Adobe Firefly-afbeelding van een hond in een trui, primaire kleuren, brede glimlach
Logo van Adobe Firefly

Adobe Firefly

Het creatieve verlengstuk van je verbeelding.

Gebruik eenvoudige opdrachten en generatieve AI om alles te maken wat je maar kunt bedenken met de nieuwe Adobe Firefly-webapp. Alles is mogelijk, van fotorealistische portretten en fantasiewezens tot teksteffecten en frisse kleurenpaletten. Nu beschikbaar voor commercieel gebruik.

Je moet het proberen om het te geloven.

Gebruik eenvoudige opdrachten in meer dan 100 talen om prachtige afbeeldingen te maken, tekst te transformeren, met kleur te spelen en nog veel meer.

Tekst naar afbeelding

Genereer afbeeldingen op basis van een gedetailleerde tekstbeschrijving.

Generatief vullen

Gebruik een penseel om objecten te verwijderen of nieuwe objecten te schilderen.

Teksteffecten

Breng stijlen of texturen aan in woorden en zinnen.

Generatief kleuren aanpassen

Genereer kleurvariaties van je vectorillustraties.

3D naar afbeelding

Genereer afbeeldingen op basis van de interactieve positionering van 3D-elementen.

Afbeelding uitbreiden

Wijzig met één klik de beeldverhouding van je afbeelding.

Kijk wat Generatieve AI voor jouw bedrijf kan betekenen. Ontdek Adobe Firefly voor ondernemingen.

Vind het Firefly-lidmaatschap dat bij je past.

Ontsluit creatieve magie in Firefly, Adobe Photoshop, Illustrator en meer met Adobe-credits voor genereren, die toegang bieden tot door AI aangestuurde functies. Ga aan de slag met het gratis lidmaatschap. Of doe nóg meer met het premium lidmaatschap. Credits voor genereren zijn ook inbegrepen bij vele andere Adobe Creative Cloud-lidmaatschappen.

Gratis

Ga aan de slag met 25 maandelijkse credits voor genereren.

0,00 € /maand

Geen creditcard vereist

Premium

Krijg 100 maandelijkse credits voor genereren plus Adobe Fonts en genereer afbeeldingen zonder watermerk met Firefly.

  

Maandelijks gefactureerd. Op elk moment opzegbaar

ONZE BENADERING VAN GENERATIEVE AI

Makers op de eerste plaats.

Adobe doet er alles aan om generatieve AI op een verantwoorde manier te ontwikkelen. Daarbij stellen we de makers centraal. Het is onze missie om makers optimaal te laten profiteren van alle voordelen – niet alleen op creatief gebied, maar ook in praktische zin. Firefly blijft zich ontwikkelen en wij blijven nauw samenwerken met de creatieve community om technologie te bouwen die het creatieve proces ondersteunt en verbetert.

Het creatieve proces verbeteren.

Firefly is bedoeld om de natuurlijke creativiteit van mensen een nieuwe dimensie te geven. Firefly is een product en een ingesloten model in Adobe-apps dat tools voor generatieve AI biedt die specifiek zijn afgestemd op creatieve behoeften, gebruiksscenario's en workflows.

Makers praktische voordelen geven.

Firefly is getraind met Adobe Stock-afbeeldingen, content met een open licentie en content die tot het publieke domein behoort. Daardoor kun je Firefly probleemloos voor commerciële doeleinden gebruiken. Omdat we willen dat ook makers profiteren van generatieve AI, hebben we een vergoedingsmodel ontwikkeld voor Adobe Stock-bijdragers van wie content is gebruikt in de dataset om Firefly-modellen te trainen.

De standaard voor verantwoordelijkheid bepalen.

Via initiatieven zoals het Content Authenticity Initiative en de Coalition for Content Provenance and Authenticity maken we ons sterk voor verantwoording, verantwoordelijkheid en transparantie met betrekking tot generatieve AI. We werken momenteel aan een universele Content Credentials-tag 'Do Not Train' die altijd aan content blijft gekoppeld, ongeacht waar de content wordt gebruikt, gepubliceerd of opgeslagen.

En er zit nog veel meer aan te komen.

We hebben grote plannen met Firefly. Stel je eens voor dat je met een tekstopdracht aangepaste vectoren, penselen en texturen kunt genereren. Dat je met een paar woorden het weer in een video kunt veranderen. Of dat je eenvoudige 3D-ontwerpen kunt omzetten in fotorealistische afbeeldingen, en snel nieuwe stijlen en variaties kunt maken. Momenteel zijn we al deze mogelijkheden aan het onderzoeken, en nog veel meer.

Gebruik Firefly in Adobe-apps.

Maak binnen enkele seconden verbluffende transformaties met tools die worden aangestuurd door generatieve AI van Firefly. Creëer afbeeldingen met een paar woorden, ontdek eindeloze kleurencombinaties en maak weergaloze teksteffecten.

Generatief vullen en Generatief uitbreiden in Photoshop

Gebruik een eenvoudige tekstopdracht om content toe te voegen aan of te verwijderen uit een afbeelding. Klik en sleep voorbij de rand van de afbeelding om het uitgebreide canvas naadloos te vullen met bijpassende content. Aangestuurd door Adobe Firefly.

Generatief kleuren aanpassen in Illustrator

Creëer in een handomdraai eindeloze kleurencombinaties met eenvoudige tekstopdrachten en Generatief kleuren aanpassen. Aangestuurd door Adobe Firefly.

Tekst naar afbeelding en Teksteffecten in Adobe Express

Maak eenvoudig socialmediaberichten, video's, flyers, banners en kaarten met de nieuwe alles-in-één-app Adobe Express. Nu met de functies Tekst naar afbeelding en Teksteffecten op basis van generatieve AI. Aangestuurd door Adobe Firefly.

Vragen? Wij weten het antwoord.

Adobe Firefly is een zelfstandige webapplicatie die beschikbaar is op firefly.adobe.com. Firefly biedt nieuwe manieren om ideeën te genereren, te creëren en te communiceren met behulp van generatieve AI, en zorgt tegelijkertijd voor sterk verbeterde creatieve workflows. Naast de Firefly-webapp biedt Adobe ook een bredere reeks Firefly-modellen voor creatieve generatieve AI, en door Firefly aangestuurde functies in onze top-apps en Adobe Stock.

Firefly is de natuurlijke uitbreiding van de technologie die Adobe de afgelopen 40 jaar heeft ontwikkeld, met als uitgangspunt dat mensen de ideeën die ze in hun hoofd hebben, precies zo moeten kunnen realiseren.

Generatieve AI is een vorm van kunstmatige intelligentie die tekst en andere invoer kan vertalen in buitengewone resultaten. Hoewel de discussie over deze technologie zich concentreert op het genereren van afbeeldingen en kunst, kan generatieve AI veel meer dan alleen statische afbeeldingen genereren op basis van tekstopdrachten. Met een paar eenvoudige woorden en de juiste AI-generator kan iedereen video's, documenten en digitale ervaringen creëren, en ook rijke afbeeldingen en kunst. AI-beeldgenerators kunnen ook handig zijn om 'creatieve bouwstenen' te creëren, zoals penselen, vectoren en texturen die iets toevoegen aan of de basis vormen voor allerlei content.

Adobe doet er alles aan om te zorgen dat Firefly probleemloos voor commerciële doeleinden kan worden gebruikt. Daarom trainen we ons eerste commerciële Firefly-model met Adobe Stock-afbeeldingen, content met een open licentie en content die tot het publieke domein behoort en waarvan het auteursrecht is verlopen. Als medeoprichter van het Content Authenticity Initiative (CAI) bepaalt Adobe bovendien de industriestandaard voor verantwoorde generatieve AI. Het CAI is een community van media- en technologiebedrijven, ngo's, academici en andere partijen die werken aan het bevorderen van een open industriestandaard voor de authenticiteit en herkomst van content.

Daarvoor werken ze samen met de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), die een open technische standaard heeft ontwikkeld om uitgevers, makers en consumenten inzicht te geven in de herkomst van verschillende soorten media, bijvoorbeeld door makers de mogelijkheid te bieden een contentreferentie toe te voegen om aan te geven dat generatieve AI is gebruikt. Meer informatie over contentreferenties.

AI-generators zoals Firefly kunnen de creativiteit stimuleren door mensen nieuwe manieren te bieden om te fantaseren, te experimenteren en hun ideeën tot leven te brengen. Firefly is uniek omdat Adobe meer wil dan alleen een AI-generator die tekst in afbeeldingen omzet. Firefly maakt deel uit van Creative Cloud en is bedoeld om de vertrouwde en geliefde tools van Adobe-makers aan te vullen met op tekst gebaseerde functies voor het bewerken en genereren van uiteenlopende media, van stilstaande beelden tot video en 3D, en met 'creatieve bouwstenen' zoals penselen, vectoren, texturen en meer.

Met Firefly streven we ernaar dat makers in de toekomst gewone taal en andere invoer kunnen gebruiken om ontwerpvariaties uit te proberen, storende elementen uit foto's te verwijderen, elementen aan een illustratie toe te voegen, de sfeer van een video te veranderen, textuur aan 3D-objecten toe te voegen, digitale ervaringen te creëren en nog veel meer. Vervolgens kunnen ze hun content moeiteloos aanpassen en bewerken met een combinatie van Firefly en andere Creative Cloud-tools.

AI-beeldgenerators maken gebruik van technologie voor generatieve AI en werken op een vergelijkbare manier als andere vormen van kunstmatige intelligentie, die een machine-learningmodel en grote datasets gebruiken om een specifiek resultaattype te realiseren. Met generatieve AI kan iedereen gewone taal en andere invoer gebruiken om afbeeldingen, video's, documenten, digitale ervaringen en meer te creëren. Adobe Firefly wordt ingebouwd in Creative Cloud, zodat mensen beschikken over tools om snel resultaten te genereren en die resultaten aan te passen aan hun unieke visie.

We zijn bezig om Adobe Firefly beschikbaar te maken in Creative Cloud-apps. Door Firefly aangestuurde functies zijn momenteel beschikbaar in Photoshop, Illustrator, Adobe Express en Adobe Stock.

De zelfstandige Firefly-webapplicatie op firefly.adobe.com kent een gratis en een premium lidmaatschap. Zo kan iedereen ongeacht zijn of haar ontwerpvaardigheden creatief aan de slag gaan met generatieve AI om met gewone taal buitengewone resultaten te realiseren. Lees meer of meld je aan voor het Adobe Firefly Premium-lidmaatschap.

Bij je Creative Cloud-, Adobe Express-, Adobe Firefly- of Adobe Stock-lidmaatschap krijg je nu maandelijkse credits voor genereren die je toegang geven tot door Firefly aangestuurde functies voor contentcreatie. Via credits voor genereren bieden we toegang tot door Adobe Firefly aangestuurde functies voor generatieve AI. Meer informatie over credits voor genereren.

Firefly maakt de kracht van generatieve AI beschikbaar voor een wereldwijd publiek door meer dan 100 talen voor tekstopdrachten te ondersteunen en door de Firefly-website te lokaliseren in meer dan 20 talen, te beginnen met Japans, Frans, Duits, Spaans en Braziliaans-Portugees.

We ondersteunen op dit moment tekstopdrachten in meer dan 100 talen, dankzij de machinevertaling naar het Engels van Microsoft Translator. Vanwege taalspecifieke nuances is het mogelijk dat de vertaalde tekstopdrachten onjuiste of onverwachte resultaten opleveren. We werken er hard aan om eventuele problemen vast te stellen en op te lossen. Je kunt onjuiste resultaten van vertaalde tekstopdrachten melden door de gegenereerde afbeelding aan te wijzen en op de rapportagetool te klikken.

Generatief vullen en Generatief uitbreiden zijn native geïntegreerd in de Photoshop-desktopapp en op het web. Ga naar deze pagina om deze functies vandaag nog uit te proberen in Photoshop of om er meer over te lezen.

Het huidige model voor generatieve AI van Firefly is getraind met een dataset van Adobe Stock, en met werk met een open licentie en content die tot het publieke domein behoort en waarvan het auteursrecht is verlopen.  

Firefly blijft zich ontwikkelen. Daarom onderzoekt Adobe manieren waarop makers het machine-learningmodel kunnen trainen met hun eigen assets, zodat ze content kunnen genereren die aansluit bij hun unieke stijl, branding en ontwerptaal, zonder de invloed van de content van andere makers. Adobe blijft luisteren naar en samenwerken met de creatieve community om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de trainingsmodellen van Firefly.

Nee, kopieën van content van klanten worden niet opgenomen in de Firefly-modellen.

Nee. We trainen onze modellen niet met persoonlijke content van Creative Cloud-leden. De content van Adobe Stock-bijdragers maakt deel uit van de trainingsdataset voor Firefly, in overeenstemming met de licentieovereenkomsten voor Stock-bijdragers.

Bij Adobe hebben we generatieve AI ontwikkeld en geïmplementeerd volgens onze kernbeginselen voor AI-ethiek: verantwoording, verantwoordelijkheid en transparantie. Lees ons blogbericht voor meer informatie over onze benadering en onze inspanningen om generatieve AI te ontwikkelen op een manier die onze klanten respecteert en aansluit bij onze bedrijfswaarden.

We hebben een vergoedingsmodel voor Adobe Stock-bijdragers. Raadpleeg de veelgestelde vragen over Adobe Stock voor meer informatie.

Adobe doet er alles aan om te zorgen dat Firefly probleemloos voor commerciële doeleinden kan worden gebruikt. Daarom trainen we ons eerste commerciële Firefly-model met Adobe Stock-afbeeldingen, content met een open licentie en content die tot het publieke domein behoort en waarvan het auteursrecht is verlopen.

Sensei GenAI is de nieuwe service voor generatieve AI van Adobe die native wordt geïntegreerd in Adobe Experience Cloud om workflows voor end-to-endmarketing aan te sturen en zo de productiviteit en efficiëntie van ondernemingen drastisch te verbeteren. Firefly is een afzonderlijke reeks modellen voor creatieve generatieve AI die binnenkort beschikbaar zijn in Adobe-producten. In eerste instantie worden ze voornamelijk ingezet om afbeeldingen en teksteffecten te genereren. Lees meer over onze inspanningen met betrekking tot generatieve AI.

Heb je een vraag die hier niet wordt beantwoord?

Neem dan contact op met Generative-AI@adobe.com

Misschien vind je dit ook leuk

Generatieve AI verandert de creatieve workflow.

Adobe Firefly versus Midjourney: hoe Firefly de creatieve workflow kan versnellen.

Adobe Firefly versus DALL-E: creëer meer door je verbeelding de vrije loop te laten in Firefly.

Adobe Firefly versus Stable Diffusion: integreer snel meer ideeën in je workflows met Firefly.