Toegankelijkheid

Hulp voor Flash Player

Inhoudsopgave

Adobe Flash Player bijwerken

Wat is Flash Player?

Adobe Flash Player is software van Adobe waarmee u interactieve inhoud en toepassingen op internet kunt bekijken. Veel websites bevatten inhoud die compatibel is met Flash Player (SWF- en FLV-bestanden) en Flash Player is op 98% van alle pc's ter wereld geïnstalleerd. Bezoek de website van Adobe en ontdek wat u allemaal met Flash kunt doen en hoe u zelf SWF- of FLV-inhoud kunt maken.

Waarom word ik gevraagd een update te installeren?

Flash Player wordt van tijd tot tijd door Adobe bijgewerkt met nieuwe functies of aanpassingen. U ontvangt automatisch een melding over de update zodat u de nieuwe versie meteen kunt installeren. Als u wordt gevraagd een update te installeren, is er een nieuwe update beschikbaar en hebt u in Settings Manager aangegeven dat u een automatische melding wilt ontvangen wanneer er een update beschikbaar is.

Met updates voor Flash Player kunt u ervoor zorgen dat Flash Player naar behoren werkt. De updates kunnen gewijzigde beveiligingsfuncties of nieuwe productfunctionaliteit bevatten. Adobe raadt u aan een update uit te voeren naar de nieuwste versie van Flash Player, zodra een nieuwe versie beschikbaar is, vooral wanneer er sprake is van een beveiligingsupdate.

Opmerking: Automatische meldingen zijn beschikbaar op alle Windows-platforms. Voor de installatie van updates moet u toestemming hebben om software te installeren op uw computer. U moet zich dus aanmelden als beheerder of als een gebruiker die gemachtigd is om software te installeren.

Zijn er kosten verbonden aan het downloaden van Flash Player?

Nee. Flash Player wordt gratis aangeboden door Adobe.

Is Flash Player gekoppeld aan pop-upadvertenties die op mijn computer worden weergegeven?

Naast vele andere soorten online inhoud bevatten sommige internetadvertenties Flash-inhoud. Voor de weergave van deze inhoud wordt Flash Player gebruikt. Indien het een advertentie voor producten of services van Adobe betreft, is de advertentie gemaakt en geplaatst door derden die onafhankelijk zijn van Adobe.

Welke gegevens worden naar Adobe verzonden?

Tijdens het proces voor het automatisch melden en installeren van de update worden door Flash Player geen gegevens over u of uw computer naar Adobe of derden verzonden. Flash Player haalt alleen gegevens op van Adobe.com om te bepalen of het wel de nieuwste versie betreft. Hierbij worden geen gegevens verzonden. Lees meer over ons privacybeleid.

Flash Player stelt beknopte informatie beschikbaar over de capaciteiten van uw computer. Ook kunnen door SWF- of FLV-inhoud gegevens worden opgeslagen op een bepaalde locatie op uw computer. Als gebruiker van Flash Player hebt u echter het beheer over de privacy- en opslaginstellingen voor afzonderlijke websites of alle websites. Zie Wat kan ik doen met Settings Manager? voor meer informatie over het configureren van uw privacy- en beveiligingsinstellingen.

Zijn er beveiligingsrisico's verbonden aan het downloaden van Flash Player?

Hoewel er altijd een risico is wanneer u websites bekijkt en gegevens downloadt van internet, doet Adobe er alles aan om het risico tijdens het downloaden van updates van Adobe.com zo klein mogelijk te houden. De Flash Player-updates worden gedownload via een beveiligde verbinding en Adobe controleert voor elke update of deze veilig door klanten kan worden gedownload voordat de update beschikbaar wordt gesteld. Ook kunnen er alleen updates worden gedownload vanaf Adobe.com.

In sommige gevallen bevat de nieuwe versie van Flash Player die u downloadt uitbreidingen waarmee uw computer extra wordt beveiligd tijdens het surfen op internet.

Hoe kan ik wijzigen hoe vaak ik meldingen over updates ontvang?

In het deelvenster Algemene meldingsinstellingen kunt u aangeven hoe vaak door Flash Player op updates wordt gecontroleerd. In dit deelvenster kunt u ook het selectievakje Waarschuw mij als er een update voor Adobe Flash Player beschikbaar is uitschakelen als u geen meldingen meer wilt ontvangen.

Wat moet ik doen als ik geen meldingen over updates wil ontvangen?

Als u geen meldingen over updates wilt ontvangen, schakelt u in het deelvenster Algemene meldingsinstellingen het selectievakje Waarschuw mij als er een update voor Adobe Flash Player beschikbaar is uit. U kunt een nieuwe versie van Flash Player downloaden via de downloadpagina van Adobe.

Hoe kan ik handmatig controleren of er updates zijn?

Gebruikers van alle ondersteunde platforms kunnen handmatig controleren of hun geïnstalleerde Flash Player de meest recente en veiligste versie is. Ga naar de startpagina van Flash Player om te controleren welke versie van Flash Player u uitvoert. Deze pagina voert een versietest uit, meldt welke versie van Flash Player u momenteel hebt geïnstalleerd en geeft de meest recente beschikbare versie voor het platform weer. Ga naar de installatiepagina* om de nieuwste versie van Flash Player te installeren.

Gebruikers kunnen een beveiligingsadviespagina voor Flash Player raadplegen. Deze pagina biedt een overzicht van de beschikbare beveiligingsupdates voor verschillende versies van Flash Player. Boven aan deze pagina kunt u zich ook aanmelden voor e-mailmeldingen van alle toekomstige beveiligingsberichten.