GENERATIEVE AI VOOR DE ONDERNEMING 

Verbeter het bedrijfsresultaat met generatieve AI van Firefly. 

Firefly is een uitgebreid AI-platform voor contentcreatie dat geschikt is voor commercieel gebruik, schaalbaar is voor verschillende teams en aanpasbaar is aan je merk. 

Ontdek hoe Firefly het verschil maakt. 

Als leider op het gebied van creatieve technologie is Adobe de partner waarop je kunt vertrouwen om ideeën sneller te ontwikkelen en de contentproductie in je hele onderneming op te schalen met generatieve AI. Ontdek welke voordelen het oplevert als je Firefly centraal stelt in je contentworkflows. 

Een zwart-witpictogram met het stervormige symbool dat Adobe gebruikt om AI-voorzieningen aan te duiden.

Diepte en breedte van hoogwaardige AI-modellen

Een zwart-witpictogram met een pijl die van het ene punt naar het andere gaat.

Geïntegreerd in je contentworkflows

Een zwart-witpictogram met een vinkje in een cirkel.

Verantwoord ontwikkeld en geschikt voor commercieel gebruik

Een zwart-witpictogram met een producttooltip.

Aanpasbaar aan je merk

 Een productfoto van een gele handtas tegen een achtergrond van planten, bloemen en roze rook. Daarnaast staan drie variaties van de afbeelding in verschillende kleurenschema's, waarbij de definitieve foto wordt geselecteerd met een cursor.

Generatieve AI die is geïntegreerd in belangrijke tools en workflows. 

Doordat de uitgebreide voorzieningen voor generatieve AI zijn geïntegreerd in de tools die creatives en marketeers dagelijks gebruiken, kunnen ze sneller ideeën ontwikkelen en afbeeldingen, vectoren en meer creëren.

API's waarmee de productie eenvoudig kan worden opgeschaald en geautomatiseerd. 

Vervang handmatige en terugkerende taken om sneller dan ooit honderden assetvariaties te maken. Automatiseer, personaliseer en lokaliseer variaties op grote schaal met Firefly Services, inclusief API's voor Firefly en Creative Cloud. 

 Een productfoto van een gele handtas tegen een achtergrond van planten, bloemen en roze rook. Daarnaast staan drie variaties van de afbeelding in verschillende kleurenschema's, waarbij de definitieve foto wordt geselecteerd met een cursor.

Aangepaste modellen en stijlkits waarborgen merkconsistentie. 

Genereer merkconsistente afbeeldingen door een aangepast Firefly-model te trainen aan de hand van je eigen stijlen en onderwerpen. Waarborg consistentie en creëer op grote schaal content met verschillende teams door stijlen, campagnes, tekstopdrachten en meer te maken, op te slaan en te delen met behulp van stijlkits (binnenkort beschikbaar). 

Een kleurrijk raster met door Firefly gegenereerde afbeeldingen, waaronder een hond in een trui, een eenhoorn in een boslandschap en een futuristisch wit gebouw met een gebogen, vooruitstekend dak.

Verantwoord ontworpen en geschikt voor commercieel gebruik. 

Creëer zonder zorgen, in de wetenschap dat onze Firefly-modellen voor generatieve AI zijn getraind met gelicentieerde content, zoals Adobe Stock, en content in het publieke domein waarvan het auteursrecht is verlopen. We trainen onze Firefly-basismodellen niet met de trainingsdata van je aangepaste model. Onder bepaalde voorwaarden kunnen klanten met in aanmerking komende lidmaatschappen worden gevrijwaard tegen IE-claims met betrekking tot gegenereerde afbeeldingen. 

Bekijk het in actie.

Firefly Services

Aangepaste modellen

Content Supply Chain

Ontdek hoe je met Firefly Services je content supply chain kunt versnellen. 

Kijk hoe IBM contentcreatie en digitale marketing transformeert met Firefly. 

Het bedrijf heeft niet alleen 26 keer zoveel interacties gerealiseerd met door AI gegenereerde assets voor social media, maar ook zijn workflows gestroomlijnd, zodat creatives en marketeers meer tijd kunnen besteden aan werk met een hogere toevoegde waarde. 

Het IBM-logo, met de letters I, B en M in witte horizontale strepen.

Wat analisten zeggen. 

Het IDC-logo, met de letters I, D en C in zwart naast een cirkelvormig pictogram met zwarte en witte strepen.

"De technologieleverancier blijft een van de meest succesvolle pioniers als het gaat om het maximaliseren van de kansen rond visueel georiënteerde GenAI-oplossingen (zoals afbeeldingen, video's en 3D). Adobe's integrale benadering van verantwoorde innovatie is gericht op het identificeren, kwantificeren en beperken van AI-gerelateerde risico's voor de hele waardeketen, inclusief de gevolgen voor het bedrijf, de maker en de gebruiker/klant."

Adobe MAX 2023: GenAI and Adobe Firefly Take Center Stage – Matt Arcaro, IDC (november 2023)

Het logo van The Futurum Group, met de bedrijfsnaam in zwart naast een zwart-witafbeelding van een veer.

"Het Firefly-product van Adobe bestaat op 21 maart bijna een jaar en er hebben zich nog geen grote problemen voorgedaan vanwege het genereren van ongepaste, bevooroordeelde of misleidende afbeeldingen. Daaruit blijkt dat de grote inspanningen op het gebied van beeldbeoordeling en -training hun vruchten hebben afgeworpen in de vorm van een betrouwbaar product dat geschikt is voor commercieel gebruik, bijvoorbeeld in marketing- en e-commerceworkflows. Door de Firefly-technologie in de hele productportfolio te integreren, positioneert Adobe de technologie als een betrouwbare service voor ondernemingen."

Ensuring Generative AI-Driven Image Generation Is Enterprise-Grade – Keith Kirkpatrick, Futurum (februari 2024)

Het Forrester-logo, met de naam 'Forrester' in zwarte letters.

"Adobe is de enige leverancier van modellen voor het genereren van afbeeldingen die met recht kan beweren dat het alle data die wordt gebruikt om het model te trainen, in eigendom heeft of er een volledige licentie voor heeft. Het platform verhoogt de iteratiesnelheid van de workflow voor contentcreatie voor iedereen die het kan gebruiken."

Laten we samen bekijken hoe je contentcreatie kunt transformeren met Adobe. 

Vragen? Wij weten het antwoord.

Firefly is de nieuwe reeks modellen voor creatieve generatieve AI die Adobe-producten aansturen. Firefly biedt nieuwe manieren om ideeën te genereren, te creëren en te communiceren, en zorgt tegelijkertijd voor sterk verbeterde creatieve workflows. Het is een natuurlijke uitbreiding op de technologie die Adobe de afgelopen 40 jaar heeft ontwikkeld, met als uitgangspunt dat mensen hun ideeën precies zo moeten kunnen realiseren als ze in hun hoofd hebben.

Adobe doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Firefly probleemloos voor commerciële doeleinden kan worden gebruikt. Daarom trainen we ons eerste commerciële Firefly-model met gelicentieerde content, zoals Adobe Stock, en content in het publieke domein waarvan het auteursrecht is verlopen. Als medeoprichter van het Content Authenticity Initiative (CAI) bepaalt Adobe bovendien de industriestandaard voor verantwoorde generatieve AI. Het CAI is een community van media- en technologiebedrijven, ngo's, academici en andere partijen die werken aan het bevorderen van een open industriestandaard voor de authenticiteit en herkomst van content.

 

Daarvoor werken ze samen met de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), die een open technische standaard heeft ontwikkeld om uitgevers, makers en consumenten inzicht te geven in de herkomst van verschillende soorten media, en makers de mogelijkheid te bieden een contentreferentie toe te voegen om aan te geven dat generatieve AI is gebruikt. Meer informatie over contentreferenties.

De huidige Firefly-modellen voor generatieve AI zijn getraind met gelicentieerde content, zoals Adobe Stock, en content in het publieke domein waarvan het auteursrecht is verlopen.

Adobe heeft onlangs aangepaste modellen aangekondigd. Daarmee kunnen makers de modellen trainen met hun eigen assets, zodat ze content kunnen genereren die aansluit bij hun unieke stijl, branding en ontwerptaal, zonder de invloed van de content van andere makers.

 

Adobe blijft luisteren naar en samenwerken met de creatieve community om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de trainingsmodellen van Firefly.

Nee. We trainen onze Firefly-modellen voor generatieve AI niet met persoonlijke content van Adobe Creative Cloud- of Experience Cloud-leden.

We zijn druk bezig om Firefly te integreren in Creative Cloud, Experience Cloud en Adobe Document Cloud. Door Firefly aangestuurde functies zijn momenteel beschikbaar in Adobe Express, Photoshop, Illustrator, Adobe Stock en firefly.adobe.com.

Met je Adobe ID of Federated ID krijg je toegang tot de Firefly-webapp, waar je kunt experimenteren met alle beschikbare voorzieningen.

Met Firefly gegenereerde uitvoer van functies zonder bètalabel kun je in je commerciële projecten gebruiken. Met Firefly gegenereerde uitvoer van functies met bètalabel kun je in je commerciële projecten gebruiken, tenzij anders aangegeven in het product.
 

Net als alle Creative Cloud-producten en -services mogen Firefly-producten niet op een illegale manier worden gebruikt (waarbij bijvoorbeeld inbreuk wordt gemaakt op de rechten van anderen) of worden ingezet voor het maken, trainen of anderszins verbeteren van AI-/ML-modellen. Meer informatie

Ja, als de organisatie de juiste rechten heeft aangeschaft (waarvoor een nieuw contract moet worden afgesloten), en afhankelijk van de van toepassing zijnde voorwaarden en uitsluitingen. Meer informatie

Zakelijke klanten kunnen via de Adobe Express- en Firefly-websitelicentie of via bepaalde lidmaatschappen voor Creative Cloud voor ondernemingen rechten aanschaffen waarbij een contractuele vrijwaring ten aanzien van intellectuele-eigendomsrechten voor bepaalde Firefly-producten is inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dat is afhankelijk van de wetgeving in je rechtsgebied. Als je meer wilt weten over deze kwestie, lees dan dit Copyright Alliance-blogbericht van Adobe's hoofdjurist op het gebied van auteursrecht.

Raadpleeg de Firefly- webpagina.