Osnove upravljanja oznakama.

Šta je, kako funkcioniše i zašto je daleko važniji nego što mislite.

Uz brz razvoj marketinških tehnologija, velika preduzeća imaju zadatak da na svojim veb lokacijama svakodnevno kreiraju i primenjuju sve više oznaka, kao i da upravljaju njima. Efikasno upravljanje oznakama postalo je od suštinske važnosti za pružanje privlačnih korisničkih iskustava. Međutim, šta je to sistem upravljanja oznakama? Kako on funkcioniše? I koje druge pogodnosti on nudi? Hajde da saznamo.
znak za razdvajanje

Šta je oznaka?

Počnimo od osnova. Vaša veb lokacija puna je tehnologija – sve od platformi za personalizaciju i usluga za ćaskanje pa do alatki za korisničko iskustvo i analitičkih rešenja – i svaka od njih ima vlastitu instalaciju i cilj. Da biste omogućili te tehnologije na bilo kojoj datoj veb stranici, na stranici na kojoj su te tehnologije potrebne mora da bude primenjen deo JavaScript koda koji se naziva oznaka. Svaka tehnologija zahteva vlastitu oznaku. A tipična veb stranica zahteva nekoliko, nekad i desetine oznaka kako bi pružila željeno korisničko iskustvo.
Kad se neka od tih tehnologija ažurira, često je neophodno ažurirati i samu oznaku na celoj lokaciji da bi ona ispravno funkcionisala. To znači da su neophodne izmene u JavaScript kodu. Održavanje svih tih oznaka ažurnima može da predstavlja izazov – i da u velikoj meri troši vaše vreme.
znak za razdvajanje

Šta je sistem upravljanja oznakama?

Šta je sistem upravljanja oznakama
Vaša organizacija se oslanja na veoma veliki ekosistem marketinških tehnologija kako bi pružila odlična korisnička iskustva. A te tehnologije rastu kako po broju tako i po složenosti. Upravljanje tim tehnologijama i njihovo objedinjavanje, kao i tokom korisničkih podataka kroz njih, mogu da predstavljaju ogroman zadatak. Tu na scenu stupaju upravljači oznakama.
Sistem upravljanja oznakama predstavlja SaaS rešenje koje pojednostavljuje način na koji se sve vaše tehnologije zasnovane na vebu instaliraju, koriste i na koji se upravlja njima. Sistemi upravljanja oznakama demokratizuju označavanje tako što pružaju lakše i efikasnije načine da manje tehnički stručni saradnici, kao što su trgovci i menadžeri sadržaja, primenjuju rešenja na celoj lokaciji. Tako, umesto da traže da IT ručno unosi svaku oznaku na svaku veb stranicu, trgovci mogu brže da pruže sjajna iskustva samostalnom primenom oznaka koje je odobrio IT.
Sistemi upravljanja oznakama funkcionišu kao bilo koja druga tehnologija zasnovana na vebu: putem oznaka. Da biste instalirali sistem upravljanja oznakama, u savršenom slučaju na sve veb stranice postavljaju se red-dva JavaScript koda, što se naziva ugrađenim kodom. Kad se taj ugrađeni kôd primeni, korisnički interfejs upravljača oznakama omogućava trgovcima i IT-u da naprave „ako-onda“ instrukcije da bi aktivirali marketinšku tehnologiju umesto preturanja po kompletnom kodu na veb stranici. Na primer: AKO osoba klikne na dugme „Kupi“ na lokaciji www.weRetail.com/pants, ONDA pošalji ime tog određenog para pantalona u uslugu Adobe Analytics.
Kad se te „ako-onda“ instrukcije sačuvaju, upravljač oznakama umeće dodatni JavaScript potreban za izvršavanje „ako-onda“ instrukcije putem jednog ili dva reda koda koji su korišćeni za primenu sistema upravljanja oznakama.
znak za razdvajanje

Zašto je upravljanje oznakama važno za vaše poslovanje.

Sistemi upravljanja oznakama ne samo što pomažu preduzećima da lakše primene odgovarajuću tehnologiju na pravim veb stranicama u pravom trenutku već i prikupljaju i dele podatke između tih tehnologija kako bi pružili povezano iskustvo. Na primer, kad korisnik traži šešir u prodavnici na mreži, sistem upravljanja oznakama može da prikupi podatke o pretrazi i da ih prosledi analitičkom programu kako bi pratio artikle koje korisnici traže. Ti podaci mogu da se koriste za dobijanje uvida u to šta klijenti žele. Takođe mogu da pruže bolju personalizaciju i pomognu klijentima da brže pronađu ono što žele i poboljšaju ukupno iskustvo pri kupovini.
Sistemi upravljanja oznakama pojednostavljuju četiri stvari za vašu organizaciju:
  • Instalaciju marketinških tehnologija na veb stranici
  • Razumevanje ponašanja publike
  • Utvrđivanje načina funkcionisanja tehnologije na stranici
  • Prikupljanje i distribuciju podataka marketinškoj tehnologiji
znak za razdvajanje

Pogodnosti upravljanja oznakama.

Upravljanje oznakama predstavlja mnogo više od pojednostavljenog označavanja i koordinacije podataka. Zapravo, sistemi upravljanja oznakama pružaju pet osnovnih pogodnosti za poslovanje.
1. Brža primena. I veća zarada tokom nje.
Sistemi upravljanja oznakama omogućavaju trgovcima da samostalno primene bolja korisnička iskustva i uštede novac i resurse. To ljudima najbližim vašoj kompaniji pruža zadovoljstvo, a klijentima mogućnost da dodaju, menjaju i unapređuju veb iskustva po potrebi – na bezbedan, IT odobren način. Uz upravljač oznakama vaše preduzeće može da uradi više za manje vremena. A brža poboljšanja korisničkog iskustva konačno mogu da znače i veći prihod.
2. Postizanje boljeg razumevanja klijenata.
Sistemi upravljanja oznakama u velikoj meri pojednostavljuju proces praćenja ponašanja korisnika na lokaciji. Bez upravljača oznakama vaše preduzeće mora da provede mnogo vremena ispitujući kôd svake veb stranice da bi pratilo jednostavne stvari kao što su klikovi klijenata. A provešćete i više vremena prateći složena ponašanja koja pružaju bolji uvid. Uz upravljač oznakama trgovci mogu da koriste jednostavan interfejs da bi utvrdili koje ponašanje treba izmeriti, što vašem preduzeću omogućava da brže prati i jednostavno i veoma složeno ponašanje, što na kraju u velikoj meri produbljuje razumevanje klijenata.
3. Brže pružanje boljih iskustava.
Uz sistem upravljanja oznakama ne morate da stavljate svaku oznaku na svaku stranicu. Upravljači oznakama omogućavaju trgovcima i IT stručnjacima da prave veoma selektivna pravila koja pametno postavljaju odgovarajuće oznake na prave stranice. S manje oznaka, veb stranice će se brže učitavati, što pruža bolje korisničko iskustvo, ali i osigurava veći domet jer su neki uređaji bolji u učitavanju složenijih veb stranica od drugih.
4. Prikupljanje i deljenje preciznih podataka u različitim tehnologijama.
Upravljači oznakama nude velikim preduzećima jedinstven uvid u sve podatke prikupljene o nekom veb svojstvu i o načinu na koji se ti podaci prikupljaju. To vam pruža pouzdanje jer znate da su odgovarajući podaci prikupljeni na pravi način, pri čemu možete da delite te podatke s drugim marketinškim tehnologijama. Pravljenje centralnog skladišta za podatke zasnovane na vebu koje je pristupačno marketinškim i reklamnim tehnologijama znači da možete pouzdano znati da pružate optimalno iskustvo jer ste sigurni da je to iskustvo zasnovano na tačnim podacima.
5. Objedinjavanje podataka i tehnologije u jednom povezanom ekosistemu.
Da biste pružili najbolja korisnička iskustva, vašem preduzeću potreban je ekosistem marketinških tehnologija koje međusobno dele informacije i efikasno sarađuju. Oznake predstavljaju sredstvo za deljenje informacija, a upravljanje oznakama povezuje i objedinjuje te informacije između svih primenjenih tehnologija kako bi sinhronizovano pružale sjajna iskustva.
znak za razdvajanje

Nisu svi sistemi upravljanja oznakama isto napravljeni.

Prvi sistem upravljanja oznakama uveden je početkom 21. veka, a uskoro su usledile i druge ponude za upravljanje oznakama. Ti upravljači oznakama prve generacije koriste predloške koji olakšavaju primenu oznaka na čitavoj veb lokaciji. Predlošci omogućavaju manje tehnički vičnim korisnicima da primene i konfigurišu osnovnu primenu marketinške tehnologije na stranici uz malo ili nimalo kodiranja. Korisnici jednostavno popunjavaju obrazac koji konfiguriše postavke i pravila za određenu tehnologiju, a upravljač oznakama prevodi unos u obrascu u JavaScript kôd, a zatim unosi taj kôd na željenu veb stranicu. Svaka tehnologija zahteva vlastiti predložak kako bi proces primene bio lakši, a ažuriranja tehnologije često zahtevaju ažuriranja predloška.

Sistemi za upravljanje oznakama prve generacije suočavaju se s dva ozbiljna izazova:

Razvoj marketinške tehnologije.
Broj tehnologija zasnovanih na vebu koje pružaju iskustva za korisnike naglo je skočio sa oko 150 tokom 2011. na više od 5000 danas. Kako se broj marketinških tehnologija povećava, a brzina kojom velika preduzeća prihvataju nove tehnologije takođe raste, brendovi su pod novim pritiskom jer moraju da imaju maksimalnu fleksibilnost da brzo primene i ostvare vrednost od novih tehnologija. Nažalost, upravljači oznakama prve generacije moraju da kreiraju predloške koji će podržavati čitav ekosistem tehnologija zasnovanih na vebu, a ne mogu da prave predloške dovoljno brzo da bi držali korak s tržištem. Tako trgovci imaju manji izbor tehnoloških opcija, a opcije koje imaju često su zastarele.
Izolovane mogućnosti marketinških tehnologija.
Da bi velika preduzeća pružala izuzetna iskustva, različite tehnologije na koje se ona oslanjaju ne mogu da funkcionišu nezavisno. Ona moraju da sarađuju kako bi dragoceni signali klijenata poslati jednoj tehnologiji mogli da se prenesu na radnje drugih tehnologija. Nažalost, upravljači oznakama prve generacije fokusiraju se na olakšanje procesa primene – a ne na objedinjavanje načina na koji ti proizvodi zajedno funkcionišu.
Da bi se otklonili ti problemi, upravljači oznakama nove generacije pružaju otvorenu arhitekturu koja lako može da se prilagodi kako bi odgovarala novim i često ažuriranim tehnologijama. Umesto oslanjanja na predloške koje vlasnički upravljač oznakama mora ručno da održava ažurnim, upravljači oznakama sledeće generacije zasnovani su na otvorenoj platformi koja omogućava dobavljačima marketinških tehnologija da doprinose, ažuriraju, pa čak i dodaju funkcionalnost upravljaču oznakama u bilo kom trenutku. A trgovci imaju trenutni pristup svim tim tehnologijama na jednom mestu.
Iako mogućnost primene sistema upravljanja oznakama može da deluje previše naporno, svakodnevna vrednost dobrog upravljača oznakama u velikoj meri prevazilazi početnu cenu i trud uložen u podešavanje. Uz podešen sistem upravljanja oznakama, vaša organizacija može da uštedi novac putem bržih primena tehnologija, da pruža bolja iskustva, postigne bolje razumevanje klijenata i – uz upravljač oznakama sledeće generacije – objedini ekosistem marketinških tehnologija. Da biste pronašli više informacija i tome šta sistem upravljanja oznakama može da uradi za vaše poslovanje, kliknite da biste ćaskali sa predstavnikom kompanije Adobe i saznali više.
Da biste saznali više o upravljanju oznakama sledeće generacije, pročitajte Prevaziđite oznake i pružite iskustva.
znak za razdvajanje

Pet najčešćih zabluda o upravljačima oznakama.

Uprkos jasnim pogodnostima sistema upravljanja oznakama, iznenađuje što ih mnoga preduzeća još nisu primenila. Šta ih u tome sprečava? Sledi pet uobičajenih zabluda u vezi sa sistemima upravljanja oznakama zajedno sa činjenicama koje dokazuju da su one pogrešne.
1. ZABLUDA:
Ako imate sistem upravljanja oznakama, nije vam potreban IT.

STVARNOST:
Upravljači oznakama umanjuju oslanjanje na IT, ali zasigurno ne eliminišu potrebu za IT sektorom. Zapravo, upravljanje oznakama je najdragocenije kad trgovci i IT sarađuju na definisanju jasnih uloga i odgovornosti. Kad se to ispravno obavi, IT može da omogući trgovcima da brže primenjuju kampanje, prate ponašanje klijenata i steknu bolje uvide iz podataka na veb lokaciji, tako da IT može da se usredsredi na IT, a ne na primenu oznaka.
2. ZABLUDA:
Besplatni upravljači oznakama ne mogu da zadovolje potrebe velikih preduzeća.

STVARNOST:
Dva najpopularnija sistema upravljanja oznakama na tržištu su komplementarna. A jedan od njih, Dynamic Tag Management, ima više od 3000 korisnika koji predstavljaju neke od najvećih i najuspešnijih brendova na svetu, uključujući Fortune 500 kompanije kao što su AIG, McDonald’s, Morgan Stanley, Nvidia, Salesforce.com, Starwood Hotels i Tyson.
3. ZABLUDA:
Moram da budem stručnjak za tehnologiju da bih koristio/la sistem upravljanja oznakama.

STVARNOST:
Zajednički cilj većine upravljača oznakama jeste da se primena osnovnih oznaka pojednostavi za korisnike koji nisu tehnički stručni. Primena oznake često se svodi na unos nekoliko vrednosti za konfiguraciju i definisanje situacija u kojima bi ta oznaka trebalo da se aktivira. Manje tehnički stručni trgovci mogu da savladaju čak i složene zadatke, na primer praćenje kada su posetioci prestali da gledaju video. Kao i s bilo čime, samo je potrebno malo vremena za navikavanje.
4. ZABLUDA:
Besplatni upravljači oznakama nisu neutralni kad je reč o prodavcima.

STVARNOST:
I Dynamic Tag Management i Adobe sistem upravljanja oznakama sledeće generacije Adobe Cloud Platform Launch podržavaju sve tehnologije nezavisnih proizvođača. Zapravo, usluga Launch kompanije Adobe neutralnija je kad je reč o prodavcima od bilo kog drugog sistema upravljanja oznakama jer svim prodavcima pruža način da samostalno prave i ažuriraju vlastite integracije i upravljaju njima.
5. ZABLUDA:
Primena sistema za upravljanje oznakama nije vredna truda.

STVARNOST:
Početna primena sistema upravljanja oznakama može da zahteva malo veći trud, ali dugoročne pogodnosti u velikoj meri nadoknađuju početno ulaganje. Upravljači oznakama štede vreme, trud i troškove time što omogućavaju manje tehnički stručnim korisnicima da brzo prate ponašanje klijenata i primenjuju oznake koje je odobrio IT. Razmislite o vremenu koje ste potrošili primenjujući i prateći kôd i oznake prodavaca, a zatim o razmeni informacija između IT i marketinškog sektora da biste detaljno podesili potrebe za te zahteve. Uz sistem upravljanja oznakama, ceo ovaj proces se svaki put unapređuje, pa trgovci mogu brže da primenjuju veb kampanje i tehnologije, da postignu kvalitetne uvide u klijente i za manje vremena izvrše prilagođavanja na osnovu tih uvida.

znak za razdvajanje