Dodatkowe informacje dotyczące ochrony prywatności w usłudze Behance

 

Ostatnia aktualizacja: 1 kwietnia 2018 r.

 

W „Zasadach ochrony prywatności firmy Adobe” ujęto ogólne procedury w zakresie prywatności dotyczące większości serwisów internetowych i aplikacji Adobe, w tym w Behance — elektronicznej platformy umożliwiającej twórcom prezentowanie swoich utworów i odkrywanie prac innych osób („Behance”). Behance to usługa udostępniana w hostingu wyłącznie ze Stanów Zjednoczonych; wszelkie informacje przekazywane przez użytkownika usłudze Behance będą udostępniane w ramach grupy spółek Adobe. Poniżej podano więcej informacji dotyczących ochrony prywatności w związku z usługami Behance.

 

W jaki sposób platforma Behance wykorzystuje dane geograficzne gromadzone podczas rejestracji i w jaki sposób można to zmienić?

Behance wymaga od użytkowników podania informacji geograficznych (miasta, stanu/województwa itp. i kraju) podczas rejestracji. Dzięki takim informacjom użytkownicy mogą wyszukiwać artystów lub twórczość według regionu geograficznego. Pomaga to też Behance dostosowywać treści do lokalizacji konkretnego użytkownika. Jeśli użytkownik się przeprowadzi, może zmienić dane o regionie geograficznym na stronie swojego profilu Behance oraz w sekcji ustawień „Zarządzaj Adobe ID”.

 

Jak można zrezygnować z otrzymywania wiadomości od Behance lub je dostosować?

Użytkownik może zrezygnować z otrzymywania wiadomości od Behance lub dostosować te wiadomości za pomocą sekcji „Powiadomienia e-mail” na karcie Ustawienia lub klikając łącze rezygnacji znajdujące się na końcu marketingowych wiadomości e-mail otrzymanych od Behance. Tutaj można ustawić swoje preferencje marketingowe w odniesieniu do innych produktów firmy Adobe.

 

W jaki sposób platforma Behance udostępnia dane użytkowników będących członkami sieci Custom Creative Network?

Platforma Behance umożliwia organizacjom tworzenie prywatnych galerii obsługiwanych przez Behance o nazwie Custom Creative Network. Jeśli użytkownik jest członkiem sieci Custom Creative Network, Behance udostępni tej sieci jego imię i nazwisko, adres e-mail, kraj, datę rejestracji w Behance, liczbę opublikowanych projektów, adres URL użytkownika w Behance oraz, jeśli ma to zastosowanie, jego szkołę/uniwersytet, adres e-mail szkoły/organizacji, specjalizację oraz rok ukończenia szkoły. Po dołączeniu do sieci Custom Creative Network danej organizacji użytkownika będą obowiązywać zasady prywatności tej organizacji, a także zasady przedstawione na tej stronie lub do których łącza znajdują się na tej stronie.

 

W jaki sposób można przeglądać, aktualizować lub usuwać swoje dane osobowe na Behance?

Użytkownik może przeglądać i aktualizować swoje dane osobowe w karcie „Zarządzaj Adobe ID”. Aby usunąć konto w Behance, należy przejść na kartę „Usuń konto” w sekcji Ustawienia i kliknąć przycisk Usuń (uwaga: proces ten jest nieodwracalny i późniejsze przywrócenie konta jest niemożliwe). Innym sposobem na usunięcie konta jest przesłanie zgłoszenia na stronie http://behancenetwork.zendesk.com/tickets/new. Na karcie „Mój profil” użytkownik może edytować lub aktualizować także inne informacje dostępne na jego profilu w Behance. Na karcie Profil Behance użytkownik może edytować osobisty adres URL Behance. Modyfikację taką można wykonać tylko jeden raz.