Veelgestelde vragen

Is de naam van de desktopversie van Lightroom veranderd?

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC is de nieuwe naam van de Lightroom-app die je in het verleden hebt gebruikt. Deze app is geoptimaliseerd voor desktopworkflows, waarbij bijvoorbeeld je foto’s lokaal worden opgeslagen in bestanden en mappen op je computer. De interface, de functionaliteit voor het importeren en ordenen van foto’s, en de bewerkingsfuncties zijn nagenoeg hetzelfde als voorheen. We blijven investeren in Lightroom Classic CC.

Wat zijn de verschillen tussen Lightroom CC en Lightroom Classic CC?

Lightroom CC is de nieuwe cloudgebaseerde fotoservice die werkt op desktops, mobiele apparaten en het web. Lightroom Classic CC is het digitale-fotografieproduct voor desktops.

Aanschafopties

Je kunt Lightroom CC afzonderlijk aanschaffen of als onderdeel van het Adobe Creative Cloud-fotografielidmaatschap. Beide lidmaatschappen zijn verkrijgbaar vanaf € 12,09 per maand incl. btw.

Lightroom Classic is verkrijgbaar als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap, vanaf € 12,09 per maand incl.btw.

Wat gebeurt er met mijn foto’s als ik de limiet van mijn cloudopslagruimte overschrijd?

Als je opslagruimte vol is, worden je nieuwe foto’s alleen opgeslagen op de apparaten waarvan ze afkomstig zijn. Er wordt geen back-up van je foto's opgeslagen in de cloud en ze worden niet gesynchroniseerd op al je apparaten. Ze worden ook niet automatisch getagd met trefwoorden waarop je eenvoudig kunt zoeken in Lightroom. De foto’s waarvan je al een back-up hebt opgeslagen in de cloud zijn nog steeds toegankelijk op al je apparaten.

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je een lidmaatschap van 20 GB upgraden naar 1 TB of je totale opslagruimte verhogen naar 2 TB, 5 TB of 10 TB, vanaf € 12,09 per maand incl. btw. per terabyte. Als je meer opslagruimte wilt kopen, bel je 0800-0200164. Als je je bestaande lidmaatschap wilt upgraden, meld je je aan bij je Adobe ID-account (Lidmaatschappen en producten > Lidmaatschap beheren > Overstappen naar een ander lidmaatschap). Voor gedetailleerde instructies zie Je Creative Cloud-lidmaatschap wijzigen.