Pas in een handomdraai een halftoonpatroon op je afbeelding toe.

Halftoonverloopeffecten, die oorspronkelijk bij zeefdrukken werden gebruikt, zijn naadloze patronen van stippen die samen een beeld vormen. Probeer het foto-effect zelf met onze gratis online foto-editor.

Zet je foto's om in halftoonstippen voor een retrolook.

Een halftoonpatroon maken in Adobe Photoshop Express.

afbeelding uploaden

1. Upload je JPG- of PNG-afbeelding.  

afbeelding bijsnijden

2. Pas de intensiteitsregelaar voor het halftoon- of kleurenhalftooneffect aan om de grootte van de stippen aan te passen.

afbeelding downloaden

3. Download je halftoonafbeelding.

Maak een poparteffect.

Experimenteer met het kleurenhalftooneffect en zet je foto's om in cyaankleurige, magentakleurige, gele en zwarte stippen. Of ga voor grijstinten door een zwart-withalftoonfilter toe te passen. Het is heel eenvoudig om het gewenste grafische effect te krijgen. 

Afbeeldingen met retro-televisietoestel met halftoonstippen

Pas de look aan.

Speel met de intensiteitsregelaar en wijzig het stippenpatroon voor een subtiel grafisch effect of een stripboekeffect. Of verwijder de achtergrond van je afbeelding en voeg een achtergrond in een andere kleur of met een halftoonpatroon toe.

Afbeeldingen van jong meisje met 3D-bril met halftoonpatroon

Ga voor nog meer retro.

Ontdek andere ouderwetse filtereffecten, zoals een pixeleffect of een postereffect. Vervolgens kun je de afbeelding uitsnijden of retoucheren, of de grootte ervan aanpassen.

Afbeeldingen van grammofoonplaten met verschillende foto-effecten

Klaar om foto's te bewerken?