring. Als ze die niet krijgen, kijken ze meteen verder. Betaalde analytics werpt zijn vruchten af wanneer bedrijven data en inzichten rond de behoeften en het gedrag van hun klanten in real time kunnen inzetten en naar aanleiding daarvan actie kunnen ondernemen.

Betaalde analytics-oplossingen zijn niet alleen waardevol op het gebied van berichten en communicatie. Analytics kan ook in paid media worden gebruikt om het rendement op de reclame-uitgaven te verhogen, of het nu om paid-search-, social-media- of display-kanalen gaat. Beeldbepalende betaalde analytics-software, zoals Adobe Analytics, biedt integraties met paid-media-tools, waardoor bedrijven customer intelligence kunnen gebruiken om maximaal rendement uit hun investering te halen.

Een duurzame combinatie van zakelijke oplossingen.

Je analytics-oplossing moet zijn ontwikkeld met het oog op inzichten én actie. Ontdek hoe Adobe Analytics de perfecte ervaring biedt met diepgaande informatie over kunstmatige intelligentie, ad-hoc-rapportages en traject-analytics in Adobe Analytics vs. Google Analytics 360.

Bekijk het complete plaatje van je klantdata.

Een voortreffelijke klantervaring kun je alleen bieden als je je klanten echt goed kent en begrijpt. Marketeers gebruiken dan ook steeds vaker tweede- en derde-partijdata om hun eigen data aan te vullen. Terwijl gratis analytics-tools alleen met eigen data werken, bieden betaalde oplossingen de mogelijkheid om data van tweede en derde partijen te integreren. Zo gebruiken onze klanten nu Adobe Analytics in combinatie met Adobe Audience Manager, ons datamanagementplatform, om hun eigen data en extern verkregen data samen te voegen in één oplossing.

Voor een buitengewone klantervaring is geavanceerde customer intelligence een must. De leiders van vandaag kijken verder dan de beperkingen van gratis software en investeren in betaalde oplossingen om hun digitale marketing naar een hoger niveau te tillen.


Ontdek hoe je het maximale uit je analytics-oplossing haalt met de actiegerichte inzichten die je nodig hebt om de beste klantervaringen te bieden. Lees Customer Analytics: The 20 Attributes that Lead to Business Success.

Adobe kan je helpen.

Om een buitengewone ervaring te leveren, heb je duidelijke, snelle en actiegerichte inzichten nodig. In plaats van alleen maar data te verzamelen, moet je je gaan richten op daadwerkelijke customer intelligence. Adobe’s geavanceerde analyticsoplossing maakt het je gemakkelijk.