Ethiek en integriteit

Bij Adobe begint goed zakendoen met aandacht voor ethische normen.  Wij hanteren de volgende kernprincipes:

  • Integriteit, door zaken te doen volgens hoge ethische normen
  • Respect voor onze medewerkers, klanten, leveranciers, partners, aandeelhouders en de community's waarin we werken en wonen
  • Eerlijkheid in onze interne en externe communicatie en al onze zakelijke transacties
  • Kwaliteit in onze producten en diensten, met het streven om onze klanten en partners de hoogst mogelijke waarde te geven
  • Verantwoordelijkheid voor onze woorden en daden, om te bevestigen dat we doen wat we zeggen
  • Billijkheid door ons aan de wet- en regelgeving en beleidsbepalingen te houden en een hoge gedragsnorm te hanteren

We raden u aan om onze beleidsdocumenten door te lezen als u meer wilt weten over de wettelijke en ethische normen die bij Adobe gelden.Meldlijn Zakelijke gedragscode Adobe

Als u denkt dat er in strijd met de beleidsbepalingen van Adobe is gehandeld, of als u klachten hebt over de boekhouding, interne controle of auditing, kunt u bellen met de meldlijn Zakelijke gedragscode van Adobe.

Hebt u zorgen of vragen over uw klantaccount?

Als u een vraag voor de klantenservice of een factureringsprobleem hebt, neemt u contact op met de klantenservice of belt u met 1-800-833-6687. Zij helpen u graag bij het oplossen van uw probleem.

 

Ons Ethics & Compliance-team kan u niet helpen met vragen voor de klantenservice of factureringsproblemen en kan geen meldingen over deze problemen aannemen.

Meldlijn Zakelijke gedragscode Adobe

Geef een melding telefonisch door:

  • Binnen Noord-Amerika: bel gratis naar 1-800-300-1026
  • Buiten Noord-Amerika: specifieke nummers voor het land waar u zich bevindt, vindt u hier.

U kunt ook online een melding verzenden via de knop hieronder.

U kunt altijd schrijven naar Integrity@adobe.com

 


Politieke uitspraken
Wij zijn van mening dat betrokkenheid bij het openbare beleid belangrijk en gepast is voor bedrijven, zolang dit op een wettige en transparante manier gebeurt. Adobe maakt zich sterk om deel te nemen aan het politieke proces in navolging van de wetgeving op federaal, staats- en lokaal niveau en de verslagleggingsvereisten. Onze beleidsbepalingen en procedures inzake politieke bijdragen die met zakelijke middelen worden gedaan, worden genoemd in het Openbaar beleid en beleid inzake overheidsrelaties. Meer informatie over onze overheidsrelaties.

 

Politieke bedrijfsbijdragen
Het is vennootschappen bij de Amerikaanse wet verboden om geld te geven aan comités voor federale kandidaten, partijen en politieke acties. In veel Amerikaanse staten mogen bedrijfsdonaties wel worden gedaan aan kandidaten en stemcampagnes op staats- en lokaal niveau. Adobe kan op beperkte schaal politieke bijdragen geven om kandidaten en referenda te steunen die aansluiten bij onze openbare-beleidsagenda, onze zakelijke belangen en het Openbaar beleid en beleid inzake overheidsrelaties. In het kader van ons beleid staan wij geen ongereguleerde bijdragen toe aan groepen die zijn opgericht op grond van artikel 527 van het Wetboek der Belastingen.

 

Geen politiek actiecomité
Adobe heeft geen politiek actiecomité (PAC) op federaal of staatsniveau opgericht.

 

Brancheorganisaties
Adobe is aangesloten bij diverse brancheorganisaties waaraan regelmatig contributies moeten worden voldaan. Sommige van onze brancheorganisaties kunnen een deel van de geïnde gelden uitgeven aan politieke doeleinden. Neem rechtstreeks contact op met de brancheorganisaties voor informatie over hun politieke uitgaven.

Facebook
Twitter icon
Linkedin icon