Adobe Acrobat

Leer meer over het converteren van documenten naar PDF's.

Lees hoe je een .doc- of .docx-bestand van Microsoft Word converteert naar een PDF-document in Adobe Acrobat.

Gratis proefversie startenVideo bekijken

Je Word-documenten zijn belangrijk. Je kunt nu elk Word-document in enkele seconden converteren naar een PDF-bestand. De conversie naar PDF biedt je een veelzijdige, deelbare indeling die eenvoudig toegankelijk is voor iedereen en correct wordt weergegeven op het scherm.

Convert your documents.

Converteer je documenten.

Werk naadloos met PDF-bestanden, rechtstreeks in Microsoft 365. Je kunt je bestanden converteren met de ingebouwde PDF-converter of je kunt met Microsoft 365-bestanden werken in Acrobat.

Preserve your choices.

Houd de keuzes die je maakt intact.

Houd de indeling en de ontwerpkeuzes van je oorspronkelijke document intact, of het nu een formele brief, een favoriet recept of iets anders is. Je kunt je geconverteerde bestanden vol vertrouwen delen in de wetenschap dat de PDF's hoogwaardige lettertypen en exacte opmaakgegevens bevatten.

Enhance your work.

Verbeter je werk.

Dankzij intuïtieve sjablonen en opmaakgegevens kun je eenvoudig fantastische documenten maken die voldoen aan je bedrijfsbehoeften. Op een Mac kun je met één klik op het Acrobat-lint Word-bestanden opslaan als rijke PDF-documenten.

Convert from anywhere.

Converteer bestanden vanaf elke locatie.

Werk vanaf elke locatie en converteer Microsoft 365-bestanden, waaronder Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties, direct op je mobiele apparaat naar krachtige PDF's.

Een Word-document converteren naar PDF:

 1. Open het bestand in Microsoft Word.
 2. Word-bestanden converteren naar PDF:
  • Klik in Windows op het tabblad Acrobat en klik vervolgens op “Create PDF” (PDF maken).
  • Klik in Mac OS op het pictogram “Create and Share Adobe PDF” (Adobe PDF maken en delen) en ga door naar stap 4.
 3. PDF beveiligen:
  Selecteer “Restrict Editing” (Bewerking beperken) in het dialoogvenster als je wilt voorkomen dat het voltooide PDF-bestand zonder je toestemming wordt gewijzigd.
 4. Opslaan als PDF-bestand:
  Selecteer een map voor het geëxporteerde bestand of klik op “Choose a Different Folder” (Een andere map kiezen) en navigeer naar de gewenste map. Wijzig de naam van het document en klik op “Opslaan”.

Probeer het eens

Met onze handige online tool kun je je Microsoft Word-documenten eenvoudig vanuit elke browser converteren naar een deelbare PDF.

Nu een Word-bestand converteren

Kies het Acrobat-lidmaatschap dat bij jou past.

https://main--dc--adobecom.hlx.page/dc-shared/fragments/shared-fragments/pricing-pods/standard-pro-know