Inspiratie voor prachtige gedrukte advertenties.

Profiteer van de doeltreffendheid van gedrukte reclame.

Voorbeeld van twee gedrukte advertenties voor een vruchtendrank

Afbeeldingen van Not Real

Gedrukte advertenties hebben waarde in een digitale wereld.

 

Zelfs vandaag staan niet alle advertenties op een scherm. Via gedrukte advertenties kun je op een doeltreffende manier merkbekendheid opbouwen. Veranker je merk in de fysieke wereld en zorg ervoor dat je klanten jou als een betrouwbare partner herinneren, met tijdschriftadvertenties, posters, folders en reclameborden.

 

Waarom gedrukte advertenties belangrijk zijn.

In een wereld vol digitale content biedt de bondige en in het oog springende aard van de kopij en het ontwerp van gedrukte advertenties een mate van duidelijkheid, intrige en onthoudbaarheid waar digitale reclame niet aan kan tippen. Mensen onthouden gedrukte advertenties 2,6 keer beter dan digitale advertenties. De duidelijkheid van de advertentie voor de consument ligt ook met bijna dezelfde factor hoger. Bovendien is het bijna drie keer waarschijnlijker dat consumenten een gedrukte advertentie als interessant aanmerken dan een digitale advertentie.

 

 

 

Overwegingen voordat je gedrukte advertenties gaat ontwerpen.

 

Campagnes met gedrukte advertenties zijn vaak het werk van een reclamebureau, maar met de juiste tools en planning kun je het ook aan je interne creatieve team overlaten. Bepaal eerst hoe je gedrukte advertenties binnen je bredere marketingstrategie passen, en bedenk een plan om je doelgroep te bereiken. Een creatief manager, binnen je team of bij een extern bureau, kan helpen om concepten aan te dragen die passen binnen de bredere visuele identiteit en persoonlijkheid van je bedrijf. Een duidelijke merkidentiteit voor je bedrijf en een merkkit zorgen ervoor dat interne teams en/of externe bureaus bij het ontwerp van gedrukte advertenties je merkrichtlijnen volgen.

 

Elementen van een gedrukte advertentie.

De basiselementen van een advertentie zijn een achtergrondafbeelding, illustraties of afbeeldingen, je bedrijfsnaam en -logo, eventuele relevante contactgegevens, de hoofdtekst, een slogan en een sterke, actiegerichte boodschap. Eén app die een uitstekende keuze is voor het maken van meerdere lay-outs met verschillende content of afmetingen is Adobe InDesign, dat onderdeel is van de Adobe Creative Cloud. Hiermee kun je je ontwerpen aanpassen voor gebruik op verschillende locaties.


Kleurrijke gedrukte advertenties voor vruchtendranken, gemaakt met Adobe InDesign

Tips voor het ontwerpen van gedrukte advertenties.

 

Hoe creatiever je gedrukte advertenties zijn, des te meer impact ze zullen hebben. Maar het is niet voldoende om alleen maar uniek te zijn. De beste gedrukte advertenties maken ook duidelijk wat er wordt aangeboden en hoe mensen van dat aanbod kunnen profiteren.

 

Hier volgen enkele tips voor dingen waar je aan moet denken voordat je je eerste set gedrukte advertenties ontwerpt:

 1. Trek de aandacht.
  Bedenk iets dat de aandacht van de doelgroep trekt en een blijvende indruk achterlaat. Dit kan bijvoorbeeld een visueel element of een kop zijn.
Levendige, gedrukte kleurenadvertentie voor vruchtendrank
Levendige, gedrukte kleurenadvertentie voor vruchtendrank
 1. Bied waarde.
  Bied lezers een voordeel of prikkel hun interesse met belangrijke informatie die ze nog niet hadden.

 2. Lever het bewijs.
  Lever de klant indien mogelijk bewijs van de waarde die je kunt bieden. Denk aan statistieken of aanbevelingen.

 3. Maak duidelijk waarom je anders bent.
  Vertel lezers waarom ze jouw diensten moeten gebruiken en niet die van een concurrent. Wat is je voornaamste onderscheidende factor?

 4. Zet aan tot actie.
  Zet je doelgroep aan om actie te ondernemen door een reden te geven om meteen actie te ondernemen, zoals een tijdelijke aanbieding of een gratis proefversie.

Voorbeelden van creatieve gedrukte advertenties.

 

Leer van slimme gedrukte campagnes met een bijzondere tekst en een buitengewoon grafisch ontwerp die studenten en professionals nu op Behance delen:

 

 

Maak vandaag nog een eenvoudige gedrukte advertentie.

Levendige, gedrukte kleurenadvertentie voor vruchtendrank in een tijdschrift

Al met enige basiskennis van ontwerptools kan je team succesvolle gedrukte advertenties maken. Ontdek één optie voor het plaatsen van tekst en het wijzigen van de tekstgrootte door een snelle gedrukte advertentie te maken met voorbeeldbestanden in InDesign.

 

Laat je nieuwe marketing aansluiten bij je branding door je team de tools te geven om fantastische gedrukte advertenties met foto's, grafische elementen en tekst te creëren. Ontdek de apps die je die mogelijkheden geven in Adobe Creative Cloud voor teams en leer hoe je team eenvoudiger creatieve assets kan delen met iets als Creative Cloud Libraries.

Vind creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien.

KLANTVERHALEN


Kijk hoe Adobe-klanten geweldige ervaringen creëren met Creative Cloud voor teams.

BEST PRACTICES


Bekijk de nieuwste richtlijnen voor effectieve ontwerpen, marketing en meer.

TUTORIALS


Til je creativiteit naar een hoger niveau met stapsgewijze tutorials.
 

Ontdek apps waarmee je in het oog springende gedrukte advertenties maakt.

InDesign-logo
Photoshop  logo

Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.

Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.

Eén app

  


Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*

MEESTE WAARDE

All Apps

  

 

Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.

* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.