Vanlige spørsmål om bruksinformasjon for skrivebordsprogram

Sist oppdatert: 3. mai 2018
Adobes retningslinjer for personvern beskriver hvordan Adobe samler og bruker personlig informasjon når du bruker eller samhandler med våre nettsteder, produkter og tjenester. Disse vanlige spørsmålene gir ytterligere informasjon om hvordan skrivebordsprogrammene våre kan samle og bruke din personlige informasjon.
Du har muligheten til å dele informasjon med Adobe om hvordan du bruker skrivebordsprogrammene våre (“bruksinformasjon”). Bruksinformasjonen er knyttet til Adobe-kontoen og tillater oss å gi deg en mer personlig opplevelse, og å forbedre produktkvaliteten og funksjonene. Du kan endre preferansene dine når som helst på Adobes kontohåndteringsside.
Kan jeg velge å ikke dele informasjon om hvordan jeg bruker og samhandler med skrivebordsprogrammer?
Ja. Du kan velge å ikke dele Bruksinformasjon ved å angi preferansene dine på vår kontohåndteringsside.
Denne innstillingen gjelder for hvordan du bruker funksjonene i skrivebordsprogrammene, ikke for nettjenestene disse skrivebordsprogrammene kan koble seg til, som for eksempel Behance, Typekit, Document Cloud eller Creative Cloud. Denne Bruksinformasjonen som samles inn som en del av tjenestene, styres av deres respektive retningslinjer for personvern og Adobes retningslinjer for personvern. Hvis du vil ha mer informasjon om å velge bort sporing av nettbruk, kan du lese avsnittet “ Personvernvalg” i Adobes personvernsenter.
Hvilken informasjon deles, og hvordan bruker Adobe den?
Du har muligheten til å dele følgende typer informasjon om hvordan du bruker og samhandler med Adobe-skrivebordsprogrammer:
  • Systeminformasjon, slik som for eksempel enheter, operativsystem, størrelse på installert minne og skjermoppløsning;
  • Adobe-produktinformasjon, som for eksempel versjonsnummer;• Informasjon om dokumentene dine, som for eksempel antall sider og unike dokumentidentifikatorer, (men ikke innholdet i dokumentene dine);
  • Informasjon om dokumentbruk, som for eksempel hvor mange ganger du åpner et dokument; og
  • Hvordan du samhandler med Adobes applikasjoner og hvordan Adobe-skrivebordsprogrammene samhandler med innholdet ditt, inkludert funksjonene du bruker og valgene du tar.
Denne informasjonen er knyttet til Adobe ID-en din, og den kan brukes til å personliggjøre programopplevelsen, for å bidra til å forbedre produktet og for å kommunisere med deg.
Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjon knyttet til deg på Adobes personvernsenter.
Hvilke skrivebordsprogrammer tilbyr dette alternativet?
  • Creative Cloud-applikasjoner (fra og med 2014-utgaven)
  • Adobe Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements (fra og med versjon 13)
  • Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC (fra og med 2017-utgaven)
  • Adobe Photoshop Lightroom CC, Adobe Photoshop Lightroom 6
  • Adobe FrameMaker 2017
Hvilke alternativer har brukere i bedrifter og utdanningssektoren for å dele informasjon om hvordan de bruker Adobe-skrivebordsprogrammer?
Creative Cloud
Når du administrerer programinstallasjoner via Creative Cloud Packager, eller med Enterprise ID-er, er alternativet om å dele denne informasjonen med Adobe deaktivert for Creative Cloud for teams, Creative Cloud for enterprise og Creative Cloud for utdanningssektoren, og kan ikke aktiveres.
Men hvis administratorer tillater brukere å installere Creative Cloud-programmer via Creative Cloud-skrivebordet, mens de bruker en Adobe ID, har imidlertid brukerne muligheten til å dele informasjon om hvordan de bruker programmene. Brukere kan endre innstillingene sine når som helst ved å besøke deres kontohåndteringsside.

Photoshop Elements / Adobe Premiere Elements
Når du administrerer programinstallasjoner via Adobe Volume Licensing, inkludert for utdanningssektoren, er muligheten om å dele denne informasjonen med Adobe deaktivert og kan ikke aktiveres.