Splošna vprašanja

Ali je bila različica programa Lightroom za namizne računalnike preimenovana?

Adobe Photoshop Lightroom Classic je preimenovana različica programa Lightroom, ki ste jo uporabljali v preteklosti. Optimirana je za poteke dela v namiznih računalnikih, vključno z lokalnim shranjevanjem fotografij v datoteke in mape v računalniku. Vmesnik, uvažanje in razvrščanje fotografij ter nabor funkcij za urejanje so skoraj nespremenjeni. V program Lightroom Classic še naprej vlagamo.

V čem se Lightroom in Lightroom Classic razlikujeta?

Lightroom je nova fotografska storitev v oblaku, ki jo lahko uporabljate v namiznem računalniku, mobilni napravi in spletu. Lightroom Classic je fotografski izdelek za namizne računalnike.

Ogled

Možnosti nakupa

Lightroom lahko kupite samostojno ali kot del fotografske naročnine na Adobe Creative Cloud; obe naročnini že za 12,19 € na mesec.

Lightroom Classic je na voljo kot del fotografske naročnine na Creative Cloud Photography, že za 12,19 € na mesec.

Kaj se zgodi s fotografijami, če presežem količinsko omejitev shranjevanja v oblaku?

Če vam zmanjka prostora za shranjevanje, se fotografije shranijo samo v naprave, iz katerih prihajajo. V tem primeru ne bodo več varnostno kopirane v oblak in sinhronizirane v napravah ter ne bodo samodejno označene za enostavno iskanje po ključnih besedah v programu Lightroom. Do fotografij, ki ste jih že varnostno kopirali v oblak, boste še vedno lahko dostopali v vseh svojih napravah.

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, lahko naročnino na 20 GB nadgradite na 1 TB ali skupni prostor za shranjevanje povečate na 2, 5 ali 10 TB že za 12,19 € na mesec na terabajt. Za nakup dodatnega prostora za shranjevanje pokličite +44 203 0277 764. Za nadgradnjo obstoječe naročnine se vpišite v svoj račun Adobe ID (Naročnine in izdelki > Upravljanje naročnine > Zamenjaj naročnino). Za podrobna navodila si oglejte razdelek Zamenjava naročnine na Creative Cloud.