Interessante ontwerpideeën voor e-mailmarketing.

Maak e-mailmarketingcampagnes die opvallen en tot actie aanzetten.

E-mailontwerp dat op een mobiele telefoon, tablet en laptop wordt bekeken

De basisbeginselen van het ontwerpen van e-mails.

E-mail is een onmisbaar middel om met een doelgroep te communiceren. Het ontwerp ervan is echter allesbepalend. Bijna 40% van de e-mails wordt niet langer dan acht seconden bekeken. Maak het dus voor de lezers eenvoudig om snel te zien wat er belangrijk aan je bericht is.

 

 

 

Tips en best practices voor het ontwerpen van e-mails.

Verhoog het doorklikpercentage en zet aan tot actie met een boeiend e-mailontwerp. Maak het de lezer duidelijk wat je wilt dat ze doen met strategisch gestructureerde e-mailinhoud.

 

Focus op duidelijkheid en hou het kort.

Zorg ervoor dat je e-mails voor je drukbezette lezers gemakkelijk leesbaar zijn. Gebruik ontwerpen die ontwikkelaars met html kunnen maken en kies je inhoud zorgvuldig uit om ervoor te zorgen dat deze er op meerdere e-mailclients goed uitziet. Deel de tekst op in kleinere, behapbare stukken met duidelijke koppen. Door witruimte te gebruiken, of gedeelten die – afgezien van een eenvoudige achtergrondkleur – leeg zijn, zorg je ervoor dat de inhoud niet te druk overkomt en dat belangrijke elementen opvallen.

 

Beperk je tot één actieknop.

Geef duidelijk aan waar de lezer terechtkomt als hij of zij klikt. Als voor de e-mail meerdere actieknoppen nodig zijn (ook wel "calls-to-action" of CTA's genoemd), rangschik je ze in hiërarchische volgorde. Gebruik opvallende kleuren om aan te geven welke actie het dringendste is. Je belangrijkste actieknop moet het eerst in je e-mail staan; secundaire actieknoppen zet je verderop in de e-mail. Voor secundaire actieknoppen kun je heel goed actieknoppen met tekstkoppelingen of knoppen met een eenvoudig kader gebruiken.

 

Laat de inbox niet vastlopen met je afbeeldingen.

Gebruik voor het web geoptimaliseerde afbeeldingen die snel worden geladen. Afbeeldingen voor e-mails hoeven zelden breder te zijn dan 800 pixels. Neem beschrijvende alt-tekst op voor het geval de afbeeldingen niet kunnen worden geladen of als je lezer een visuele beperking heeft en daarvoor een speciaal programma gebruikt. Bewegende GIF's kunnen je bericht interessanter maken, maar houd er wel rekening mee dat het gebruik van te veel bewegende beelden tot laadproblemen kan leiden. Zoek afbeeldingen die bij je merkidentiteit en het algehele kleurenschema van je e-mail passen.

 

Gebruik een ontwerp dat de blik van de lezer naar beneden leidt.

De lay-out van je e-mail moet de lezer uitnodigen om verder te lezen. Bouw een draadmodel om de visuele elementen van je e-mail te plannen om ervoor te zorgen dat de lezer inderdaad verder kijkt. Gebruik een omgekeerde driehoek voor een eenvoudige mededeling, een zigzagvorm voor een stijlvolle e-commerce-e-mail, of een nette, overzichtelijke kolom voor een e-mailnieuwsbrief boordevol informatie.

Drie gestapelde voorbeelden van e-mailontwerpen

Gebruik je branding op een consistente manier.

Weef de visuele identiteit van je merk door je e-mailontwerpen om bij elke e-mail de merkherkenning van je organisatie te versterken. Gebruik merkconsistente ontwerpelementen, zoals je logo, kleurenpalet, typografie en andere bouwstenen uit je merkset. Laat je e-mails aansluiten bij je website en eventuele landingpagina's waar je e-mail naartoe leidt. Nadat je team een succesvol e-mailontwerp heeft ontwikkeld, maak je een e-mailsjabloon om bij het ontwerp van toekomstige e-mails tijd te besparen.

 

Aanvullende aandachtspunten voor marketinge-mails.

  • Optimaliseer je ontwerpen voor mobiele apparaten. Sinds juli 2019 wordt bijna 62% van de e-mails geopend op een mobiel apparaat. Responsieve ontwerpen die op elke schermgrootte goed uitkomen, zijn cruciaal voor het succes van een e-mailcampagne.

  • Besteed tijd aan het bedenken van onderwerpregels. Een onderwerpregel lijkt misschien een sluitpost, maar is wel het belangrijkste deel van je e-mail: het is je enige kans om iemand ertoe te brengen om je e-mail te openen.

  • Behandel je doelgroep zoals jij zou willen worden behandeld. Geef geen misleidende informatie in de onderwerpregel. Overstelp je e-maillijst niet met te veel e-mails. Geef je lezers ook in elke e-mail die je stuurt waardevolle informatie. Anders krijgt je uitschrijfkoppeling de meeste aandacht.


Voorbeelden van goed ontworpen e-mails.

Geef het ontwerpproces van je team een impuls door deze verschillende e-mailstijlen te bekijken die op Behance worden gedeeld.

Prototype van e-mail in Adobe XD

Ga vandaag nog prachtige e-mails met je team maken.

Klaar om e-mails te gaan ontwerpen? De apps die in Adobe Creative Cloud voor teams beschikbaar zijn, zijn hiervoor geweldig. Bekijk wat je met Adobe-apps kunt doen om doeltreffende e-mails te schrijven.

 

Maak lay-outs met al je merkmateriaal.

Leer hoe je samenhangende marketingassets maakt met Adobe Illustrator.

 

Kies kleurenpaletten voor je e-mails.

Bekijk hoe je kleurenpaletten maakt en opslaat in het deelvenster Adobe Color Themes in Illustrator.

 

Gebruik een sjabloon als basis om snel een e-mailontwerp te maken.

Ontdek hoe je snel een fraaie e-mail maakt door een Adobe Stock-sjabloon in Photoshop te openen.

 

Deel en bespreek e-mailontwerpen met je team.

Je kunt Adobe XD gebruiken om je e-mailontwerpen te delen, te bespreken met je team en met andere ontwerpers samen te werken. Via Creative Cloud Libraries kan je team eenvoudig samenwerken: ze hebben toegang tot de laatste versie van logo's en assets voor elk project in verschillende apps en op verschillende apparaten.

Vind creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien.

KLANTVERHALEN


Kijk hoe Adobe-klanten geweldige ervaringen creëren met Creative Cloud voor teams.

BEST PRACTICES


Bekijk de nieuwste richtlijnen voor effectieve ontwerpen, marketing en meer.

TUTORIALS


Til je creativiteit naar een hoger niveau met stapsgewijze tutorials.
 

Ontdek apps om boeiende e-mails te ontwerpen.

Logo van Adobe XD

 XD

Logo van Adobe Illustrator

Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.

Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.

Eén app

  


Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*

MEESTE WAARDE

All Apps

  

 

Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.

* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.