-
Lightroom Web Help
- Nieuwe functies
-
Aan de slag
- Meer informatie over de basisbeginselen
- Toegang tot de app
- Voorkeuren en instellingen
-
Albums maken en foto's ordenen
- Albums en mappen toevoegen
- Foto's toevoegen en ordenen
-
Foto's bewerken
- Handelingen toepassen
- Voorinstellingen gebruiken
- Effecten toepassen
- Uitsnijden en roteren
- Objecten verwijderen
- Maskers toepassen
- AI-bewerkingen beheren
-
Uw werk delen
- Delen en uitnodigen
-
Reviseren en downloaden
- Versies maken
- Versies weergeven
- Metagegevens van foto's
- Metagegevens van foto's weergeven
- Titel en bijschrift als metagegevens toevoegen en bewerken
- Foto's leuk vinden of opmerkingen toevoegen in gedeelde albums
- Afbeeldingen markeren
- Afbeeldingen beoordelen
- Foto's downloaden
- Dubbele afbeeldingen detecteren
- Alle gesynchroniseerde bestanden downloaden
- Problemen oplossen
-
Lightroom Mobile Hulp
- Nieuwe functies
-
Aan de slag
- Technische vereisten
- Taalversies
- Download en installeer Lightroom
- Overzicht van de werkruimte
- Beheer cloudopslag en synchronisatie
- Sneltoetsen
- Gebaarbediening in Lightroom op mobiel
- Toegang tot contextuele hulp
- App-voorkeuren en -instellingen
- Schakel Early access-functies in
- Foto's exporteren met inhoudsgegevens
- Koppel sociale accounts aan Content Credentials
- Sla Community-bewerkingen op als presets
- Remixfoto's in Community
- Beheer je Community-profiel
- Volg en beheer Gemeenschapsfotografen
- Ondersteunde bestandsindelingen
- Genereer en deel diagnostische logs
- Adobe Lightroom op mobiel FAQ
- App-abonnementen en account
-
Voeg foto's toe en maak ze
-
Voeg foto's toe en importeer
- Uw fotogalerie openen
- Stel de standaardinstellingen voor RAW-instellingen in bij het importeren van foto's
- Importeer meerdere foto's uit de Lightroom-bibliotheek
- Importeer foto's van je apparaat
- Importeer foto's van aangesloten camera's of geheugenkaarten
- Voeg foto's toe van apps van derden
- Schakel automatisch foto's toevoegen aan Lightroom in op mobiel in
- Foto's vastleggen
-
Voeg foto's toe en importeer
- Organiseer met albums en mappen
- Foto's zoeken en filteren
- Recenseer, beoordeel en beheer versies
-
Pas snelle acties toe
- Pas presets toe op foto's met Quick actions
- Verbeter foto's automatisch met snelle acties
- Bewerk onderwerp, lucht en achtergrond met Quick actions
- Vervaag achtergronden met Quick Action
- Verbeter scènes met Quick actions
- Retoucheer de functies van mensen met Quick actions
- Rechtzet foto's met Quick actions
- Verwijder onvolkomenheden met Snelle acties
- Apparaatcompatibiliteit voor Quick actions
- Zet foto om in video met Snelle acties
-
Licht en kleur aanpassen
- Licht aanpassen
- HDR-foto's bewerken
- Pas het tonale bereik aan met Curve
- Stel standaard RAW-importstandaardinstellingen in
- Kleuren aanpassen
- Profielen passen toe op foto's
- Profielen beheren
- Vage lens toepassen
- Automatische instellingen toepassen
- Details aanpassen
- Effecten aanpassen
- Correcte lensvervormingen
- Maskers en selectieve aanpassingen
- Bijsnijden en transformeren
- Genezen, kloonen en verwijderen
- AI-bewerkingen beheren
- Video's bewerken
-
Delen, opslaan en exporteren
- Voeg watermerken toe aan foto's
- Maak gedeelde albums aan zodat anderen kunnen bijdragen
- Bekijk en draag bij aan gedeelde albums als genodigde
- Deel albums met gratis cloudopslag
- Foto's exporteren in meerdere formaten
- Deel fotobewerkingen met de community
- Stuur foto's naar Photoshop op de iPad
- HDR-foto's exporteren
- Video's exporteren
- Foto's delen via verschillende applicaties
- Kopieer en plak bewerkingen van foto's
- Maak bewerken, herhalingsvideo's maken
-
Problemen oplossen
- Bekende en opgeloste problemen in Adobe Lightroom op mobiel
- App-lancering en updateproblemen
- Wijzigingen en presetproblemen
-
Instellingen en toegangsproblemen
- Premium-functies niet beschikbaar na aankoop
- Trackpad-scrollgebaren werken niet op de iPad
- Wachten op het instellingen-dialoog bij het maken van versies
- Instellingen konden niet geladen worden fout op iOS
- iOS-fotoprompt ontbreekt bij de eerste lancering
- Batch-export hangt vast met Content-inloggegevens op iOS
- Lightroom-databasecorruptiefout op iOS
- Werk met presets
-
Help bij Lightroom desktop
- Inleiding
- Leren in de app
- Foto's toevoegen, importeren en vastleggen
- Foto's ordenen
-
Foto's bewerken
- Foto's bewerken
- Foto's bewerken met voorinstellingen in Lightroom
- De tools Uitsnijden, Roteren en Geometrie gebruiken in Lightroom
- Afleidende elementen verwijderen uit een foto met Generatief verwijderen
- Informatie over het gebruik van de tool Klonen in Lightroom
- Ongewenste personen van een foto verwijderen
- Reflecties in ramen in een foto verwijderen
- Stofvlekken in een foto verwijderen
- Maskeren toepassen voor lokale aanpassingen
- Foto's verbeteren met generatieve AI
- Foto's samenvoegen tot HDR's, panorama's en HDR-panorama's
- HDR-optimalisering
- Eenvoudig de afbeeldingskwaliteit verbeteren in Lightroom
- Bewerken in andere apps
- Content Credentials in Adobe Lightroom
- Video's genereren vanuit afbeeldingen
- Foto's uitbreiden met Generatief uitbreiden
- Video's bewerken
- Opslaan, delen en exporteren
- Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
- Foto's migreren
- Probleemoplossing
Adobe Lightroom op mobiel FAQ
Krijg antwoorden op veelgestelde vragen over functies, synchronisatie en abonnementen voor Lightroom op mobiel.
Deze vragen doen zich meestal voor wanneer je Lightroom voor het eerst op mobiel verkent, abonnementsopties beoordeelt of synchronisatie tussen apparaten instelt.
Je kunt alle capture-, organisatie- en deelfuncties gratis gebruiken, plus de meeste bewerkingstools. Premium-functies vereisen een betaald abonnement en omvatten cloudopslag, synchronisatie tussen apparaten, healing brush, maskeren, geometrietools, batchbewerking, raw-editing en Sensei-gestuurde zoekopdrachten.
Ja, je kunt foto's en bewerkingen synchroniseren tussen Lightroom voor mobiel en Lightroom of Lightroom Classic op desktop als je een actief Creative Cloud-lidmaatschap hebt. Als je een eeuwigdurende licentie voor Lightroom hebt, is synchronisatie niet mogelijk. Ontdek de plannen van Creative Cloud Photography voor synchronisatiemogelijkheden.
Ja, Lightroom maakt automatisch een back-up van al je foto's naar de cloud en slaat je originele afbeeldingen op in Creative Cloud. Je kunt ze vanaf elk desktop of mobiel apparaat met een actief abonnement benaderen en ermee werken.
Wanneer je ruwe bestanden uit Lightroom Classic synchroniseert, wordt automatisch een slimme preview weergegeven—een kleinere versie die alle bewerkingsflexibiliteit behoudt op een fractie van de grootte. Wanneer je raw-bestanden uploadt vanaf het Lightroom-bureaublad, maakt het een back-up van je originele bestand naar de cloud en kun je er vanaf elk apparaat toegang toe krijgen.
Met een Creative Cloud-lidmaatschap kunnen je foto's, bewerkingen, metadata en organisatie-instellingen up-to-date worden gehouden in Lightroom op mobiel, desktop en web. Hierdoor kun je op het ene apparaat beginnen met bewerken en naadloos verder gaan op een ander, waarbij je laatste wijzigingen overal beschikbaar zijn.
Ja, als je lid bent van Creative Cloud, kun je raw-bestanden importeren en bewerken vanaf je camera via Lightroom voor mobiel op je iPad, iPhone, Android-apparaat of Chromebook. Op iOS-apparaten kun je raw-bestanden importeren met de Camera Connection Kit.
Je kunt maar één catalogus synchroniseren tussen Lightroom Classic op desktop en Lightroom voor mobiel. Voordat je je gesynchroniseerde catalogus overzet, zorg ervoor dat alle items volledig gesynchroniseerd zijn met je desktopcatalogus om werk te voorkomen.
Je behoudt altijd het eigendom van je foto's en video's. Als u uw abonnement opzegt, kunt u uw inhoud van Adobe downloaden en het huidige gegevensbewaarbeleid van Adobe bekijken voor details over hoe lang cloudopgeslagen content beschikbaar kan blijven voordat deze wordt verwijderd.
Op mobiel kun je foto's blijven bekijken en bewerken met de gratis functies van Lightroom, maar premiumfuncties en apparaatsynchronisatie zijn dan niet langer beschikbaar.
Voor de meest actuele informatie over inhoudsbehoud en accountwijzigingen na annulering, bekijk de officiële abonnementsvoorwaarden van Adobe en documentatie voor gegevensbewaring .
Als je geen opslag meer hebt, worden nieuwe foto's alleen opgeslagen op het apparaat waarop ze zijn gemaakt en worden ze niet geback-upt naar de cloud of gesynchroniseerd tussen apparaten. Foto's die al zijn geback-upt, blijven op al je apparaten toegankelijk. Je kunt je abonnement upgraden om meer opslag toe te voegen—bel 800-585-0774 of beheer je abonnement online.
Was deze pagina nuttig?