Pyydä sähköisiä allekirjoituksia

Voit nyt pyytää dokumentteihin allekirjoituksia muilta Acrobat Reader -mobiilisovelluksen uudella Pyydä sähköisiä allekirjoituksia -työkalulla. Työkalun avulla voit luoda sähköisiä allekirjoituksia, jotka vastaavat sähköisiä allekirjoituksia koskevia lakeja monissa maissa ympäri maailmaa.

Muut kuin yrityskäyttäjät voivat käyttää Pyydä sähköisiä allekirjoituksia -työkalua seuraavien sopimusten tilauksilla:

 • PDF Pack

 • Acrobat Standard

 • Acrobat Pro yksityishenkilöille/työryhmille

 • Acrobat Pro sähköisellä allekirjoituksella yksityishenkilöille/työryhmille

 • Acrobat Pro parannetulla sähköisellä allekirjoituksella yksityishenkilöille/työryhmille

Huomautus

Acrobat Reader -sovelluksen Pyydä sähköisiä allekirjoituksia -työkalu on tällä hetkellä vain muiden kuin yrityskäyttäjien käytettävissä. Jos haluat saada dokumentteihin allekirjoitukset käyttämällä yritystiliäsi, kehotamme sinua käyttämään Acrobat-verkko- tai tietokonesovellusta.

Tuetut tiedostotyypit

Tällä hetkellä Pyydä sähköisiä allekirjoituksia -toimintoa tukevat vain PDF-tiedostot.

Dokumenttien lähettäminen sähköisesti allekirjoitettaviksi

Voit lähettää dokumentteja allekirjoitettaviksi seuraavasti:

 1. Napauta tiedostoluettelossa sähköisesti allekirjoitettavaksi lähetettävän tiedoston kohdalla overflowicon > Pyydä sähköisiä allekirjoituksia.

  ../_images/request-esign-1.png
 2. Voit myös avata tiedoston ja valita sitten sähköisen allekirjoitustyökalun.

  Olemme hiljattain ottaneet käyttöön uuden ja entistä intuitiivisemman käyttökokemuksen. Suorita jokin seuraavista toimista käyttämäsi käyttöliittymän mukaan:

../_images/mv-esign-classic-new.png
 1. Lisää näyttöön avautuvassa Lisää vastaanottajia -valintaikkunassa vastaanottajien sähköpostiosoitteet. Lisätyt vastaanottajat ilmestyvät alla olevaan luetteloon. Vastaanottajien järjestys luettelossa vastaa järjestystä, jossa heidän on allekirjoitettava sopimus.

 2. Voit muuttaa vastaanottajien järjestystä napauttamalla vastaanottajan vieressä movesignericon ja siirtämällä sitä luettelossa ylös- tai alaspäin.

  ../_images/add-fields.png
 1. Voit lisätä itsesi dokumentin allekirjoittajaksi napauttamalla Lisää minut.

 2. Voit muuttaa lisättyjen vastaanottajien roolia napauttamalla vastaanottajan sähköpostiosoitteen vieressä overflowicon ja valitsemalla jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Allekirjoita – Tämä on vastaanottajan oletusarvoinen rooli. Kullakin tapahtuman allekirjoittajalla on vähintään yksi määritetty allekirjoituskenttä. Jos järjestelmä ei löydä allekirjoittajalle allekirjoituskenttää, se luo automaattisesti dokumentin loppuun allekirjoituskentän.

  • Täytä lomake– Tämä rooli on vain Acrobat Pro- ja Advanced E-Sign -tilaajien käytettävissä. Lomakkeiden täyttäjät voidaan määrittää allekirjoitusjakson aikana, mutta heidän ei tarvitse lisätä minkäänlaista allekirjoitusta. Lomakkeen täyttäjälle voidaan määrittää minkä tahansa tyyppisiä kenttiä, myös allekirjoituskenttiä.

  • Hyväksy – Tämä rooli on vain Acrobat Pro- ja Advanced E-Sign -tilaajien käytettävissä. Tarkistusta edellyttävälle dokumentille voidaan määrittää hyväksyjä, ennen kuin dokumentti lähetetään allekirjoittajille. Hyväksyjien ei tarvitse allekirjoittaa tai tehdä millekään kentälle mitään. Heidän täytyy vain antaa nimensä ennen tapahtuman lähettämistä allekirjoittajille. Voit määrittää myös hyväksyjälle muutamia kenttiä, jotka hänen on täytettävä.

  • Kopioitu – Kopioidut vastaanottajat saavat kopion alkuperäisestä pyynnöstä ja valmiista allekirjoitetusta sopimuksesta vain tiedoksi.

  • Poista vastaanottaja – Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat poistaa vastaanottajan luettelosta.

  ../_images/recipient-action.png
 1. Kun olet lisännyt kaikki vastaanottajat haluamassasi järjestyksessä ja määrittänyt sopivat roolit, napauta oikeassa yläkulmassa Lisää kenttiä.

 2. Lisää lomakekenttiä napauttamalla mitä tahansa dokumentin kohtaa.

  ../_images/e-sign-setup-field.png
 3. Napauta näyttöön tulevassa Määritä kenttä -valintaikkunassa Kentän tyyppi-kenttä ja valitse kentän tyyppi.

  Acrobat tukee seuraavia kenttätyyppejä: teksti, allekirjoitus, nimi, päivämäärä, sähköpostiosoite ja valintaruutu. Lisätyt kentät määritetään oletusarvoisesti ensimmäiselle vastaanottajalle.

  ../_images/esign-field-types.png
 4. Jos haluat vaihtaa määritetyn vastaanottajan, napauta kenttää ja valitse toinen vastaanottaja ponnahdusvalikosta. Huomaa, että tässä allekirjoittajien luettelossa näkyvät vain ne vastaanottajat, joilla on allekirjoittajan rooli.

  ../_images/change-recipient.png
 5. Voit poistaa ei-toivotun lomakekentän napauttamalla kenttää ja napauttamalla Poista.

 6. Kun kentät on määritetty, napauta Tarkista.

  ../_images/send-doc-review.png
 7. Näyttöön avautuvassa Tarkista sopimus -valintaikkunassa voit muuttaa tiedoston nimeä, kirjoittaa viestin vastaanottajille ja tarkistaa dokumentin.

  ../_images/agreement-review.png
 8. Napauta Lähetä.

Saat vahvistusviestin, jossa vahvistetaan, että sopimus on lähetetty allekirjoitettavaksi.

../_images/agreement-sent.png

Sopimusten hallinta

Voit tarkastella tai hallita sopimusta selaimella kirjautumalla tilillesi. Voit käyttää myös sähköpostiviestissä olevaa sopimuksen suoraa linkkiä, joka avaa sopimuksen mobiiliselaimessa.