Voeg met één klik een vigneteffect aan je foto toe.

Gebruik onze gratis online foto-editor om snel en eenvoudig een Photoshop-vignet toe te passen, zonder dat je aanpassingslagen, achtergrondlagen, overvloeimodi of verloopeffecten hoeft te gebruiken.

Wat is een vignet in fotografie?

 Een vignet is een artistiek foto-effect waarmee je het centrale onderwerp benadrukt door de randen van de afbeelding donkerder of juist lichter te maken.

Hoe voeg je een vignet toe in Photoshop Express?

afbeelding uploaden

1. Upload je JPG- of PNG-afbeelding.

Schuifregelaar

2. Selecteer de intensiteit van het vigneteffect (licht, middelmatig of zwaar).

Afbeelding downloaden

3. Pas de wijzigingen toe en klik vervolgens op Downloaden.

Ga voor subtiel of dramatisch

Kies een licht vignet om de randen van je achtergrond op een subtiele manier te verzachten. Of kies de middelmatige of donkere optie voor een sterker randeffect. Vergelijk gemakkelijk de resultaten met de oorspronkelijke afbeelding.

Schip tegen dramatisch verlichte en bewolkte horizon

Kies een zwart of wit vignet.

Pas een zwarte vignetoverlay toe om de hoeken van je afbeelding donkerder te maken. Of kies juist het zachte licht van een wit vignet dat de hoeken van je foto helderder maakt en de nadruk op het donkere midden legt. Regel de intensiteit van je vignet met een schuifknop voor het middelpunt.

Gesplitste afbeelding van een man op een berg met een zwart-witte vignetoverlay

Voeg vervagings- en andere foto-effecten toe.

Pas eenvoudig andere foto-effecten en fotofilters toe voordat je je vignetoverlay toevoegt. Je hoeft geen nieuw laagmasker te maken. Probeer verschillende stijlfilters, zoals Sepiatoon. Verwijder de achtergrond om het gebied rond je onderwerp een Gaussiaans vervagingseffect te geven. Of vervang de achtergrond door een andere vulling of een effen kleur.

Foto's van kustlijn met verouderingseffect

Klaar om een Photoshop-vigneteffect te maken?