Pytania ogólne

Czy zmieniła się nazwa programu Lightroom na komputery?

Adobe Photoshop Lightroom Classic to nowa nazwa używanego od dawna programu Lightroom. Jest on zoptymalizowany pod kątem pracy na komputerze, w tym lokalnego przechowywania zdjęć w plikach i folderach na dysku. Interfejs, funkcje importowania i porządkowania zdjęć oraz narzędzia do ich obróbki zachowały znaną formę. Wciąż inwestujemy w program Lightroom Classic.

Czym różnią się usługa Lightroom i program Lightroom Classic?

Nowa usługa fotograficzna Lightroom jest oparta na chmurze, dzięki czemu działa na komputerach i urządzeniach przenośnych oraz w przeglądarkach. Program Lightroom Classic jest przeznaczony do cyfrowej obróbki fotografii przede wszystkim na komputerze.

Obejrzyj teraz

Opcje zakupu

Usługę Lightroom można kupić oddzielnie lub w ramach planu fotograficznego Adobe Creative Cloud. Oba plany są dostępne już od 12,29 €/mies. z VAT.

Program Lightroom Classic jest dostępny w planie fotograficznym Creative Cloud, od 12,29 €/mies. z VAT.

Co się stanie z moimi zdjęciami, jeśli przekroczę przydział przestrzeni dyskowej w chmurze?

Jeśli zabraknie przestrzeni dyskowej, nowe zdjęcia będą zapisywane tylko na urządzeniach, z których pochodzą. Nie będą wykonywane ich kopie zapasowe w chmurze. Zdjęcia nie będą również synchronizowane między urządzeniami ani automatycznie oznaczane w celu ułatwienia wyszukiwania w usłudze Lightroom. Zdjęcia, których kopie zapasowe są już w chmurze, pozostaną dostępne na wszystkich urządzeniach.

Jeśli potrzeba więcej przestrzeni dyskowej, można zmienić plan 20 GB na wersję obejmującą 1 TB lub zwiększyć łączną ilość przestrzeni dyskowej do 2 TB, 5 TB albo 10 TB — już od 12,29 €/mies. z VAT. za terabajt. Aby kupić więcej przestrzeni dyskowej, zadzwoń pod numer 800 01 20 77. Aby zmienić bieżący plan, zaloguj się na koncie Adobe ID (Plany i produkty > Zarządzanie planem > Zmień plan). Szczegółowe instrukcje znajdują się na stronie Zmienianie planu Creative Cloud.