5 manieren waarop je kleine bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Tips om indruk te maken in een overvolle markt.

Draagbare drinkbeker met bedrijfslogo erop.

Met krappe budgetten en medewerkers die veel petten op hebben, zijn de resources voor kleine bedrijven beperkt terwijl de concurrentie hevig is. Er is veel druk van marktplaatsreuzen als Amazon, terwijl tegelijk andere bedrijven – groot en klein – proberen een blijvende indruk op diezelfde markt te maken.

 

Het eerste jaar van een klein bedrijf, laat staan vijf of meer succesvolle jaren, kan een ongelooflijke uitdaging zijn. Als je eigenaar bent van een klein bedrijf, moet je creatief zijn. 

 

Het is zeker nodig dat je merk opvalt, maar je kunt al een heleboel doen nog voordat je een budget hebt voor een speciaal creatief team of een bureau om je merk groots aan te prijzen.

Hier zijn wat tips om je te helpen de juiste klanten met de meeste impact te bereiken.

Tip 1: Begrijp je klanten.

 

Zorg dat je marketinginspanningen op het juiste moment door de juiste mensen worden gezien, zodat je geen resources verspilt aan content die verdwijnt tegen de achtergrondruis van alle andere dingen.

 

Klanten van vandaag eisen een goede ervaring. Dat omvat marketing- en advertentie-ervaringen. Zorg dat de content die je aanbiedt, relevant is voor de mensen op wie je je richt. Neem de tijd voor wat online onderzoek om demografische en gedragsgegevens over je klanten te achterhalen, en bied ze dan relevante ervaringen aan. Inzicht in je doelgroep is essentieel voor het leveren van betekenisvolle ervaringen en het ontwikkelen van een succesvolle contentmarketingstrategie.

 

Naarmate je meer data verzamelt, kun je steeds gedetailleerder worden in de doelgroep die je met je advertenties wilt bereiken. Wanneer klanten vervolgens bij jou terechtkomen, moedig ze dan aan aan om te kiezen voor je direct-marketingmethoden. Gebruik tot slot deze klantenlijst om vergelijkbare doelgroepen te maken waarmee je nieuwe klanten kunt bereiken. 

Tip 2: Voorzie in een behoefte.

 

Zodra je je potentiële klanten kent, kun je bepalen wat hun wensen zijn, en aan welke wensen jouw concurrenten niet tegemoetkomen. Doe onderzoek naar je marktconcurrenten om te zien waar de mogelijkheden liggen, en overweeg dan wat jij te bieden hebt dat bij je concurrenten niet te vinden is. Misschien heb jij een garantie voor gratis retouren of levering op de eerstvolgende dag, of kun je je productlijnen uitbreiden met opties voor aanpassingen.

 

Een andere manier om aan de wensen van klanten te voldoen, is door een paar partners te vinden. Zoek naar bedrijven die niet jouw concurrenten zijn, maar zich wel richten op dezelfde klanten; misschien kunnen jullie je krachten – en budgetten – bundelen om een suite van producten of services te bieden. Je kunt gaan samenwerken om giveaways te organiseren, of als je je in dezelfde plaats bevindt, kun je producten gezamenlijk verkopen tijdens een gemeenschapsevenement zoals een boerenmarkt of een vijfkilometerloop. 

Tip 5: Maak alles mobiel.


Het is niet genoeg om een geweldige desktopsite te hebben. Als je de concurrentie vóór wilt zijn en je klanten de best mogelijke ervaring wilt bieden, sla de optimalisatie van je content voor mobiele apparaten dan niet over. Mobiel gebruik is goed voor ongeveer de helft van alle webverkeer, en mobile commerce blijft groeien.

 

Test je site vaak om te controleren dat die mooi wordt weergegeven en goed functioneert op een mobiel apparaat. Nog beter: ontwerp al je content in de eerste plaats voor mobiele apparaten. Comprimeer je afbeeldingen voor een kortere laadtijd en houd je mobiele SEO onder controle. Als klanten de producten op je site niet kunnen zien, als het te lang duurt, of als het te lastig is om gegevens in te voeren voor zoekacties of aankopen, hebben ze geen positieve ervaring en loop je misschien verkoop mis.

 

Ontdek hoe Adobe Creative Cloud voor teams jou kan helpen slagen bij het marketen van je kleine bedrijf.

Tip 3: Maak snel content.

 

Bouw merkbekendheid bij je klanten op door je content nieuw te houden. Dat betekent niet dat je elke keer opnieuw hoeft te beginnen. Maar kleine updates kunnen heel nuttig zijn om mensen te laten weten dat er van alles met jouw merk gebeurt.

 

Stel eerst een snelle agenda samen met content die makkelijk kan worden gedeeld en die zowel informatief als educatief is. Dat kan de vorm hebben van artikelen, infographics, video's en meer. Maak een plan om dat allemaal op je website te zetten, want als je regelmatig nieuwe content toevoegt, verhoogt dat je rangorde bij Google, het geeft je iets om te adverteren, en je hebt content waar anderen weer naar kunnen verwijzen.

 

Gebruik vervolgens subsets van de content om die te promoten op social media, in e-mails en met display-advertenties waardoor klanten

naar jouw site komen. Zorg ervoor dat je altijd een 'call to action' hebt die een pad naar aankoop creëert.

 

Maak makkelijk en snel content van professionele kwaliteit met gebruiksvriendelijke apps als Adobe Express en Adobe Premiere Rush, zodat je bedrijf opvalt. Deze apps hebben prachtige sjablonen en begeleide instructies waarmee je snel aan de slag kunt, zonder dat je helemaal vanaf nul hoeft te beginnen. En het mooiste is nog hoe naadloos je je afbeeldingen kunt verplaatsen tussen producten en naar je gepubliceerde resultaten. 

Tip 4: Maak gebruik van social media.

 

Social media is waarschijnlijk het belangrijkste middel dat een klein bedrijf kan gebruiken om merkbekendheid te krijgen en contact te maken met klanten. Tegenwoordig maken meer dan drie miljard mensen wereldwijd gebruik van social media. Dit platform is vooral belangrijk voor kleine bedrijven omdat je rechtstreeks contact kunt maken met mensen, waar ze ook zijn, in plaats van ze naar jou toe te laten komen. Op social media kun je vragen beantwoorden, persoonlijke aandacht geven en zelfs verkopen.

 

Het delen van content op je socialmediapagina is gratis, en betaalde reclame op social media is relatief voordelig voor kleine bedrijven. Als je daarmee aan de slag wilt, heb je alleen maar visueel aantrekkelijke content nodig die de aandacht van kijkers trekt terwijl ze door hun tijdlijn bladeren.

 

Met Adobe Express kun je gemakkelijk afbeeldingen en tekst bij elkaar zetten voor graphics en video's die automatisch het juiste formaat krijgen voor de verschillende socialmediaplatforms. Als je video wilt opnemen en bewerken, heb je geen achtergrond in videoproductie nodig. Spring erin met Premiere Rush en je hebt alle basisfuncties onder handbereik. 

Vind creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien.

KLANTVERHALEN


Kijk hoe Adobe-klanten geweldige ervaringen creëren met Creative Cloud voor teams.

BEST PRACTICES


Bekijk de nieuwste richtlijnen voor effectieve ontwerpen, marketing en meer.

TUTORIALS


Til je creativiteit naar een hoger niveau met stapsgewijze tutorials.
 

Ontdek apps waarmee je je bedrijf kunt laten opvallen.

Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.

Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.

Eén app

  


Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*

MEESTE WAARDE

All Apps

  

 

Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.

* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.