Adoben tietosuojakäytäntö

Päivitetty 1. joulukuuta 2019
Adoben tietosuojakäytännössä kuvataan yleiset tietosuojakäytännöt useimmille Adoben sovelluksille ja verkkosivustoille. Jos asut Pohjois-Amerikassa, sopimusosapuolenasi toimii yhdysvaltalainen Adobe Inc. (Adobe U.S.) ja sopimusosapuolet sitoutuvat noudattamaan Kalifornian ja Yhdysvaltojen lainsäädäntöä.
Jos asut muualla kuin Pohjois-Amerikassa, sopimusosapuolenasi toimii Adobe Systems Software Ireland Limited (Adobe Ireland). Tämä yritys hallinnoi Adoben keräämiä henkilötietojasi. Sopimusosapuolet sitoutuvat noudattamaan Irlannin lainsäädäntöä.
Huomaa, että kun käytät Adoben sovelluksia ja verkkosivustoja, sallit Adoben siirtävän henkilötietojasi valtioiden rajojen yli maihin, joissa Adobe ja sen kumppanit toimivat, mukaan lukien Yhdysvallat. Yksityisyyden suoja ja viranomaisten oikeudet saada tietojasi käyttöönsä eivät välttämättä vastaa kotimaasi tilannetta. Adobe siirtää henkilötietojasi näihin maihin, jos sovellettava lainsäädäntö sallii sen. Adobe pyrkii toimillaan varmistamaan, että henkilötietojasi suojellaan asianmukaisella tavalla. Lisätietoja on kohdassa Siirtääkö Adobe henkilötietojani maiden rajojen yli?
Jos Adobe-sovelluksissa tai verkkosivustoissa tallentamasi sisältö tai tiedot sisältävät muiden henkilöiden henkilötietoja, sinulla täytyy olla lainmukainen oikeus sallia henkilötietojen välittäminen Adobelle.
Pääkohtien yhteenveto
  • Niissä tapauksissa, joissa suostumuksesi tarvitaan, Adobe hankkii lupasi (i) ennen Adobe-uutisten ja -mainosmateriaalin lähettämistä sinulle, (ii) ennen kuin Adobe käyttää laitteeseen tallennettuja tietoja, jotka liittyvät verkkosivustojen ja sovellusten käyttöösi ja niihin sitoutumiseesi (esimerkiksi Adobe Connect -kokoukset) ja kaatumisraportteihin ja (iii) automatisoitujen järjestelmien käyttämiseen sisältöanalyysien tekemistä varten. Voit peruuttaa suostumuksesi kyseisiin toimintoihin milloin tahansa. Lisätietoja.

  • Tässä käytännössä selitetään, milloin Adobe käsittelee henkilö​​tietojasi oikeutetuin perustein. Voit pyytää Adobea lopettamaan näiden tietojen käsittelyn. Lue lisää oikeuksistasi ja siitä, miten voit käyttää niitä.

  • Adobe käyttää henkilötietojasi, jotta voit rekisteröityä Adoben palveluihin ja voimme tarjota käyttöösi Adoben verkkosivustoja ja sovelluksia sekä muita pyydettyjä tuotteita tai palveluita. Lisätietoja.

  • Tarjoamme vuorovaikutteisia ominaisuuksia, jotka liittyvät sosiaalisen median sivustoihin, kuten Facebookiin. Jos käytät kyseisiä ominaisuuksia, nämä sivustot lähettävät Adobelle henkilötietojasi. Lisätietoja.

  • Käytämme evästeitä ja muita tekniikoita verkkosivujemme ja sovellusten käytön seurantaan. Saat lisätietoja evästeiden käyttökieltovaihtoehdoista napsauttamalla tästä. Jos käytät Adoben sivustoa selaimessa, nämä tiedot ovat saatavana myös Adoben evästekäytännössä.

  • Adobe-sivustoissa ja -sovelluksissa on useita kohtia, joiden avulla voit lähettää kommentteja, kuvia tai sisältöä, joka on julkisesti saatavilla, jos haluat osallistua näihin toimintoihin. Lisäksi luovutamme henkilötietoja muille Adobe-perheen yrityksille ja mainos- ja myyntikumppaneille, joiden käytännöt ovat yhteensopivia tekemiesi valintojen kanssa. Adobe jakaa myös tietoja kolmansien osapuolten kanssa, jotka suorittavat tietojenkäsittelyä Adoben puolesta, tai kun tällainen jakaminen on lakisääteistä ja tietyissä muissa tilanteissa. Lisätietoja.

  • Adobe voi siirtää henkilötietojasi Yhdysvaltoihin tai muuhun valtioon, joka ei ole asuinmaasi. Adobe käyttää Euroopan komission hyväksyttyjä sopimuslausekkeita ja Privacy Shield -järjestelyjä henkilötietojen suojaamista varten. Lisätietoja.


 
Mitä tämä tietosuoja kattaa?
Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, miten Adobe (johon viitataan myös ilmauksella ”me” tai muuten monikon ensimmäisen persoonan muodossa) käyttää tietojasi seuraavissa asiayhteyksissä:
  • Adobe-verkkosivustot; verkkopalvelut, kuten Behance, sekä verkkopohjaiset osat Creative Cloud-, Document Cloud- ja Experience Cloud -palveluista (kutsutaan yhteisesti nimellä ”verkkosivustot”)
  • tietokonesovellukset ja mobiilisovellukset (molempia kutsutaan yhteisesti ”sovelluksiksi”), jotka sisältävät viittauksen tähän käytäntöön ja
  • Adoben markkinointi-, myynti- ja mainontakäytännöt.
Huomaa, että joidenkin Adoben hankkimien yritysten verkkosivustot ja sovellukset voivat toimia omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti siihen saakka, kunnes nämä tietosuojakäytännöt integroidaan Adoben tietosuojakäytäntöjen kanssa. Napsauta näiden yrityksien ajanmukaista luetteloa tästä.
Joihinkin Adoben sovelluksiin ja verkkosivustoihin liittyvistä tietosuojakäytännöistä annetaan lisätietoja.
Lisätietoja on myös Adoben käyttöehdoissa ja kaikissa mahdollisesti voimassa olevissa lisäkäyttöehdoissa tai tuotelisenssisopimuksissa, jotka koskevat käytössä olevaa sovellusta tai verkkosivustoa.
 
Mitä tietoja Adobe kerää minusta?
Adobe ID -tunnus, rekisteröinti ja asiakastuki
Kun rekisteröidyt Adoben sovelluksen tai verkkosivuston käyttäjäksi, luot Adobe ID -tunnuksen tai otat yhteyttä Adobeen saadaksesi ohjeita tai muita tarjouksia, Adobe kerää sinusta tunnistettavia tietoja. Näitä tietoja ovat:
  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Yrityksen nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Osoite
  • Maa
  • IP-osoite
  • Maksu-/laskutustiedot (jos sovellus tai verkkosivusto on maksettu)
  • Kelpoisuusoikeuksien tiedot (esim. sovelluksien opiskelija- ja opettajaversioiden osalta)
  • Kiinnostavat sovellukset ja verkkosivustot ja
  • Asiakastukiviestinnän sisältö.
Jotta Adoben tietokannat pysyvät ajan tasalla ja jotta Adobe pystyy tarjoamaan sinua kiinnostavia kokemuksia ja sisältöä, Adobe saattaa yhdistää antamiasi tietoja kolmansien osapuolten lähteistä saamiinsa tietoihin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Esimerkiksi yrityksesi koko, toimiala ja muut tiedot yrityksestä, jossa työskentelet (mikäli olet antanut yrityksen nimen), haetaan esimerkiksi ammattialan verkostoitumissivustojen ja tietopalvelujen tarjoajien kaltaisista lähteistä.
 
Adobe-sovellukset ja verkkosivustot
Adobe kerää tietoa siitä, miten käytät sovelluksia ja verkkosivustoja, esimerkiksi koska käytät tietokonesovelluksen ominaisuutta, joka siirtyy verkkoon (kuten valokuvien synkronointiominaisuus). Nämä tiedot voivat olla nimettömiä tai yhdistettävissä sinuun sovelluksen tai verkkosivuston mukaan. Näihin tietoihin kuuluvat seuraavat:
  • IP-osoite;
  • Selaimen ja laitteen tyyppi;
  • Verkkosivusto, jonka kautta päädyit Adoben verkkosivustolle;
  • Hakukoneeseen syötetyt hakutermit, joiden kautta olet päätynyt Adoben verkkosivustolle;
  • Sivustojen ja sovellusten käyttö ja niillä liikkuminen (kerätty evästeiden ja vastaavien tekniikoiden tai Adoben palvelimien avulla, kun olet kirjautunut sovellukseen tai verkkosivustoon);
  • Sisältöanalyysi (esim. toimintalokit ja antamasi suora palaute), joka lähetetään tai vastaanotetaan Adoben sovelluksen tai verkkosivuston online-toiminnon avulla tai joka on tallennettu Adobe-palvelimiin.
 
Seuraavien linkkien kautta on tarjolla lisätietoja:
 
Adobe-sovelluksen aktivointi ja automaattiset päivitykset
Kun aktivoit Adobe-sovelluksen tai asennat sovelluspäivityksiä, Adobe kerää tietoja:
  • omasta laitteestasi (valmistaja, malli, IP-osoite);
  • Adoben sovelluksesta (versio, käyttöönottopäivämäärä, onnistuneet ja epäonnistuneet päivitykset);
  • tuotteen sarjanumerosta (jos sitä tarvitaan, ennen kuin voit aloittaa tuotteen käytön).

Saat lisätietoja sovellusaktivoinnista tästä.

Adoben sähköpostit
Adoben lähettämät sähköpostiviestit saattavat sisältää tekniikkaa (nimeltään verkkojäljite), joka kertoo Adobelle, onko käyttäjä vastaanottanut tai avannut viestin tai napsauttanut viestissä olevaa linkkiä. Jos et halua Adoben keräävän näitä tietoja, voit kieltäytyä Adoben markkinointisähköposteista.

Adoben verkkomainonta
Adobe mainostaa verkossa monin eri tavoin, mukaan lukien näyttämällä Adobe-mainoksia käyttäjille muiden yritysten verkkosivustoilla ja sovelluksissa sekä sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa ja LinkedInissä. Adobe-sivustot käyttävät evästeitä ja vastaavia teknologioita, joita Adobe itse ( Adobe Experience Cloud) ja muut yritykset tarjoavat ja joiden avulla Adobe voi kerätä lisätietoja mainostensa tehokkuuden mittaamiseksi ja parantamiseksi. Adoben keräämiä tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:
  • mitä mainoksia näytetään;
  • mitä mainoksia napautetaan ja
  • missä mainos on näytetty.
 
Muiden yritysten painikkeet, työkalut ja sisältö
Adoben verkkosivustoissa ja sovelluksissa voi olla sisältöä, painikkeita ja työkaluja, joissa on linkki muiden yritysten palveluihin (esimerkiksi Facebookin Tykkää-painike). Adobe voi kerätä tietoja siitä, miten käytät näitä ominaisuuksia, kuten ”tykkäämäsi” sisältö ja Google Mapsin osoitetiedot. Lisäksi käyttämäsi selain saattaa lähettää kyseiselle yritykselle automaattisesti joitakin tietoja, kun näet tai käytät näitä painikkeita, työkaluja tai sisältöjä tai tarkastelet Adoben verkkosivustoa tai sovellusta, jossa niitä on. Lisätietoja saat perehtymällä kyseisen yrityksen tietosuojakäytäntöihin.

Adoben sosiaalisen median sivut ja sosiaaliset kirjautumispalvelut
Voit kirjautua joihinkin Adoben sovelluksiin tai verkkosivustoihin sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, olevan tilin kautta. Jos annat Adobelle asianmukaiset käyttöoikeudet, Adobe saa sosiaalisessa mediassa olevan tilisi kautta sinusta tietoja, kuten nimesi, asuinpaikkasi ja demografisia perustietoja.
Adobella on omat sivut monissa sosiaalisissa medioissa (esimerkiksi Facebookissa on Adobe® Photoshop® -ryhmän sivu). Adobe kerää sosiaalisen median tililläsi julkisesti saatavilla olevia tietoja, kuten nimesi ja Adoben tuotteisiin ja palveluihin kohdistamasi kiinnostus, kun käytät Adoben sosiaalisen median sivuja. Sosiaalisen median sivustot voivat tarjota Adobelle tilastoja ja näkemyksiä, jotka auttavat Adobea ymmärtämään, minkälaisia toimia ihmiset suorittavat sen sivuilla. Adobe ja sosiaalisen median sivustot ovat sopineet järjestelystä, joka määrittelee Adoben vastuut.
Saat lisätietoja sosiaalisen median sivustoihin ja tiliin kirjautumispalveluihin liittyvistä Adoben käytännöistä tästä.
Adobe toimii puolestasi
Tietyissä tapauksissa Adobe toimii vain puolestasi sen palveluissa kerättyjen ja käsiteltyjen henkilötietojen osalta (esimerkiksi käyttäjien jakamat osoitekirjan yhteystiedot vastaanottajien tietoja syötettäessä). Tällaisissa tapauksissa Adobe toimii vain ohjeidesi mukaan helpottamaan pyytämääsi palvelua, ja sinä olet vastuussa jaetuista tiedoista. Kun näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle sovelluksen sisäisillä ilmoituksilla tai muilla nopeilla yhteydenottotavoilla.
 
Miten Adobe käyttää käyttäjistä keräämiänsä tietoja ja mitkä ovat näiden käyttötarkoitusten oikeusperustat?
Adobe käyttää sinusta keräämiään tietoja seuraavia tarkoituksia varten:
  • Sopimuksen täyttäminen tai sopimukseen liittyvien toimenpiteiden toteuttaminen: tällä on merkitystä silloin, kun rekisteröidyt Adobe-sovelluksen tai -verkkosivuston käyttäjäksi (joko maksettu versio tai maksuton kokeiluversio). Näitä toimenpiteitä ovat seuraavat:
    • Adobe-verkkosivustojen ja -sovelluksien tarjoaminen sinulle rekisteröintitietojesi ja muiden palvelu- tai tuotepyyntöjesi perusteella
    • henkilöllisyytesi vahvistaminen
    • maksujen vastaanottaminen
    • tarvittavien viestien lähettäminen sinulle (esimerkiksi maksuihin tai tilauksen päättymiseen liittyviä) ja
    • asiakaspalvelun tai -tuen tarjoaminen.
  • Adoben liiketoiminnan harjoittaminen ja oikeutettujen perusteiden toteuttaminen tarvittavalla tavalla, erityisesti:
    • Adobe-verkkosivustojen ja -sovelluksien tarjoaminen sinulle rekisteröintitietojesi ja muiden tuote- tai palvelupyyntöjesi perusteella
    • Adoben verkkosivustojen ja sovellusten käyttösi ja niiden tehokkuuden mittaaminen, jotta voimme ymmärtää paremmin niiden käyttötarkoituksia ja siten kehittää niitä ja innostaa käyttäjiä sekä tehdä heistä uskollisia Adoben palveluille
    • Adobe-tuotteisiin ja -palveluihin sekä erikoistarjouksiin liittyvien tietojen ja muiden vastaavien tietojen lähettäminen sinulle ja tietojesi jakaminen kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa näiden omia markkinointitarkoituksia varten (mikäli suostumustasi siihen ei vaadita)
    • Adoben verkkosivustojen ja sovellusten käyttösi ja viestien välisen vuorovaikutuksen analysointiin verkkosivuston tai sovelluksen ja markkinointiviestinnän räätälöinti- ja mukauttamistarkoituksia varten ( lisätietoja)
    • automaattisten järjestelmien käyttöön, jotta voimme analysoida omaa sisältöäsi käyttämällä koneoppimisen kaltaisia tekniikoita, jotta voimme parantaa Adoben palveluita ja käyttäjäkokemustasi (mikäli suostumustasi ei vaadita)
    • Adobe-sovellusten ja verkkosivustojen ongelmien diagnosointi
    • petosten, turvallisuus- tai teknisten ongelmien havaitseminen, estäminen tai käsitteleminen muilla tavoin ja Adoben, Adoben käyttäjien tai muun väestön oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden vahingoittumiselta suojautuminen
    • kysely- ja markkinatutkimuksien tekeminen Adoben asiakkaista, heidän mielenkiinnon kohteistaan, Adoben markkinointikampanjoiden tehokkuudesta ja asiakastyytyväisyydestä (mikäli emme tarvitse suostumustasi, missä tapauksessa toteutamme tutkimuksen vain luvallasi)
    • Adobelle mahdollisesti lähettämiesi kommenttien tai valitusten tutkiminen ja niihin vastaaminen
    • luotto- tai suoraveloituskorttimaksun yhteydessä lähettämäsi lajittelukoodin, tilinumeron ja kortin numeron voimassaolon tarkistaminen petosten estämiseksi (käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajia tätä varten – katso jäljempänä oleva kohta Jakaako Adobe minun henkilötietojani? alla)
    • yrityksen sähköpostiosoitteeseen rekisteröityjen tilitietojen jakaminen työnantajien kanssa tilien siirtämistä varten
    • jos Adobe yhdistyy toisen yrityksen kanssa tai toinen yritys ostaa Adoben, Adobe myy verkkosivustonsa, sovelluksensa tai liiketoimintayksikkönsä tai jos jokin toinen yritys hankkii kaikki tai huomattavan osan resursseistamme, tietosi luovutetaan todennäköisesti Adoben neuvonantajille ja mahdollisen ostajan neuvonantajille, ja ne sisältyvät resursseihin, jotka siirretään uudelle omistajalle, ja
    • tarvittaessa oikeudellisten, säännös- ja yhteistyövaatimusten noudattaminen ja viranomaistutkintatarkoituksia varten vaadittavien toimenpiteiden suorittaminen (mukaan lukien julkisen sektorin yksikön esittämän pyynnön, lakisääteisen prosessin tai oikeudenkäynnin yhteydessä annettavat tiedot).
Jos Adobe käsittelee tietojasi oikeutetuin perustein, voit vastustaa tätä käsittelyä tietyissä tapauksissa. Tällaisissa tapauksissa Adobe lopettaa tietojen käsittelyn, ellei sillä ole pakottavia perusteltuja syitä jatkaa tietojen käsittelyä tai tietojen käsittelyä ei tarvita lakisääteisistä syistä.
  • Silloin, kun annat Adobelle suostumuksesi tai tietojen käyttötarkoitus vastaa muuten tekemiäsi valintoja:
    • Adobe-tuotteisiin ja -palveluihin sekä erikoistarjouksiin liittyvien tietojen ja muiden vastaavien tietojen lähettämiseen sinulle ja tietojesi jakamiseen kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa näiden omia markkinointitarkoituksia varten (mikäli suostumuksesi siihen vaaditaan)
    • evästeiden sijoittamista ja vastaavanlaisten tekniikoiden käyttöä varten Adoben verkkosivuilla, sovelluksissa ja sähköpostiviestinnässä Adoben evästekäytännön ja sinulle näitä tekniikoita käytettäessä annettavien tietojen mukaisesti
    • omaan laitteeseesi tallennettujen verkkosivustojen ja sovellusten käyttämiseen ja niihin sitoutumiseen liittyvien tietojen käyttöön (esim. Adobe Connect -kokoukset) ja kaatumisraporttitietojen käyttöön
    • pääsyyn laitteeseesi tallennettuihin tietoihin, joiden käytön sallit Adobelle laitekohtaisten asetusten (esim. valokuvat, sijaintitiedot ja kamera) kautta Adoben sovellusten ja verkkosivustojen määrättyjen toimintojen mahdollistamiseksi, ja
    • automaattisten järjestelmien käyttöä varten, jotta voimme analysoida omaa sisältöäsi käyttämällä koneoppimisen kaltaisia tekniikoita ja siten parantaa Adoben palveluita ja käyttäjäkokemustasi (mikäli suostumuksesi vaaditaan).
Muissa tapauksissa, joissa pyydämme suostumustasi, käytämme tietoja niihin tarkoituksiin, jotka määrittelemme kyseisessä tapauksessa. Jos Adoben suorittama tietojen käsittely perustuu sitä varten annettavaan suostumukseen, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tällaiseen toimintaan.
  • Oikeudellisista syistä:
    • vastauksena tutkintaa suorittavien julkishallinnon viranomaisten tai lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin
    • petosten tai turvallisuusongelmien, mahdollisesti laittomien toimintojen tai teknisten ongelmien ja ohjelmistopiratismin havaitsemiseen, ennaltaehkäisyyn tai osoittamiseen muilla tavoin (esim. ohjelmiston aitouden ja oikean käyttöoikeuden varmistamista varten), mikä auttaa suojaamaan sekä sinua että Adobea.
Ellei tätä käsittelyä ja näitä ilmoituksia ehdottomasti vaadita laissa, Adobe voi toimia sen ja edellä kuvattujen kolmansien osapuolten oikeutettujen perusteiden mukaisesti.

Toistaiseksi vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Adobe käyttää käyttäjien tietoja Adobe Experience Cloud Device Co-opin jäsenenä. Se auttaa Adobea ymmärtämään käyttäjien sovellusten ja verkkosivujen käyttötapoja eri laitteilla ja tarjoamaan kiinnostuksen kohteiden mukaisesti kohdennettuja mainoksia ( lue lisää tai kieltäydy).
 
Jakaako Adobe minun henkilötietojani?
Tietojen jakaminen muiden tietojenkäsittelijöiden kanssa
Adobe jakaa henkilötietojasi Adoben yritysperheen sisällä edellä mainituissa tarkoituksissa (katso luettelo Adobe-yksiköistä ja Adoben hankkimista yrityksistä).
Adobe jakaa henkilötietojasi myös muille kolmannen osapuolen rekisterinpitäjille. Kolmansiin osapuoliin, joille tietoja voidaan jakaa, lukeutuu Adoben jälleenmyyjiä ja muita myynti- ja mainoskumppaneita, vähittäismyyjiä, tutkimusorganisaatioita, mainostajia, mainostoimistoja, mainosverkkoja ja -alustoja, tietopalvelujen tarjoajia, petosten seuranta- ja ennaltaehkäisypalveluita tarjoavia yrityksiä, julkaisijoita ja voittoa tavoittelemattomia organisaatioita (tarvittaessa suostumuksellasi). Kolmannen osapuolen rekisterinpitäjät voivat myös käyttää Adobe-tuotteita ja -palveluita henkilötietojesi keräämiseen ja käsittelemiseen. Jos käytät yrityksen verkkotunnukseen liitettyä sähköpostiosoitetta (esimerkiksi omanimi@yritysnimi.com) Adoben sovellusten ja verkkosivustojen käyttämiseen tai jos yritys on kutsunut sinut käyttämään sovelluksia ja verkkosivustoja, Adobe voi luovuttaa henkilötietojasi kyseiselle yritykselle.
Jakaminen petosten ehkäisemiseksi
Adobe jakaa henkilö​​tietoja Adoben yritysperheen ulkopuolisten yrityksien, järjestöjen ja yksityishenkilöiden kanssa, jos Adobella on vilpitön usko siihen, että tietojen käyttö, säilyttäminen tai paljastaminen on kohtuudella välttämätöntä petosten, turvallisuus- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi tai estämiseksi tai osoittamiseksi muulla tavoin sekä Adoben, sen käyttäjien ja muun väestön oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi siinä määrin kuin lainsäädäntö edellyttää sitä tai sallii sen.
Tietojen jakaminen tietojenkäsittelijöiden kanssa
Adobe jakaa henkilötietojasi myös yrityksien kanssa, jotka palvelevat liiketoimintaamme käsittelemällä henkilötietoja Adoben puolesta yllä mainittuja tarkoituksia varten. Tällaisia yrityksiä ovat asiakastukipalvelujen tarjoajat, maksunkäsittelypalvelut, petosten seuranta- ja ennaltaehkäisypalveluita yritykset, sähköpostipalveluntarjoajat, sosiaalisen median ja muut markkinointialustat ja palveluntarjoajat sekä isännöintipalvelut. Adobe edellyttää näitä yrityksiä suojaamaan henkilötietosi tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Muu tiedon jakaminen
Adobe voi jakaa henkilötietojasi myös silloin,
  • kun olet hyväksynyt jakamisen
  • jos tietojen jakamista vaaditaan haasteella, oikeuden päätöksellä tai muun voimassa olevan lain tai lakisääteisen prosessin perusteella ( lisätietoja)
  • jos on hyvä syy olettaa, että tietojen paljastaminen on välttämätöntä petoksen estämiseksi tai siihen reagoimiseksi, verkkosivustojen tai sovellusten puolustamiseksi hyökkäyksiä vastaan tai Adoben, sen asiakkaiden tai käyttäjien tai väestön omaisuuden ja turvallisuuden suojaamiseksi
  • jos Adobe yhdistyy toisen yrityksen kanssa tai toinen yritys ostaa Adoben, Adobe myy verkkosivustonsa, sovelluksensa tai liiketoimintayksikkönsä tai jos jokin toinen yritys hankkii kaikki tai huomattavan osan resursseistamme, tietosi luovutetaan todennäköisesti Adoben neuvonantajille ja mahdollisen ostajan neuvonantajille, ja ne sisältyvät resursseihin, jotka siirretään uudelle omistajalle.
Adobe saattaa jakaa tai julkaista koottuja tietoja, joissa ei paljasteta käyttäjien nimiä ja yksityisluonteisia tietoja. Tällaisia tietoja käytetään esimerkiksi verkkosivustojen käyttötilastoissa sekä Adobe Experience Cloud -ratkaisun käyttötiedoissa.

 
Ovatko henkilötietoni näkyvissä Adoben sovelluksissa tai verkkosivustoissa?
Adoben verkkosivustoissa on lukuisia paikkoja, joihin voit lisätä kommentteja, ladata kuvia tai jakaa sisältöä muiden nähtäväksi. Joskus sinun on mahdollista rajoittaa tietojen jakamista, mutta toisissa paikoissa kaikki sisältö jaetaan kaikille tai muille verkkosivuston tai sovelluksen käyttäjille. Ole varovainen antaessasi henkilötietojasi. Älä jaa mitään sellaisia tietoja, joita et halua yleiseen tietoon, ellet ole varma, että tietojen syöttämiseen käytetty verkkosivusto tai sovellus mahdollistaa sisällön näkyvyyden rajaamisen. Huomaa, että kun tietyissä sivustoissamme olevissa käyttäjäfoorumeissa ja sovelluksissa lähetetään viestejä, viestin yhteydessä voi näkyä myös lähettäjän sähköpostiosoite tai nimi ja/tai profiilikuva. Löydät lisätietoja julkisen profiilisi hallinnasta tästä.
Jos haluat poistaa Adoben verkkosivustoissa tai sovelluksissa jakamasi tiedot, käytä sitä verkkosivustoa tai sovellusta, jota käytit sisällön jakamiseen. Jos joku toinen käyttäjä kutsuu sinut osallistumaan sisällön jakamiseen, muokkaamiseen tai kommentoimiseen, on mahdollista, että pystyt hävittämään syöttämäsi sisällöt, mutta yleensä siitä päättää käyttäjä, joka kutsui sinut. Jos sinulla on kysyttävää tästä, ota yhteys Adobeen.
 
Ovatko henkilötietoni turvassa?
Pyrimme suojaamaan henkilötietosi mahdollisimman hyvin. Käytämme tarvittaessa hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojaustoimia, kuten salausta, kaksivaiheista todennusta ja tiukkoja työntekijöiden ja urakoitsijoiden salassapitosopimusvelvoitteita.
 
Missä Adobe säilyttää käyttäjien henkilötietoja?
Henkilötietojasi ja tiedostojasi säilytetään Adoben ja Adobelle palveluja tarjoavien yritysten palvelimilla.
 
Siirtääkö Adobe henkilötietojani valtioiden rajojen yli?
Adobe saattaa siirtää henkilötietojasi valtioiden rajojen yli muihin valtioihin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.
Jos asut muualla kuin Pohjois-Amerikassa, sopimusosapuolenasi toimii Adobe Ireland. Adobe Ireland voi siirtää henkilötietojasi organisaatioille ja yksilöille, jotka sijaitsevat Euroopan talousalueen (ETA) ja Sveitsin ulkopuolella, toisin sanoen Yhdysvalloissa ja Intiassa ja muissa maissa, joissa Adoben sovellukset ja muut tuotteet tai palvelut ovat käytettävissä.
Jos Adobe Ireland siirtää henkilötietosi maahan, joka ei kuulu Euroopan talousalueeseen ja jonka tietosuoja ei EU:n komission antaman tietosuojatoteamuksen perusteella ole riittävä, Adobe tukeutuu yhteen tai useampaan seuraavista oikeudellisista mekanismeista: EU:n ja Yhdysvaltain sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain väliset Privacy Shield -järjestelyt, Euroopan komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet ja tietyin ehdoin oma suostumuksesi. Olennaisen oikeudellisen mekanismin kopio voidaan toimittaa pyynnöstä tarkistettavaksesi käyttämällä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevia yhteystietoja. Lisätietoja Adobe U.S:n Euroopan unionin ja Yhdysvaltain ja Sveitsin ja Yhdysvaltain välisiin Privacy Shield -järjestelyihin liittyvästä sertifioinnista ja sen soveltamisalasta on osiossa Privacy Shield -järjestelyt / Tiedonsiirrot Euroopasta.
Edellä olevat tiedot koskevat Adoben kuluttajakäyttäjiä. Lisätietoja on saatavilla yritysasiakkaille, jotka haluavat tietää lisää Euroopan tiedonsiirroista.
 
Mitä oikeuksia minulla on henkilötietojeni käytön suhteen ja miten voin käyttää kyseisiä oikeuksia?
Joidenkin lainkäyttöalueiden lainsäädännön mukaan sinulla voi olla oikeus pyytää Adobelta kopio henkilötiedoistasi, korjata tai poistaa (lopettaa mikä tahansa aktiivinen) henkilötietojesi käsittely tai rajoittaa sitä ja saada henkilötiedot, jotka toimitat Adobelle sopimuksen mukaan tai suostumuksestasi, jäsennellyssä, koneellisesti luettavissa olevassa muodossa ja pyytää meitä jakamaan (siirtämään) nämä tiedot toiselle käsittelijälle.
Lisäksi voit kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä tietyissä tapauksissa (esimerkiksi, jos käytämme tietoja suoramarkkinointiin).
Näitä oikeuksia voidaan rajoittaa, jos esimerkiksi pyyntösi toteuttaminen johtaisi toisen henkilön henkilötietojen paljastamiseen tai jos pyydät Adobea poistamaan tietoja, jotka Adoben pitää lain mukaan säilyttää tai joita Adobe tarvitsee sitä kohtaan esitetyiltä vaatimuksilta puolustautumiseen.
Jotta voit käyttää jotakin näistä oikeuksista (mukaan lukien Adobe ID -tunnuksellisen tilisi käytöstä poistaminen), voit ottaa yhteyttä meihin – tai tietosuojavastaavaan – jäljempänä olevien tietojen avulla. Lisäksi monet Adoben verkkosivustoista ja sovelluksista sallivat käyttäjän muokata henkilötietojaan käytetyn sivuston tai sovelluksen asetuksissa (esimerkiksi kohdissa ”my account” tai ”my profile”). Vastaavasti käyttäjä voi poistaa Adoben verkkosivustoihin ja sovelluksiin tallentamiaan tiedostoja tai valokuvia kirjautumalla sisään ja käyttämällä palvelussa käytettävissä olevia poistotoimintoja.
Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus ilmoittaa niistä paikalliselle yksityisyydensuoja- tai tietosuojaviranomaiselle, ja tarvittaessa sinulla on myös oikeus tehdä valitus Adobe Irelandin toiminnan johtavalle valvontaviranomaiselle, joka on Irlannin tietosuojatoimikunta (Irish Data Protection Commission).
Jos haluat rekisteröityä Adoben palveluihin, luoda Adobe ID -tunnuksen ja käyttää joitakin Adobe-sivustoja, -sovelluksia, -tuotteita tai -palveluja, määrättyjen tietojen antaminen on pakollista. Jos olennaisia tietoja ei anneta, Adobe ei voi luoda Adobe-tiliä sinulle eikä tarjota käyttöösi pyydettyjä verkkosivustoja, sovelluksia, tuotteita tai palveluja. Kaikkien muiden tietojen antaminen on vapaaehtoista. Valinnaisten tietojen tarjoaminen auttaa Adobea tarjoamaan sinulle paremman kokemuksen, kuten yksilöllisempää tai sinulle räätälöityä sisältöä tai tarjouksia.
 
Suoramarkkinointisuostumuksen peruuttaminen tai suoramarkkinoinnin kieltäminen muilla tavoin
Adobe-yritysperheen yritykset (luettelo Adobe-yksiköistä ja Adoben hankkimista yrityksistä) ja yritykset, joiden palveluja Adobe käyttää verkkosivujensa ja sovellustensa markkinointiin, saattavat käyttää käyttäjien tietoja välittääkseen näille Adobeen liittyviä tietoja ja tarjouksia.
Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi ja Adoben tarvitseman suostumuksen, mutta Adobella voi olla muita oikeudellisia perusteita tietojen käsittelyyn muuhun tarkoitukseen, kuten edellä on määritetty. Joissakin tapauksissa Adobe voi lähettää sinulle suoramarkkinointia ilman suostumustasi, kun Adobella on siihen oikeutettu peruste. Sinulla on ehdoton oikeus milloin tahansa kieltäytyä suoramarkkinoinnista tai Adoben sitä varten suorittamasta profiloinnista seuraavin keinoin:
  • päivittämällä Adobe ID -tunnuksesi profiilin asetukset
  • päivittämällä määrätyn verkkosivuston tai sovellustilin omat asetuksesi
  • napauttamalla saamiesi markkinointisähköpostiviestien alareunassa olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai
  • ottamalla yhteyttä Adobeen tämän tietosuojakäytännön lopussa annettujen tietojen avulla.
Napsauttamalla tästä voit lukea lisätietoja markkinointikäytäntöjämme koskevista sinulle mahdollisista valinnoista.
 
Mitä tietoja yritykset keräävät Adobe Experience Cloud -ratkaisujen avulla?
Adobe Experience Cloud -ratkaisut auttavat yritysasiakkaita mukauttamaan ja parantamaan verkkosivujen, sovellusten ja markkinointiviestien toimivuutta. Nämä asiakkaat saattavat käyttää Adobe Experience Cloud -ratkaisuja esimerkiksi verkkosivustojensa käyttötietojen keräämiseen ja analysointiin ( lisätietoja). Kerätyt tiedot tallennetaan Adoben tietokoneille näiden yritysasiakkaiden käyttöä varten.
 
Miten kauan Adobe säilyttää tietojani?
Kun olet rekisteröinyt Adobe ID -tunnuksellisen tilin, käsittelemme ja säilytämme useimpia henkilötietojasi niin kauan kuin olet aktiivinen Adoben tuotteiden, palveluiden tai sovelluksien käyttäjä. Jos suljet tilisi, alamme poistaa määrättyjä henkilötietoja, joiden säilyttämiseen Adobella ei ole enää liiketoiminnallista perustetta, kuten hajautettu salasanasi ja tokenisoidut maksutilitietosi. Tyypillisesti säilytämme kuitenkin Asiakkaan henkilötiedot, jotka liittyvät Asiakkaan ja Adoben keskinäisiin sopimuksiin ja liiketoimintatapahtumiin, seitsemän vuoden ajan alkaen Asiakkaan ja Adoben viimeisimmästä keskinäisestä kanssakäymisestä.
Jos käsittelemme henkilö​​tietoja markkinointitarkoituksiin tai suostumuksellasi, käsittelemme tietoja siihen saakka, kunnes pyydät meitä lopettamaan, ja lyhyen ajan sen jälkeen (jotta voimme toteuttaa pyyntösi). Kirjaamme myös pysyvästi muistiin, että olet pyytänyt Adobea lähettämästä sinulle suoramarkkinointia tai olemaan käsittelemättä tietojasi, jotta voimme noudattaa pyyntöäsi tulevaisuudessa.
 
Muuttuuko tämä tietosuojakäytäntö?
Saatamme ajoittain muuttaa tai päivittää tätä tietosuojakäytäntöä (tai muita Adoben tietosuojakeskuksen asiakirjoja), jotta Adobe voi soveltaa käyttöön uusia teknologioita, alan käytäntöjä tai lainsäädännöllisiä vaatimuksia tai muita tarkoituksia varten. Jos Adobe tekee niin, muutamme tämän käytännön yläosassa olevaa viimeisimmän päivityskerran päivämäärää, ja tarkistettu käytäntö julkaistaan tällä sivulla, jotta voit olla tietoinen keräämistämme tiedoista, kuinka käytämme niitä ja millä ehdoin voimme luovuttaa kyseisiä tietoja. Suosittelemme, että vierailet ajoittain Adoben tietosuojakeskuksessa, josta saa uusimmat tiedot tietosuojakäytännöistä. Tietyissä tapauksissa (esimerkiksi määrättyjen olennaisten muutosten kohdalla) ilmoitamme sinulle näistä muutoksista ja pyydämme suostumuksen, jos sovellettava laki sitä edellyttää. Ilmoitus voidaan toimittaa sinulle sähköpostitse, julkaisemalla ilmoitus tällaisista muutoksista Adoben sovellusten ja verkkosivustojen kautta tai muulla sovellettavan lain mukaisella tavalla.
 
Mihin käyttäjä voi ottaa yhteyttä, jos hänellä on kysyttävää tai huolenaiheita?
Jos sinulla on kysyttävää, huolenaiheita tai haluat esittää pyynnön, täytä tietosuojakysely.
Jos olet Pohjois-Amerikan ulkopuolella, voitottaa yhteyttä myös Adobe Irelandin tietosuojavastaavaan sähköpostitse osoitteessa DPO@adobe.com tai lähettämällä perinteistä postia osoitteeseen 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Ireland.
GDPR-validointimme tai PRP-sertifiointien piiriin kuuluvien käytäntöjen osalta huomioi, että jos sinulla on ratkaisematontietosuoja- tai tietojen käyttöongelma, jota Adobe ei ole selvittänyt tyydyttävästi 30 vuorokauden kuluessa, voit ottaa yhteyttä myös Yhdysvalloissa toimivaan kolmannen osapuolen riitojenratkaisupalveluun (maksuton) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.