Verantwoorde innovatie in het tijdperk van generatieve AI.

Generatieve AI is de volgende stap in de ontwikkeling van Adobe Sensei, waaraan we nu al tien jaar werken. Nu onze cloudtechnologieën steeds meer gebruikmaken van de kracht van AI, zijn we er meer dan ooit op gebrand om deze technologie op een weloverwogen, verantwoorde manier te ontwikkelen.

Een ethische benadering van AI.

"Door AI gaan we op een heel andere manier creëren, werken en communiceren. Met onze weloverwogen en integrale benadering van AI-ethiek doet Adobe er alles aan om deze technologie op een verantwoorde manier te ontwikkelen, met respect voor onze klanten en onze community's."

– Dana Rao, Executive Vice President, General Counsel en Chief Trust Officer

AI-ethiek in actie.

Met onze kernbeginselen voor AI-ethiek (verantwoording, verantwoordelijkheid en transparantie) als uitgangspunt hebben we gestandaardiseerde processen ontwikkeld voor het hele traject, van ontwerp en ontwikkeling tot implementatie, inclusief training, tests en een beoordelingsproces onder toezicht van een diverse beoordelingsraad voor AI-ethiek.

Training

AI is zo goed als de data waarmee het is getraind en welke resultaten als geschikt worden beschouwd, verschilt per gebruiksscenario. Daarom bouwen we datasets die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van elk van onze bedrijven. Zo realiseren we diverse en ethische resultaten die geschikt zijn voor de manier waarop de AI wordt gebruikt.

Tests

We voeren doorlopend uitgebreide tests uit op door AI aangestuurde functies en producten om schadelijke vooroordelen en stereotypen tegen te gaan. Dat doen we door middel van geautomatiseerde tests en menselijke evaluaties.

Impactbeoordelingen

Engineers die door AI aangestuurde functies ontwikkelen, dienen een impactbeoordeling inzake AI-ethiek in. Dat is een meerdelige impactbeoordeling die is ontworpen om functies en producten te identificeren die schadelijke vooroordelen en stereotypen kunnen bestendigen. Daardoor kan ons AI-ethiekteam zich richten op functies en producten met de grootste potentiële ethische impact, zonder dat het innovatietempo wordt vertraagd.

Divers menselijk toezicht

Door AI aangestuurde functies met de grootste potentiële ethische impact worden beoordeeld door een diverse, multidisciplinaire beoordelingsraad voor AI-ethiek. Het is essentieel dat deze raad bestaat uit mensen met uiteenlopende persoonlijke en professionele achtergronden en ervaringen. Zo kunnen ze vanuit verschillende invalshoeken potentiële problemen identificeren, die een minder divers team over het hoofd zou kunnen zien. Luister naar wat de leden van onze raad te zeggen hebben. Video bekijken.

Feedback

We bieden feedbackmechanismen waarmee gebruikers potentieel bevooroordeelde output kunnen melden en we eventuele problemen kunnen rechtzetten. AI blijft in ontwikkeling en we willen samenwerken met onze community om onze tools en producten voor iedereen steeds beter te maken. Neem contact met ons op als je een vraag over AI-ethiek hebt of een mogelijk ethisch AI-probleem wilt melden.

Hoe gebruiken we AI nu?

Adobe Creative Cloud

Kunstmatige intelligentie ontketent op nieuwe manieren de creativiteit van onze klanten, maakt een einde aan vervelende, tijdrovende taken en maakt het voor klanten eenvoudiger om hun verhalen te vertellen, waardoor ze meer tijd voor inspiratie en ontwerp hebben.

Adobe Document Cloud

Onze AI-functies stroomlijnen op formulieren gebaseerde processen: van de manier waarop digitale documenten worden gebruikt tot hoe organisaties informatie uit documenten halen om een concurrentievoordeel te krijgen. Dit alles leidt tot een soepelere, prettigere PDF-ervaring.

Adobe Experience Cloud

Bedrijven gebruiken onze AI om data van het klanttraject te analyseren en op basis daarvan onder andere beslissingen te nemen, op grote schaal gepersonaliseerde ervaringen aan de belangrijkste doelgroepen aan te bieden en datagestuurde marketingcontent te beheren.

Adobe Firefly

Firefly is de nieuwe reeks creatieve generatieve AI-modellen die binnenkort beschikbaar zijn in Adobe-producten. In eerste instantie worden ze voornamelijk ingezet om afbeeldingen en teksteffecten te genereren. Firefly biedt nieuwe manieren om ideeën te genereren, te creëren en te communiceren, en zorgt tegelijkertijd voor sterk verbeterde creatieve workflows.