Zijn elektronische handtekeningen rechtsgeldig? Absoluut.

Adobe Acrobat Sign is 's werelds meest vertrouwde oplossing voor e-handtekeningen. Of je nu een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES) in de Europese Unie, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk, of een handtekening conform e-KYC in India nodig hebt, Acrobat Sign helpt je om wereldwijd aan zelfs de strengste wettelijke vereisten te voldoen.

Waarom zou je elektronische handtekeningen van Acrobat Sign kiezen?

Elektronische handtekeningen zijn rechtsgeldig, vertrouwd en bindend in veel landen over de hele wereld. Hoewel de wetgeving per land kan verschillen, geeft Acrobat Sign je maximale flexibiliteit in één wereldwijd bruikbare oplossing voor elektronische ondertekening. Of je nu eenvoudige elektronische handtekeningen, elektronische handtekeningen met sterke identificatie of uiterst veilige, gereguleerde digitale handtekeningen in de cloud nodig hebt, je kunt voor elk scenario en iedere ondertekenaar het juiste type kiezen.

Rechtsgeldigheid van e-handtekeningen.

Elektronische handtekeningen worden in veel landen als gerechtelijk bewijs erkend. Bepaalde zeer veilige, gereguleerde digitale handtekeningen met authenticatie worden vaak ook gelijkgesteld met een traditionele, met de hand geplaatste handtekening.

Open standaarden.

Omdat onze oplossing is gebaseerd op open standaarden en wordt ondersteund door ons omvangrijke wereldwijde netwerk van digitale-identiteitsaanbieders, kun je een uiterst veilige, regelconforme cloudhandtekening rechtstreeks vanaf je telefoon toepassen.

Beveiligde elektronische handtekeningen.

Bij Adobe heeft de beveiliging van digitale documenten de hoogste prioriteit. Lees in het beveiligingsoverzicht van Acrobat Sign hoe we je elektronische handtekeningen beveiligen.

Wereldwijde wetgeving.

Afhankelijk van je gebruikstoepassing, kan de wetgeving per land of regio verschillen wat betreft de afdwingbaarheid of rechtskracht van elektronische handtekeningen.

Gebruik in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten hebben de eSign-wet en de Uniform Electronic Transactions Act (UETA) ervoor gezorgd dat elektronische handtekeningen in alle staten kunnen worden gebruikt.

Gebruik in de Europese Unie.

In de Europese Unie is de status van elektronische handtekeningen dankzij de Verordening betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten (eIDAS) over de landsgrenzen heen genormaliseerd.

Belangrijkste concepten in de wetgeving rond elektronische ondertekening.

Met Acrobat Sign kan je organisatie de naleving van de regelgeving voor je elektronische records tot op documentniveau beheren. Lees hoe je je teams in je organisatie helpt om met behulp van het e-handtekeningenframework van Adobe de risico's vast te stellen en te beperken.

Niet alle elektronische handtekeningen zijn gelijk.

Of het nu om een eenvoudige elektronische handtekening of een gecertificeerde cloudhandtekening gaat, Acrobat Sign geeft je de keuze en het identificatieniveau dat je nodig hebt om de identiteit van de ondertekenaar te bevestigen – nog voordat je document of elektronische formulier wordt ondertekend. Simpel gezegd is Acrobat Sign de meest flexibele oplossing waarmee je wereldwijd vol vertrouwen aan de wettelijke vereisten en wettelijke kaders voor elektronische ondertekening kunt voldoen.

Boordevol voorzieningen voor juridische workflows.

Met de voorzieningen van Acrobat Sign kun je een reden voor de ondertekening toevoegen, toestemming vragen om elektronisch zaken te doen en ondertekenaars ook de mogelijkheid bieden om met de hand een handtekening te zetten. Bekijk alle voorzieningen van Acrobat Sign die het eenvoudig maken om overal en altijd – rechtstreeks vanuit een browser of vanaf een telefoon – documenten ter ondertekening te versturen, stukken te ondertekenen, de ondertekeningsstatus bij te houden en ondertekeningsprocessen te beheren.

Bewijs van ondertekening.

Afhankelijk van het type e-handtekening dat wordt gebruikt, kunnen het controlespoor en het ondertekeningspaneel van Acrobat Sign helpen aantonen dat ondertekenaars hun handtekening op een document hebben geautoriseerd. En als je een uiterst veilige, gereguleerde digitale handtekening gebruikt, wordt die ook cryptografisch aan het document gebonden en kan die tot 10 jaar lang worden gevalideerd. Nadat documenten zijn ingevuld, worden kopieën van de ondertekende documenten automatisch naar alle partijen verstuurd en door Adobe gecertificeerd met een onvervalsbaar zegel.

Meer weten?

Of je nu algemene informatie over onze oplossingen wenst, of een maatofferte voor je unieke bedrijfsbehoeften wilt ontvangen, wij staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Meer weten?

Of je nu algemene informatie over onze oplossingen wenst, of een maatofferte voor je unieke bedrijfsbehoeften wilt ontvangen, wij staan klaar om je vragen te beantwoorden.