Betere bedrijfsbrochures maken.

Ontdek hoe je de banden met je klanten aanhaalt door afgedrukt marketingmateriaal te maken.

Stapel gedrukte bedrijfsbrochures

Het persoonlijke karakter van fysieke media.


In dit digitale tijdperk waarin marketing vooral via e-mail en social media loopt, is het moeilijk om op te vallen. Dat geldt zowel voor grote als voor kleine bedrijven. Je kunt dit online geweld omzeilen door potentiële klanten te informeren via visitekaartjes of bedrijfsbrochures – fysieke media die klanten niet even kunnen wegklikken. Als iets er fraai uitziet en prettig aanvoelt, gooien klanten het niet zo snel weg. Forbes beveelt brochures zelfs aan als een effectieve vorm van gedrukt marketingmateriaal. Papieren marketingmateriaal van hoge kwaliteit biedt een praktische manier om potentiële klanten aan te spreken en de verkoop te stimuleren.
 

 

Best practices voor het maken van brochures.


Breng je doelgroep in kaart.

Je kunt geen klanten converteren met brochures die een te brede opzet hebben. Bij deze assets gaat het er niet alleen om dat je informatie duidelijk presenteert. Het gaat er ook om dat je de juiste informatie aan je doelgroep presenteert. Meer dan 50 procent van de consumenten vindt dat merken te veel irrelevante content sturen. Het is dus belangrijk dat je grondig onderzoek doet om inzicht in je doelgroep te krijgen als je effectief marketingmateriaal wilt maken, of het nu gaat om brochures of assets voor social media. Als je je doelgroep in kaart brengt en goed leert kennen, kun je een brochure maken waarin een verhaal wordt verteld met details en cijfers die je klanten aanspreken.
 

Onderzoek de impact van je budget op het brochureontwerp.

De lengte van je brochure, de hoeveelheid brochures en de kwaliteit (van het papier, het drukwerk en de afwerking) zijn mede afhankelijk van je budget. Daarom moet je onderzoeken welke impact je budget heeft op de content en het ontwerp. Als je het je alleen kunt veroorloven om een in drieën gevouwen brochure van één pagina te drukken, wat zijn dan de gevolgen voor het verhaal dat je wilt vertellen? Een goede planning in een vroeg stadium is essentieel om je team gefocust te houden, zodat je uiteindelijk tijd en geld kunt besparen.
 

Leg de focus op de structurering.

Of je er nu voor kiest informatie te presenteren in een in tweeën gevouwen brochure of in een boekje met meerdere pagina’s – uit overtuiging of gedwongen door je budget – de structurering van je content is belangrijk. De juiste structurering van content en afbeeldingen vergroot de toegankelijkheid van de informatie en kan de interesse van de lezer aanwakkeren, of het nu gaat om een eenvoudig boekje of een uitgebreide bedrijfsbrochure. Een brochure vertelt een verhaal met woorden en beelden. Zorg dus dat deze elementen in evenwicht zijn, zodat je verhaal gemakkelijk te volgen en snel te lezen is.

Collage van draadmodellen van bedrijfsbrochures

Integreer je ontwerpelementen.

Een goed ontworpen brochure bevat informatie die optimaal is afgestemd op je doelgroep. Ga snel aan de slag en gebruik een Adobe Stock-brochuresjabloon om een leesbare visuele stijl te creëren, of laat je inspireren door de aangepaste brochureontwerpen op Adobe Stock om de juiste stijl en lay-out te vinden. Als statistieken de hoofdmoot vormen van het verkoopverhaal in je brochure, zoek dan sjablonen die geschikt zijn om cijfers te presenteren. Als je een groot aantal productfuncties wilt presenteren, kijk dan naar sjablonen met fraai vormgegeven lijsten. Met een goede merkkit kun je de merkconsistentie waarborgen.

Ontwerpdraadmodel van een brochure

Maak de content van je brochure toegankelijk.

Brochures zijn geen naslagwerken. Ze zijn bedoeld om punten snel en duidelijk te presenteren. Lezers gaan snel door je brochure heen. Zorg dus dat ze snel door je brochure kunnen bladeren en gebruik korte, toegankelijke alinea’s. Geef de lezer toegangspunten zoals toelichtingen, bijschriften en inleidende alinea’s, en zorg voor voldoende witruimte om het evenwicht te bewaren en de lezer visuele rustpunten te bieden. Overstelp ze niet met een overvloed aan tekst of afbeeldingen.

 

Controleer een gedrukt proefexemplaar.

Controleer altijd een fysiek proefexemplaar van marketingmateriaal dat je gaat afdrukken. Zo kun je aspecten zoals de tekstgrootte, het evenwicht en de verhoudingen beter beoordelen. Je kunt tevens controleren of de marges en kleuren overeenkomen met wat je in gedachten had – iets wat per afdrukservice kan verschillen. Als je klanten tot een aankoop wilt verleiden met je brochure, mag een drukfout geen roet in het eten gooien.

Gedrukte brochure voor huisdieradoptie
Gedrukte bedrijfsbrochure voor Fashion Forward

Sjablonen, tutorials en andere tools voor bedrijfsbrochures.

 

Het is cruciaal dat je in staat bent een idee snel om te zetten in een gedrukte brochure, zodat je beschikt over het marketingmateriaal dat je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. Hier zijn enkele tools waarmee je efficiënter en productiever kunt werken tijdens het ontwerpproces voor je brochures.

 

Inspiratie en instructies.

Door te kijken hoe anderen een creatief project aanpakken, kom je te weten hoe je zelf het best kunt beginnen. Je team kan een groot aantal inspirerende voorbeelden van brochures op Behance en Adobe Stock vinden. Als je liever al doende leert, vind je in Adobe InDesign sjablonen met instructies en tutorials voor elk vaardigheidsniveau die rechtstreeks in de app beschikbaar zijn.

Gedrukte brochure voor wandelweek

Ga aan de slag met premium of gratis sjablonen.

Geef het ontwerpproces voor je brochure een vliegende start met een keur aan basissjablonen op Adobe Stock – diverse sjablonen voor gevouwen brochures, grotere boekjes en zelfs folders van één pagina. Soms wil je alles helemaal zelf ontwerpen, maar het kan erg nuttig zijn om je team toegang te geven tot deze tijdbesparende hulpmiddelen.

 

Verbeter het versiebeheer.

Zorg dat je team de juiste assets gebruikt, zodat er geen verwarring ontstaat tijdens het ontwerpen van brochures. Bewaar je lettertypen, afbeeldingen en andere projectelementen in Creative Cloud Libraries, zodat je team altijd op dezelfde golflengte zit, hoeveel verschillende brochures ze ook ontwerpen.

 

Verfraai je foto’s en perfectioneer je afbeeldingen.

Een mooie brochure biedt meer dan een fraaie grafische vormgeving. Superieure afbeeldingen maken het verschil. Creative Cloud voor teams geeft je creatieve team toegang tot Adobe Photoshop, Lightroom en mobiele fotobewerkingsapps, zodat ze kunnen zorgen dat elke afbeelding in je brochure er perfect uitziet. Snijd beelden uit, pas de verhoudingen aan en maak foto’s helderder of donkerder om de afbeeldingen af te stemmen op je ontwerp. Als je je team de mogelijkheid geeft om foto’s en afbeeldingen te perfectioneren, komt dat het eindproduct ten goede.

 

De kosten van klantenwerving zijn de afgelopen vijf jaar met 50% gestegen. Het is dus belangrijk dat elk onderdeel van je marketingstrategie effectief functioneert binnen het klanttraject. Met behulp van deze ontwerptips en best practices kan je team prachtige brochures maken die een specifieke doelgroep aanspreken en klanten voorzien van de informatie die ze nodig hebben om de juiste beslissing over je merk te nemen.

Vind creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien.

KLANTVERHALEN


Kijk hoe Adobe-klanten geweldige ervaringen creëren met Creative Cloud voor teams.

BEST PRACTICES


Bekijk de nieuwste richtlijnen voor effectieve ontwerpen, marketing en meer.

TUTORIALS


Til je creativiteit naar een hoger niveau met stapsgewijze tutorials.
 

Ontdek apps waarmee je verbluffende brochures kunt maken.

Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.

Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.

Eén app

  


Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*

MEESTE WAARDE

All Apps

  

 

Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.

* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.